uff już po ćwiczeniach... dziś było ciężej ale i tak looz:]
więc po kolei:
Gratulacje  2 lata temu jakis ratownik dostal backfista ode mnie bo mi dziewuche za pupcie zlapal  no co?! Moja wina???
no i bardzo dobrze frajerowi. ja bym gościa jeszcze do wody wrzucił.... ale pamiętajcie ze to nie ratownik jest hamem tylko ham jest ratownikiem, bo tamten koleś to tylko wyjątek jakiś dziwny.
50 metrow w 43 sec. to jest kiepski wynik... Za male sa wymagania co do czasow. Ja jak robilem mlodszego mialem czas 29 sec. Teraz 26-7 jako ratownik wodny. Musisz sie poprawic bo z takim czasem i twoje zycie i zycie osoby ktora ratujesz jest zagrozone. 
Nie traktuj zaliczenia na 50m... jako kolejnego kroku, ktory po zaliczeniu mozesz sobie odpuscic. To sygnal ze z takim czasem nie bedziesz dobrym ratownikiem, chyba ze na basenie. 
29 sec na 50 to czas z 6 klasy podstawowki.
ja wiem że to słaby czas i to na maxa.  

ale ja całe życie zabką pływałem a ten piękny styl jakim jest kraul poznałem niedawno i jeszcze techniczne jestem na prawde kiepski :?  ale mam zamiar sie poprawić i jutro mykam na plaże ćwiczyć... mam zamiar sie naprawde wziąść za siebie. 
Jak juz jest ten temat to moze ktos poda wymagania na mlodszego i starszego ratownika ? SAm planuje sie przejsc, ale to juz w nastepnym roku albo na basienie w miedzyczasie. Aha no i ile kosztuje orientacyjnie taki kursik.
ok. na młodszego ratownika WOPR - 50m w 45s, 600m dowolnie, 25m na plecach z wyciągniętymi rękoma a nogami do żaby, 15m pod wodą, nurek na 4metry, holowanie za pachy (chyba) i to tyle co pamiętam. koszt - 330zł.
na wodnego ratownika WOPR - 100m w 1min 35 sek, cholowanie poszkodowanego 3 stylami, 25m pod wodą i to wszystko co pamiętam. koszt 500zł
do kosztów jeszcze dochodzą koszulki czapeczki i takie inne tam bzdety. ZAPRASZAM 
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif)
czy ten przedmiot to będzie topielec?  
Silvio
hehe... no wiesz.. różnie zeczy leżą na dnie... 

pozdrawiam.