nóż Hannibala
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli jednak Harpy. Gacman kiedys mi mowiłeś z xarrem że to Civilian :wink:
sorry Marecki ... ale jezeli to nie była głowa to czym ty byłeś do nas odwrócony podczas tamtej konwersacji ? :twisted:
o ile pamietam to nad civilianem debatowalismy przy filmie "Only the strong" - tyle ze po n-tym cofaniu sceny z nozem doszlismy do wniosku ze to jednak Matriarch
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jak sie slucha dupa .....i sie we wszystkim jest takim dokladnym to wspolczuje marecki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak sie ma uszy w zadzie to nie powinno sie nosic grubych gaci :wink:
Napisano Ponad rok temu
W książce kupił i civilliana i harpy.
To ostatnie jest na zdjęciach.
Pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to jak o twojej stronie - to sprawdź z czego jest zrobiona rękojeść noża SOG Recon Bowie - bynajmniej nie z mocnego tworzywa, jak piszesz, i nie kosztuje on 300$, a jakieś 160-200$ w zależności od sklepu:Kto chce o harpy wiecej przeczytać, na mojej (nieskończonej) stronce własnie dałem opis :-)
a tak w ogóle to jest pierwszy projekt noża robiony specjalnie dla oddziałów SOG w Wietnamie :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W kazdym razie ten model harpy z czarna raczka nie figuruje juz niestety na stronie spyderco....
Napisano Ponad rok temu
wszystko jasne.Wśród wydętych od piwa brzuchów i bladych, ziemistych twarzy domorosłych strzelców poruszał się imponująco szczupły doktor Hannibal Lecter. Broń palna w ogóle go nie interesowała. Podszedł do stoiska najlepszego na wystawie sprzedawcy broni białej.
Nazywa się Buck i waży sto czterdzieści kilogramów. Ma mnóstwo fantazyjnych mieczy i kopie oręża średniowiecznego, ale ma również najlepsze niepodrabiane noże. Doktor Lecter szybko dostrzegł większość przedmiotów, które musiał zostawić we Włoszech.
- Mogę w czymś pomóc? - Buck ma życzliwy uśmiech, lecz podejrzliwe oczy.
- Tak, poproszę nóż Harpy, prosty ząbkowany Spyderco z dziesięcio-centymetrowym ostrzem i nóż do cięcia skór, tamten z tyłu.
Buck zebrał wskazane noże.
- Potrzebna mi też dobra piła myśliwska. Nie ta, tamta. Chciałbym obejrzeć ten płaski skórzany nóż saperski, czarny. - Doktor Lecter zbadał wygięcie rączki. - Biorę.
- Coś jeszcze?
- Tak. Chciałbym też Spyderco Civilian, ale nie widzę go.
- Niewielu zna ten typ. Zawsze mam na stanie tylko jeden.
- Tylko jeden jest mi potrzebny.
- Normalnie kosztuje dwieście dwadzieścia dolarów, ale panu sprzedam za sto dziewięćdziesiąt z futerałem.
- Świetnie. Ma pan kuchenne noże ze stali węglowej? Buck pokręcił potężną głową.
- Może pan je znaleźć na pchlim targu. Tam kupiłem swoje. Można je ostrzyć o dno talerza.
- Proszę zapakować, wrócę za kilka minut.
Buckowi rzadko się zdarzało, żeby klient prosił o zapakowanie zakupów, dlatego wykonywał tę czynność z uniesionymi brwiami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wschodnie sztylety
- Ponad rok temu
-
Nimravus or Cuda ?
- Ponad rok temu
-
cechy "idealnego" foldera EDC ???
- Ponad rok temu