Młodszy ratownik WOPR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm, mam do Ciebie trzy pytanie (bardzo miło jakbys sympatycznie odpowiedział):
-Ile to kosztuje?
-Ile sie zarabia jako młodszy ratownik?
-Czy mozna płynać w okularakach?
Pozdr.
hehe ja w ogóle sympatyczny jestem więc i sympatycznie odpowiem;)
-kurs na młodszego ratownika kosztuje 330zł, do tego składka roczna na WOPR (40zł bodajrze), do tego wyrobienie książeczki członka WOPR (nie wiem ile bo wcześniej wyrabiałem), plus czapeczka i koszulka ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ale możliwe ze dostaniesz za darmo lub taniej. kurs na wodnego ratownika wopr kosztuje 500zł. ale jeszcze trzeba mieć patent.
- moi koledzy mówili ze zarabiają 1000zł na ręke, ale jest zasada ze liczba młodszych ratowników nie może przekroczyć 50% ratowników starszych... no i mało kto zatrudni młodszego na plaży. a jeśli chcesz pracować na koloniach, wycieczkach itd to musisz mieć przynajmniej wodnego ratownika. no i ceny sobie sam ustalasz . nie wiem jakie tam są ceny. na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] są rózne oferty pracy. można podpatrzeć ceny.
-możesz w okularkach ale ja wole w slipkach . można mozna (ale to chyba zależy od instruktora, ale problemy być niepowinno). ale weź pod uwage, czy nie będzie problemu jak będziesz do wody wskakiwał, zeby ci nie spadły. wtedy moze być nieciekawie, bo kazda sekunda jest ważna... możesz również w czepku pływać...
pozdrawiam
Qwert_il - młodszy ratownik WOPR :)
Napisano Ponad rok temu
BoszeOdpowiem ci tak na poczatku mowi sie ze sie na tym zarobi ale ludzie ktorych znam majacy mlodszego ratwonika robia to teraz spolecznie i za darmow poprostu jeddyne korzysci jak narazie jakie z tego maja sa takie ze za darmo moga wesc na basen i ze pozniej moga robic starszego ratownika mloadszy ratownik kosztuje okolo 450 zl a starszy 550 ale zeby miec starszego najpierw musisz miec mlodszego a jak masz starszego ratownika to juz mozesz pracowac normalnie na umowe na basenie i najlepiej miec jeszcze patent motorowy wtedy jest spoko bo mozesz jeszce na jeziorach pracowac jako ratownik na ludce pozr
stopnie w ratownictwie:
- mlodszy ratownik wopr
- ratownik wodny wopr
- starszy ratownik wopr
- instruktor wopr
- instruktor wykladowca wopr
Post bezsensowny. Mlodszy ratownik nie moze pracowac samodzielnie. Musi go nadzorowac ratownik starszy stopniem. Wodny/starszy bez znaczenia. Przy min. 5 ratownikach szef zmiany ( starszy ratownik ) jest dowodca druzyny. Ile co kosztuje zalezy od miasta u mnie kursy mlodszy/wodny sa po 550pln. Patent nie mozesz tylko musisz miec, zeby przeskoczyc na ratownika wodnego ( na starszego musisz miec 2 lub 3 - nie pamietam ).
Napisano Ponad rok temu
kane: co do kursow w Warszawie, proponuje odezwac sie do shafta.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
motorowodne,
żeglarskie,
trenera lub instruktora pływania,
lekarza medycyny,
pielęgniarka,
ratownika medycznego po studium policealnym,
przewodnika turystyki kajakowej,
nurkowania swobodnego (bez płetwonurka młodzieżowego),
instruktora innych sportów , dyscyplin wodnych
:wink:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ehhh dzisiaj już koniec sezonu... schowaliśmy bojki... cały sprzęt... posprzątaliśmy kanciape... oddaliśmy klucze... jakoś tak sie sentymentalnie zrobiło
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siła
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić sztangę domowym sposobem?