Gdy przeciwnik ma nóż...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytam wiec jak 'naklonic' przeciwnika do wyzbycia sie noza z reki???
Kupić.
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to masz do wyboru, albo negocjacje(musisz być dobrym dyplomatą),albo w tył zwrot i bijesz swój życiowy rekord na 500m...
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to masz do wyboru, albo negocjacje(musisz być dobrym dyplomatą),albo w tył zwrot i bijesz swój życiowy rekord na 500m...
i obyś pobił też rekord przeciwnika
Napisano Ponad rok temu
Tak wogole nie ma mowy o zadnej obronie przed nozem to jest niewykonalne. Twoj przeciwnik ma nad toba ogromna przewage majac w rekach noz. W takiej walce najlepiej uzyc wszystkiego co najdzie nam na reke, wykorzystywac otoczenie itp Co do wybicia noza to twoja szansa sa tylko nogi, ale jak napisales jest to niezwykle trudne, wiec poklon
:balisong:
Napisano Ponad rok temu
szkoda:()
pozdrawiam.
a sadze ze starczy skoczyc do archiwum zeby znalezc tam dyskusje po kilka stron:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowedź.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyciagasz wiekszy noz nie wiedziales?
poza tym w km nie ma zalozenia odwrot.
zalozenie to wystepuje wtedy kiedy widzimy kogos o to 8 metrow przed nami i wtedy nastepuje odwrot lub przejscie na druga strone ulicy.
a w sytuacji w ktorej nie ma wyjscia i jestesmy juz w krotkim dystansie typu zaskoczenie czy bijatyka, to hmm moze ja palant jestem ale nie kojarze zeby w kravce sie odwracac...
sa kravdzioby kravgowna i inne rzeczy sluzace przejsciu przez itp itd.
ale o odwrocie pierwsze slysze...
coz widac co instruktor to nowa kravka...
bez zartow...
Napisano Ponad rok temu
Wyjścia to są chyba trzy:
1) gość ma nóż, chce Ci zrobić krzywdę, wie mniej więcej jak to zrobić, i jest mniej więcej trzeźwy. Umierasz, ewentualnie zostajesz odratowany w szpitalu
2) gość ma nóż, chce Ci zrobić krzywdę, ale walki nożem uczył się z filmów Hitchcocka i na dodatek jest tak pijany, że ledwo trzyma się na nogach. Masz bardzo duże szanse na ucieczkę, i niezerowe na obronę gołymi rękami
3) gość ma nóż, i wcale nie chce Ci zrobić żadnej "fizycznej" krzywdy, za to chce osiągnąć inne cele - zastraszyć Cię, okraść, może upoić się Twoim lękiem? Negocjujesz, i musisz być w tym naprawdę kiepski żeby zostać pociętym
Mogłem coś przegapić
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gości jest wielu, siedzą w barze,mają od cholery noży,ale nic ci się nie stanie, bo są kolekcjonerami...Mogłem coś przegapić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dostaje zawalu serca a nastepnie dzieje sie mniej wiecej:"Gdy przeciwnik ma nóż..." to wtedy
Umierasz, ewentualnie zostajesz odratowany w szpitalu
Mogłem coś przegapić
Ostatnie spotkanie w Krakowie, jak sie panowie bawili we wbijanie nozy tam gdzie nie powinni
i mowiac: "Patrz, tez mam... A pokaz swoj?? :twisted: "A to nie lepiej wyciągnąć swój nóż - najlepiej jak największy? Śmiejąc się przy tym złośliwie?
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawa rzecz- Rekawice BHI do walki nozem
- Ponad rok temu
-
problem
- Ponad rok temu
-
walka nozem
- Ponad rok temu
-
Motylek - jak "machać" ?
- Ponad rok temu
-
Kama - poszukiwana instrukcja użytkowania :)
- Ponad rok temu
-
Kerambit czy Gunting ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Kierowca zabił pasażera nożem sprężynowym
- Ponad rok temu
-
Szkoly walki bronia w Wawie??