Policjant i jego pistolet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedyś czytałem na tym forum, jak jeden policjant się wypowiadał, że na nocne patrole zabiera własnoręcznie robioną maczuge nabijaną gwoździami czy jakoś takoś
Napisano Ponad rok temu
Jesli tylko to co bedzie nosil bedzie legalne i bedzie mial na to pozwolenie to czemu nie??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
natomiast : poi co mka sie dozbrajac ?? przeciez i tak ma dużo do noszenia )
Napisano Ponad rok temu
Ma używać tego co dostał i kropka.
Jeżeli chodzi o noże to jak wspomniał Coguar jako nażędzie a nie broń.
Napisano Ponad rok temu
Jesli dostanie P99 to niech skacze z radosci
A i tak wiecie jak jest z wyciaganiem tych zabawek;)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
black
Napisano Ponad rok temu
ja natomiast, dopoki ewentualna robota by mnie nie zmusila do tego, nie zdecydowalbym sie na zrymanie pistoletu w domu :-)
Napisano Ponad rok temu
pzdr
black
Napisano Ponad rok temu
Dziwne po mojemu. A jak to wyglada jak bym chcial sobie sam kupic nowa bron do sluzby bo ta co mi ja przydzielili powiedzmy, ze mi sie nie podoba (jakas stara a ja chce chodzic z jakas konkretna).
Napisano Ponad rok temu
zeby było jeszcze smieszniej :
BROŃ SŁUZBOWA UŻYWAMY JAKO POLICJANCI ZGODNIE Z PRZYPADKAMI UZYCIA BRONI PRZEZ POLICJANTA.
BROŃ PRYWATNA UZYWAMY JAK CYWILE ZGODNIE Z ZASADAMI OBRONY KONIECZNEJ LUB STANU WYŻSZEJ KONIECZNOŚCI.
OGÓLNIE: POLICJANTOWI BARDZIEJ OPŁACA SIE NOSIĆ (prawnie) BROŃ SŁUZBOWĄ PO SŁUZBIE.
PRYWATNA JEDYNIE NA ZWOLNIENIACH I URLOPACH I WTEDY KIEDY NOSZENIE SŁUZBOWEJ JEST ZABRONIONE.
HOWGH.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Z tego co slyszalem dzialalo to w sumie na zasadzie broni sluzbowej i prywatnej.
No ale coguar objasnij w pytens :-)
Napisano Ponad rok temu
A czy bron sluzbowa mozna zarejestrowac (wypozyczac czy jak to nazwac) jako bron prywatna do noszenia po robocie??
KKamiLL
Nie ma takiej możliwości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak,tak...tylko, że broń słuzbową policjant po słuzbie może nosić ze sobą wszedzie gdzie nie jest to zabronione (czyli np. nie na pijackie imprezki;))...tutaj nie ma żadnych ograniczeń i kazdy klamke może nosic ile chce.A czy bron sluzbowa mozna zarejestrowac (wypozyczac czy jak to nazwac) jako bron prywatna do noszenia po robocie??
KKamiLL
Nie ma takiej możliwości.
jeslli chce ja przechowywac w domu to wg przepisów ma taki obowiazek chyba, że dowódca jendostki zarządzi inaczej.wtedy na przechowywanie broni w domu cały czas policjant dostaje bez problemu osobne zezwolenia komendanta.
ot i wsio.
problem zaczyna się gdy policjant chce np. postrzelac sobie poza słuzbą z broni palnej np. w strzelaniach IPSC - tutaj juz znowu trzeba miec osobną zgodę na wykorzystywanie do tego celu broni słuzbowej - wtedy najleiej miec prywatną klamke i o nic nikogo sie nie "prosic "
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolejne starcie policja vs. czub z nozem...
- Ponad rok temu
-
Pytanko do policjantów i innchy funkcjonariuszy
- Ponad rok temu
-
Policjanci pobici przez grupę napastników na dyskotece!
- Ponad rok temu
-
Wpier...
- Ponad rok temu
-
Nóż w samoobronie
- Ponad rok temu
-
Pistolet vs Nóż w Szczecinie...
- Ponad rok temu
-
Rzucanie nożem w ...
- Ponad rok temu
-
tulipan
- Ponad rok temu
-
14 latek obronil sie przed napadem na ulicy kopemw jaja :)
- Ponad rok temu
-
Kobieca konfrontacja MMA w Polsce
- Ponad rok temu