Kontuzje kolan?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A niejeden w Polsce już ma za sobą rekonstrukcję wiązadeł, wycięte łąkotki itp. a niezłe z nich harpagany na macie Nie można zaczynać treningów z takim nastawieniem, chociaż trzeba liczyć się z kontuzjami i starać się im zapobiegać. Rozgrzewka, ochraniacze na kolana i klepać szybko poprawnie założone dźwignie. Poniżej cytat ku przestrodze kolegi z forum zapasiorów:
przez pierwsze pare lat muiałem tylko połamane i powybijane palce no i oczywiście kalafiorka :-)
pozniej było juz gorzej:
- złamana przegroda nosowa ( finał mistrzostw polski )
- skręcona lewa noga w kolanie ( polfinam MPJ )
- martwica na obydwu kolanach
- kciuk po zejsciu do nog zapadl mi sie do srodka muylalem ze sie zesram z bolu
- powazne problemy z barkiem ( girs 1 miesiac potem dlugie dochodzenie do siebie )
- no i na koniec operacja na prawe kolano ( martwica juz byla nie do zniesienia ) Minęło juz pół roku od operacji a ja dalej kuleje na prawą nogę
Więc nie polecam się żyłować za młodego bo to że byłem parokrotnym mistrzem polski to mi teraz nic nie daje. Siedze w domu i urzalam sie nad soba.
Wolałbym robic wyniki w seniorach a w kadetach i juniorach nabierać tylko doświadczenia
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
klepać szybko poprawnie założone dźwignie.
O to to. Nie zgrywac kozaka. Mi sie zachcialo i miesiac juz boli.
Ale generalnie to mysle, ze to bardzo bezpieczny sport w porownaniu z takim boksem... moze mi sie tylko wydaje. W razie czego niech mnie ktos sprostuje.
Napisano Ponad rok temu
Czy po dwoch ciezkich kontuzjach moglbym trenowac wyczynowo Bjj?
zależy jakie to były kontuzje i jak były leczone.
np. taka łąkotka jednemu wytną i po jakimś czasie noga wróci no formy, a drugiemu nawet arteroskopii nie zrobią i co jakiś czas kolanko będzie bolało.
Napisano Ponad rok temu
zapadniety kciuk do srodka?
rispekt!booyakasha! ja bym bez kitu sie zesral
odnosnie tematu:
nie znam zawodnika ktory by trenowal dluzej niz rok bez problemow z jakas czescia ciala,dla przykladu moja skromna osoba: naciagniete miesnie plecow, lokietki bola, kolana raczej od upadania na nie niz od dzwigni ale i tak jestem szczesliwym mlodym czlowiekiem, ide dalej w kierunku swiatelka w tunelu.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bjj bydgoszcz
- Ponad rok temu
-
Ultimate Grappling Challenge V
- Ponad rok temu
-