Przepuklina
Napisano Ponad rok temu
Przy czym przez "pełna sprawność" rozumiem jak nabardziej wysiłkowy trening z dużymi napięciami w rejonie jamy brzusznej i częstymi znacznymi wzrostami tłoczni brzusznej 9bez skojarzeń z defekacją proszę :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja słyszałem, że rozcinana w czasie operacji powięź zrasta się nawet do roku, a przez 6 m-cy jest się wyłączonym ze wszelkich ćwiczeń fizycznych.
Nie wiem czy lekarz mia skłonności do przesady, ale trochę mnie to zmroziło 8O
Będę wdzięczny za kolejne wypowiedzi w poruszonym temacie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nabawiłem się tego jak mi starszy dał rozkaz wykonania domowych prac siłowych
Anyway wchodząc w szczegóły: póki co przepukliny jeszcze nie mam, ale kanał pachwinowy poszerzony jest znacznie, więc to tylko kwestia czasu. Tym oto sposobem nie moge teraz ćwiczyć na full- bo mi kichy będa dyndać koło kolan, a jak już mi bańka wyskoczy to będę musiał cholerstwo ciachnąć - i wtedy znowu nie będę mógł ćwiczyć, bo przecież wszystko musi się tam ładnie pozrastać
Cały misternie ułożony plan treningowy na sezon startowy 2004/2005 szlag trafił
P.S. A na siłce ćwicze bez paska, bo NIGDY nie brałem obciążeń, którymi mogę sobie krzywdę zrobić :wink:
Napisano Ponad rok temu
P.S. A na siłce ćwicze bez paska, bo NIGDY nie brałem obciążeń, którymi mogę sobie krzywdę zrobić :wink:
No mi też się tak wydaje, ale to nie kwestia dźwiganych kilogramów, tylko wysiłku jaki w ich ruszenie trzeba włożyć. Jeśli kończysz 4 serię i mówisz "zesram się a nie dam się" to można też popuścić jelita..... czy nie?? Niech ktoś co waży powyżej 90 się wypowie
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie najistotniejszy jest okres powrotu do pełnej formy - czyli zdolność do dużych wysiłków ze znaczącymi naprężeniami w uszkodzonym w czasie operacji rejonie. Słyszałem juz różne wersje : od miesiąca do roku. Więc rzucam pytanie na forum, co by się zorientować.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że wsyzstko zależy od wieku i stanu zdrowa pacjenta (jak masz znaczne nidobory białkowe to będziesz się dłuuugo goił), rozmiaru przepukliny itp. Niestety - propedeutykę chirurgii będę miał dopiero na czwartym roku (o ile zdam :? ), wię nie mam pojęcia jak to DOKŁADNIE wygląda.
Napisano Ponad rok temu
Kocham gdy chirurgia idzie do przodu
Napisano Ponad rok temu
Anyway wchodząc w szczegóły: póki co przepukliny jeszcze nie mam, ale kanał pachwinowy poszerzony jest znacznie, więc to tylko kwestia czasu.
Jakie są objawy poszerzenia kanału i powstawania przepukliny? Może i ja to mam, tylko nie wiem :?
Napisano Ponad rok temu
Zrobilem zabieg jak byla jeszcze mala. Rok czasu dochodzilem do siebie. Pol roku przerwa w cwiczeniach i noszeniu czegos ciezszego nic 2 kg.
sory za zle wiesci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kumpel na matę (Judo) wrócił 2,5 miesiące po operacji właśnie przepukliny pachwinowej. 2 lata nosił przed operacją. Ja też się czy nie iść już do lekaża - mam jakies 3 lata. Wacham sie dlatego bo do tej pory miałem tak że jak trochę pobiegałem i poćwiczyłem brzuch to mięśnie się wzmacniały i mi kichy przestały wyłazić (: Teraz miałem trochę przestój w treningach (wakacje) i znów się pojawiła. Tyle że z powrotem rozpocząłem treningi i zacząłem biegać - więc zobaczę jak będzie - może odłoże to jeszcze w czasie - bo teraz przygotowujęsię do takich małych amatorskich regionalnych zawodów i nie mogę pozwolić sobie na kilkumiesięczną przerwę.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Test sprawnościowy
- Ponad rok temu
-
Skręcenie palucha a badania .
- Ponad rok temu
-