Będzie zaostrzenie prawa?
Napisano Ponad rok temu
A wolałbym nie skończyć z pięciocentymetrowym Victorinoxem bez blokady :?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Juz kiedys podobny temat pojawił sie na forum, tez tego sie boję, nie wiem dlaczego, ale ostatnio tylko takie tematy mi wpadają w oczy, tu kierowca, teraz jakis świr na ulicy...wg. mnie groźba jest realna - jeszcze tylko oszołomstwa poczują mozliwość zagrywki pod publikę, Roman G. itp. indywidua mogą namieszać
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Ale znajac zycie to nasi prawodawcy zawsze cos glupiego wymyslic potrafia, a patrzac na zachod to w UE w wiekszosci krajow noszenie noza jest chyba zabronione??
A my przeciez musimy dazyc do UE
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Ale też myślę że ostatnio trochę za wiele takich incydentów.
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trza kupić kilka prześcieradeł i puszkę oleju, a potem do ogródka.... :roll:
?????????????
Mam nadzieję Jumbo że chodzi ci o produkcję transparentów a nie o podpalanie sejmu :twisted: :wink:
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
Moczysz prześcieradło w oleju, w to zawijasz nóż i zakopujesz bez ryzyka zjedzenia przez rdzę.
A wykopie się jak będzie trzeba....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
To już było na Okinawie. Wymyślono karate. Co będzie u nas? :wink:
U nas juz wymyślili TSUNAMI :wink:
Pozdrawiam
mlodyraduh
Ps. Jak na dokładnie setny post to nie za bardzo ambitny.
Napisano Ponad rok temu
jednak nóż to najniebezpieczniejsza broń i w sumie mógłby byc dozwolony np do noszenia przy sobie POZA MIASTEM. a w miescie (wsi?)tylko w zapinanym pokrowcu uniemozliwiajacym jego natychmiastowe uzycie.
juz ja bym takie pokrowce opracował-wyjecie noża (jakiegokolwiek) czas : ok.5 sekund(minimum). :twisted:
ogólnie- utopia. i tak kazdy bedzie nosił to co chce tłumacząc sie na 1000 sposobów a szkodliwośc społeczna takiego czynu -zerowa więc i kary ni ma.
watpię, żeby coś spłodzili (najwyżej zabronia automatów co i tak jest bez sensu;))
Napisano Ponad rok temu
ja jako gliniarz jestem za ograniczeniem. ALE.....co z tego skoro itak jak ktos chce coś zrobić złego to nóż schowa i dziabnie a jak już nozy zabronimy to weżmie drut stalowy naostrzony czy temu podobną rzecz.
jednak nóż to najniebezpieczniejsza broń i w sumie mógłby byc dozwolony np do noszenia przy sobie POZA MIASTEM. a w miescie (wsi?)tylko w zapinanym pokrowcu uniemozliwiajacym jego natychmiastowe uzycie.
juz ja bym takie pokrowce opracował-wyjecie noża (jakiegokolwiek) czas : ok.5 sekund(minimum). :twisted:
ogólnie- utopia. i tak kazdy bedzie nosił to co chce tłumacząc sie na 1000 sposobów a szkodliwośc społeczna takiego czynu -zerowa więc i kary ni ma.
watpię, żeby coś spłodzili (najwyżej zabronia automatów co i tak jest bez sensu;))
Ty to wiesz i my tez. Ale wytlumacz to naszym politykom
Tak samo bylo z wiatrowkami - dobrze ze teraz wreszcie ktos im zwrocil na to uwage. Jaka roznica czy masz gwint w lufie czy nie jak masz 25J energii srutu??
I tym krzyde zrobisz i tym - gwint tu nie ma znaczenia. Ale nasi politycy twierdzili dlugo ze ma
Wiec jakby z nozami cos powymyslali to tez sie nie zdziwie
A narazie modlmy sie zeby zadnemu z nich nie odbilo i nie zaczeli cos w tym kierunku kombinowac
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
a unii jak się coś nie podoba to niech się do nas dostosuje albo idzie precz :twisted:
w naszym prawie to bym tylko chciał normalnego ustawienia prawa do obrony koniecznej - ktoś mnie zaatakował mogę się bronic jak chcę czym chcę i nie mam żadnych sankcji za to że zrobię z nim co chcę.
ale te głąby tego nie uchwalą
Napisano Ponad rok temu
O dziwo jest uchwalone całkiem nieźle :wink: , prawie tak jak mówisz, bronisz się legalnie czym chcesz łącznie z wszelkimi "narzędziami niebezpiecznymi" a "napastnik sam sobie musi przypisać winę za poniesione szkody" 8) Zerknij do kodeksu karnego albo tu:w naszym prawie to bym tylko chciał normalnego ustawienia prawa do obrony koniecznej - ktoś mnie zaatakował mogę się bronic jak chcę czym chcę i nie mam żadnych sankcji za to że zrobię z nim co chcę.
ale te głąby tego nie uchwalą
http://www.forum-kul...showtopic=65978
Gorzej z "głąbami" którzy przyjadą rozpoznać zdarzenie oraz tymi, którzy będą cię sądzić.
A wracając do ewentualnego zakazu noszenia nozy - jego absurdalność napawa mnie nadzieją, że nie przejdzie, a jeśl nawet i tak będę nosił i to bynajmniej nie w pokrowcach Cougar-made :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Nie mam danych, ale myślę, że pewien wpływ może mieć (jeśli już nie ma) bezkrytyczne zachwalanie noży jako narzędzia do 'samoobrony' - zob. niektóre aukcje Allegro, czy sklepy internetowe.
Ludzie boją się coraz bardziej, wśród młodych panuje moda na bycie 'twardym gościem', a nóż jest dostępny dla ludu o wiele łatwiej niż broń palna. Powstaje połączenie niestabilnej (obciążonej lękami i kompleksami psychiki) z noszeniem niebezpiecznego narzędzia i nieszczęście gotowe.
Napisano Ponad rok temu
K..wa co się dzieje 8O
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jesli nasi fajowi poslowie wprowadza zakaz nozy typu auto to co, zrobia ze mnie kryminaliste czy jak? Moze bede musial starac sie o pozwolenie na bron palna? A co jesli mi testy na obecnosc cukru we krwi zle wyjda - okaze sie, ze to noz nie dla mnie i bede musial sprzedac?
Mamo ratuj...
Napisano Ponad rok temu
Mozna bylo zniszczyc, oddac na policji itp.
Juz minal.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztylety do Kung-Fu ?
- Ponad rok temu
-
Stiletto Automatics
- Ponad rok temu
-
Noże w Punisher 2004