Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cytat
hm....... jeden element jest ciekawy grozi dziewczyna, bije je (chodzi na pakernie i mysli,ze jest zajebisty)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Slimcz-wa napisał
Niekoniecznie dobrze, w obronie wlasnej wszystkiego Ci nie wolno. Takie prawo. Duzo juz na ten temat bylo tutaj.chce zeby on zaczal potem bede sie bronil a obronie wlasnej moge robic wsyzstko. dobrze pisze??
Napisano Ponad rok temu
budo_Slimcz-wa napisał
o jego kumpli sie nie boje. mam swoich i zawsze telefon w kieszni.
budo_Slimcz-wa napisał
chce zeby on zaczal potem bede sie bronil a obronie wlasnej moge robic wsyzstko. dobrze pisze??
budo_Slimcz-wa napisał
moze maice jakis sposob jak tu goscia powalic??
budo_Slimcz-wa napisał
jestem bokserem ale kilka kopnijec zanam. w parterze chyba nie mam szans nie??
Napisano Ponad rok temu
budo_Jumbo napisał
Slimcz-wa, nie pisz szyfrem bo to się ciężko czyta...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Slimcz-wa napisał
Abstrahując od tego co mówił AdamD,że nie możesz zrobić wszystkiego w obronie koniecznej to jest mały szczegół...chce zeby on zaczal potem bede sie bronil a obronie wlasnej moge robic wsyzstko. dobrze pisze??
Cytat
§1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
§2. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności, gdy sprawca zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamachu, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.
§3. Sąd odstępuje od wymierzenia kary, jeżeli przekroczenie granic obrony koniecznej było wynikiem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu.
budo_zeszyt nr 13 Ministerstwa Sprawiedliwości dla sędziów i prokuratorów napisał
Osoba zaatakowana nie ma obowiązku ratowania się ucieczką ani ukrywania przed napastnikiem. Nie musi ostrzegać go, że zamierza się bronić.
Musi to być obrona "konieczna"; nie należy napastnika atakować, gdy wystarczy np. zejść z drogi chwiejącemu się na nogach pijakowi, którego zaczepki nie stanowią realnego zagrożenia.
[...]
.
Celowe sprowokowanie zamachu po to, by zaatakować przeciwnika, nie mieści się w granicach obrony koniecznej.
[...]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo__Biały_ napisał
Weź ty no mi tu nie przesadzaj przeciez jedną kropkę wstawil w swoim poście co prawda w miejscu zupelnie przypadkowym ale jednak jakas interpunkcja w tym jestO kurde
takiego zdania to ja jeszcze nie widziałem :shocked!: Napiszesz tłumaczenie?
Napisano Ponad rok temu
budo_gosc84 napisał
doswiadczeniaczepialski parteże mei zaszcezlą
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu