Gdy przeciwnik ma nóż...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pisalem wczesniej ze nie za bardzo mi to wychodzi, ale wlasnie wczesnie cwiczylem owe wejsci i w 6/10 konczyloby sie to dla mnie smiertelnie w pozostalch moze bym przerzyl. Tymczasem kopiac nie narazam sie za bardzo, nie radziej niz gdybym zrobil co kolwiek innego. Co do sekcji moich kolegow to nie wiem co to bylo ale ich tam oczywisci tego nie uczyli ale mieli starcia z nozami wiec polegam na ich opiniinaprawde-sproboj z kolega i atrapa podczas dynamicznego ataku "nozownika" wykopac mu narzedzie...(w przypadku "nieumiejetnego" kicka ryzykujesz uszkodzenie tetnicy udowej, genitalii itp.) natomiast podczas wejscia na przeciwnika z odsunieciem narzedzia od siebie(nie opisuje dalszej czesci techniki) masz wieksze szanse na nieuszkodzenie sie...
Napisano Ponad rok temu
PS
pamietaj ze kravka opiera sie na odruchach naturalnych czlowieka... moze zabardzo starasz sie wykonac poprawnie technike? w kazdym razie zakonczmy na tym-jezeli uwazasz ze mozesz napastnikowi wykopac noz, dodaj do tego takie starcie z korytarzu, na schodach w ciemnej klatce schodowej lub na dyskotece... i jak? rozjasnie sie powoli?
Napisano Ponad rok temu
ja nie cwicze kravki nie wiem, to co robilem z nozemtyle co ucza w szkolach jiu-jitsu i tyle co z kolegami sami doszlismy trenujac z atrapa. Nigdy nie udalo mi sie przechwycic noza nie bedac przy tym gdzies dzgniety. Przypomnialo mis ie jak mnie uczyli bronic sie przed nozem na gardle fakt tam nic nie kopne a zdecydowanie najlepiej mi wychodzi ta obrana z atraba 100% skutecznosci ale jak w rzczywistowci...
no nie zawsze da sie kopnac zgaddzam sie jesli mam nuz na swoim ciele badz w odlegoscji do 30 cm to ciezko, ALE ZAWSZE MOZNA ODEJSC, napewno nie bede stal w bez ruchu jak ktos do mnie z nozem podejdzie, bede sie cofal, gozej jak trafie na sciane
Napisano Ponad rok temu
PS
uwazaj na ogloszenia typu: KREV MAG, KRAF MAGA itp 8O
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
milo cie poznac:)
Napisano Ponad rok temu
widac mozna, Trener powiedzial ze to sa zbyt zadkie sytuacje i lepiej umiec bronic sie przed 'recznymi' atakami jak ktos ma nuz to dac mu czego chce ktos kto kilka razy na treningach zobaczy technike z nozem i wyjdzie mu z partnerem i na ulicy sprobuje tego samego moze sie zdziwic.
ty..a ktory trener?...
bo wiesz to co mowisz mija sie z jakimikolwiek zalozeniami czegos pod co podpisuje sie combat.
a jezeli tak jest to gratuluje niektorym wyboru dobrej sekcji...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przydajcie w koncu na cos i powiedzcie nozownicy gdzie czlowiek znajacy sie na 'obsludze' noza bedzie probowal mnie trafic i jak
Napisano Ponad rok temu
bo jakos tak sie smiesznie sklada ze co nieco wiem i dlatego jestem na tym forum a nie na forum o capoeirze.
o nazwie combatu56 kups wypowiadal sie wielkorotnie i starczy ze cofniesz sie do archiwum budo, lub do zlonierza polskiego, a takze posluchasz o tym przy selekcji ktora wkrotce bedziesz mogls sobie obejrzec.
pozdrawiam.
ignorant nie wiedzacy- shaft
Napisano Ponad rok temu
co wy mozecie wiedziec o sekcji i oczlowieku ktoy ja prowadzi nigdy nie bedac na nim, jakim prawem oceniacie cos o czym pojecia nie macie. szkoda slow...
przydajcie w koncu na cos i powiedzcie nozownicy gdzie czlowiek znajacy sie na 'obsludze' noza bedzie probowal mnie trafic i jak
hmm skoro trener Combat nie powiedzial ci o tym to go powinienes spytac.
jak nie pozostaje tradycyjkne szukanie w archiwum, gdyz temat sie powielil:)
w ostatecznosci spytaj swojego chirurga gdzie by cie cial zeby dzialalo:)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
PS
shaft ma racje: czemu sie nie spytasz trenera o te techniki? to trener jest dla sekcji a nie sekcja dla trenera.
PS2
rozumiem ze Twoja opinia o tym, ze NIC NIE WIEM o C56 jest uzasadniona?
PS3
Twoj trener mial racje mowiac o tym, ze jak ci wyjdzie kilka razy na treningu obrona przed noze, to bdziesz probowal na ulicy(prawdopodobnie bez wiekszego rezultatu), ale jak juz pisalem: sa szantaze noze, i sytuacje, w ktorych TA* technika moze ocalic ci zycie!! wg mnie nie pokazywanie technik obrony przed nazredziami to blad-wiadomo ze nie zawsze(czyt.nieczesto) skutkuja, taka-nawet srednio nabyta umiejetnosc, w bodbramkowej sytuacji moze wplynac na to, czy do konca zycia bdziesz jezdzil na wozku, czy skonczy sie na ranach cietych przedramienia...
szacunek i pozdrowienia!
Napisano Ponad rok temu
zytaj dokladne nie mowilem nic ze nie wiesz nic o combat 56 ale nie wiesz nic o mojej sekcji i otym jak ciwczymy i dalczego.nie zebym sie tam czepial czy cos, ale hmm..czemu uwazasz ze nie znam combatu 56 i nic o niem nie wiem?
bo jakos tak sie smiesznie sklada ze co nieco wiem i dlatego jestem na tym forum a nie na forum o capoeirze.
o nazwie combatu56 kups wypowiadal sie wielkorotnie i starczy ze cofniesz sie do archiwum budo, lub do zlonierza polskiego, a takze posluchasz o tym przy selekcji ktora wkrotce bedziesz mogls sobie obejrzec.
pozdrawiam.
ignorant nie wiedzacy- shaft
Wiem kto to jest kups i co to jest selekcja , czlowiek ktory prowadzi moje treninegi wspolprowadzil wiekszosc tych selekcji i na nim kups prezentowal wiekszosc technik podczas programow telewizyjnych, szkolen, na lamach (chyba) Komandosa (moze to byl zolniez polski), jest rowniez instruktorem samoobrony w korpusie polnocnowschodnim NATO. Takiemu czlowiekowi ufam bardziej niz takiemu z plakatu ktory obiecuje mi ze nauczy mnie bronic sie przed nozem pistoletem i pewnie czolgami a to w w kilka tygodni badz miesiecy a Kravke to on cwiczyl w izraelu na wakacjach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawa rzecz- Rekawice BHI do walki nozem
- Ponad rok temu
-
problem
- Ponad rok temu
-
walka nozem
- Ponad rok temu
-
Motylek - jak "machać" ?
- Ponad rok temu
-
Kama - poszukiwana instrukcja użytkowania :)
- Ponad rok temu
-
Kerambit czy Gunting ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Kierowca zabił pasażera nożem sprężynowym
- Ponad rok temu
-
Szkoly walki bronia w Wawie??