Młodszy ratownik WOPR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie traktuj zaliczenia na 50m... jako kolejnego kroku, ktory po zaliczeniu mozesz sobie odpuscic. To sygnal ze z takim czasem nie bedziesz dobrym ratownikiem, chyba ze na basenie.
29 sec na 50 to czas z 6 klasy podstawowki.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
m.in nurkowanie na 4m z wyciągnięciem jakiegoś przedmiotu...
czy ten przedmiot to będzie topielec? :wink:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
więc po kolei:
Gratulacje 2 lata temu jakis ratownik dostal backfista ode mnie bo mi dziewuche za pupcie zlapal no co?! Moja wina???
no i bardzo dobrze frajerowi. ja bym gościa jeszcze do wody wrzucił.... ale pamiętajcie ze to nie ratownik jest hamem tylko ham jest ratownikiem, bo tamten koleś to tylko wyjątek jakiś dziwny.
50 metrow w 43 sec. to jest kiepski wynik... Za male sa wymagania co do czasow. Ja jak robilem mlodszego mialem czas 29 sec. Teraz 26-7 jako ratownik wodny. Musisz sie poprawic bo z takim czasem i twoje zycie i zycie osoby ktora ratujesz jest zagrozone.
Nie traktuj zaliczenia na 50m... jako kolejnego kroku, ktory po zaliczeniu mozesz sobie odpuscic. To sygnal ze z takim czasem nie bedziesz dobrym ratownikiem, chyba ze na basenie.
29 sec na 50 to czas z 6 klasy podstawowki.
ja wiem że to słaby czas i to na maxa. ale ja całe życie zabką pływałem a ten piękny styl jakim jest kraul poznałem niedawno i jeszcze techniczne jestem na prawde kiepski :? ale mam zamiar sie poprawić i jutro mykam na plaże ćwiczyć... mam zamiar sie naprawde wziąść za siebie.
Jak juz jest ten temat to moze ktos poda wymagania na mlodszego i starszego ratownika ? SAm planuje sie przejsc, ale to juz w nastepnym roku albo na basienie w miedzyczasie. Aha no i ile kosztuje orientacyjnie taki kursik.
ok. na młodszego ratownika WOPR - 50m w 45s, 600m dowolnie, 25m na plecach z wyciągniętymi rękoma a nogami do żaby, 15m pod wodą, nurek na 4metry, holowanie za pachy (chyba) i to tyle co pamiętam. koszt - 330zł.
na wodnego ratownika WOPR - 100m w 1min 35 sek, cholowanie poszkodowanego 3 stylami, 25m pod wodą i to wszystko co pamiętam. koszt 500zł
do kosztów jeszcze dochodzą koszulki czapeczki i takie inne tam bzdety. ZAPRASZAM
czy ten przedmiot to będzie topielec?
Silvio
hehe... no wiesz.. różnie zeczy leżą na dnie... pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba jednak wybiore sie na basen robi ratownika bo szkoda mi czekac do nastepnych wakacji
Niedziel: Hmm a znasz moze pelne wymagania ? BO widze, ze te co podal Qwert_il (dzieki) to nie wszystkie.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gubrin - musisz poćwiczyć kraula. ja kiedyś też myślałem ze szybką żabą pływam ale kraul jest zawsze szybszy i bez niego ani rusz. na prawde jest bardzo potrzebny.
Kane - w Warszawie jest oddział główny WOPR więc coś na pewno znajdziesz. strona WOPR to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a stronka oddzialu mazowieckiego to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
za chwile mam zamiar sie wybrać na plaże i poćwiczyć wkońcu 43s na 50m to beznadzieja . dzięki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ocena z teori :5 z praktyki 4+, ocena ogólna: 5-
te 50m musiałem przepłynąć jednak w 40sek i akurat tyle mi sie udało wyciągnąć...musieliśmy przepłynąć pod wodą 25m (na wstępnych było 15).
oczywiście mam zamiar doskonalić moje umiejętności pływackie. bo dalej uwarzam ze tym kraulem to niezabardzo mi idze .pozdrawiam i zapraszam na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pływałeś w okularkach czy nie?sie pochwale troche, bo właśnie robie se kurs na młodszego ratownika :) wczoraj miałem pierwsze wstępne egzaminy gdzie poszło mi świetnie... musiałem przepłynąć 50m w czasie 45s - przepłynąłem w 43s (tego sie najbardziej bałem ), przepłynąłem 15m pod wodą, 600m dowolnym stylem w dowolnym czasie poszło mi zajebiście - byłem jednym z pierwszych (kondycha wypracowana w MA robi swoje 8) ), no i 25 m na plecach z wyciągniętymi do góry rękoma (nogi jak do żabki) wyprzedzałem osoby które wystartowały 5-10 sek wcześniej . za niedługo będe miał dalcze egzaminy wstępne. m.in nurkowanie na 4m z wyciągnięciem jakiegoś przedmiotu... lajcik 8) . ale trzymacie kciuki. . dzięki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
heh zartuje. pływałem w samych slipkach, bez czepka i bez okularów, bez pianki. tak jak mnie stworzono... ale w slipkach
Napisano Ponad rok temu
Hmmm, mam do Ciebie trzy pytanie (bardzo miło jakbys sympatycznie odpowiedział):pływałem w jeziorze, a nie w okularach...
heh zartuje. pływałem w samych slipkach, bez czepka i bez okularów, bez pianki. tak jak mnie stworzono... ale w slipkach
-Ile to kosztuje?
-Ile sie zarabia jako młodszy ratownik?
-Czy mozna płynać w okularakach?
Pozdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siła
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić sztangę domowym sposobem?