Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak poradzic sobie z nadmiernym strachem?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
142 odpowiedzi w tym temacie

budo_magic136
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Jak poradzic sobie z nadmiernym strachem?
Ja tam uwazam,ze jezeli juz to lepiej isc do psychologa.Bylem u psychiatry to przepisano mi tylko rozne gowniane leki.Moim zdaniem to lepiej isc do psychologa-on pomoze nam naswietlic zrodlo problemu i da nam wskazowki,ktore ulatwia nam opanowanie problemu.Mysle,ze psychiatra to naprawde ostatecznosc,bo to juz raczej typowe leczenie za pomoca srodkow antydepresyjnych,psychotropowych.No chyba,ze prywatnie pojsc to moze psychiatra tez cos pomoze,a nie tylko ograniczy sie do chwilowego wywiadu srodowiskowego i przejdzie do momentu celebracyjnego,czyli do przepisania lekow.
  • 0

budo_hmjf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 258 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Psychiatra jest od leków, psycholog od psychoterapii, która leczy bardziej przyczyny niż objawy (co robią lekarstwa). Dlatego sam psychiatra niewiele da, później leki się skończą i znowu wróci choroba, bo najważniejsze to wyeliminować przyczyny. Ewentualnie możnaby jednocześnie mieć wizyty u psychologa i psychiatry.

[/quote]A ja mysle, ze bez dobrego psychiatry na poczatek to sie nie obejdzie. A potem moze sie okazac, ze zadnych sztuk walki nie trzeba.
[quote]

E taam. Sztuki walki można trenować zawsze.l Od leczenia nie są, ale zawsze człowiek lepiej się czuje, jak robi coś ciekawego :)

p.s. Niezła telenowela :-) Bez urazy ja nic do telenowel nie mam :D [/quote]
  • 0

budo_hmjf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 258 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Psychiatra jest od leków, psycholog od psychoterapii, która leczy bardziej przyczyny niż objawy (co robią lekarstwa). Dlatego sam psychiatra niewiele da, później leki się skończą i znowu wróci choroba, bo najważniejsze to wyeliminować przyczyny. Ewentualnie możnaby jednocześnie mieć wizyty u psychologa i psychiatry.

[/quote]A ja mysle, ze bez dobrego psychiatry na poczatek to sie nie obejdzie. A potem moze sie okazac, ze zadnych sztuk walki nie trzeba.
[quote]

E taam. Sztuki walki można trenować zawsze.l Od leczenia nie są, ale zawsze człowiek lepiej się czuje, jak robi coś ciekawego :)

p.s. Niezła telenowela :-) Bez urazy ja nic do telenowel nie mam :D
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

agniesiu: umiesz robic obciach jak nikt inny. Gratuluje! Jestes bezkonkurencyjna. Smialem sie z Marka przez wszystkie strony posta.
Rozegral sie tu maly dramacik ;) Wiesz wez sie za siebie dziewczynko.

marek: ale wstyd :rofl: Bez kitu tak dawno sie nie usmialem. :lol:
Poza tym, zacytuje( moze nie doslownie ): "unikanie starcia z silniejszym wrogiem nie jest tchurzostwem, tylko madroscia". Ze nie wbiles sie do bramy z paroma typkami to chyba oczywiste. Wiesz sztuki sa madre i odwazne bo zazwyczaj one nie wylapuja nic tylko facet.

A co do tematu: zamiast z obciachowa agusia sie spotykac to zacznij chodzic na treningi codziennie. Umiejetnosci i pewnosc siebie przyjda z czasem. Widze, ze masz avatka z TKD. Cwicze sam to i powiem, ze calkiem fajnie mozesz sie nauczyc walczyc, jesli tylko bedziesz dosc wytrwaly.

PS: agusiu ogarnij sie nie mam ochoty czytac tych farmazonow i wywlekania szczegolow na wierzch. Mysle ze te tajemnice mozesz powierzyc jedynie swojemu pamietnikowi zamykanemu na kluczyk z serduszkiem.
  • 0

budo_randori
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 552 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Hehehe uśmiałem się jak norka wertując strony tego postu.Dział ulica RZONDZI.Ale dramaty,łzy,rozpacz,trochę śmiechu-lepsze niz Hallmark nocą
poz.
  • 0

budo_krzychoo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cześć!
Zdecydowanie uważam, że Twój chłopak powinien zapisać się na jakieś zajęcia ze sportó/sztuk walki. To na pewno doda mu pewności siebie i sprawi, że przestanie się bać własnego cienia. Sam przeszedłem przez kradzież telefonu i skopanie i wiem co człowiek czuje po takim "incydencie".
Osobiście uważam, że psycholog nic tu nie da- większość z nich to naciągacze i cały czas stawiają te same diagnozy, bądź też mają kilka dyżurnych którymi "żonglują" między pacjentami. Brak nam specjalistów, którzy mają indywidualne podejście do każego pacjenta. Jeśli chodzi o sztuki walki, domyślam się że nie będzie łatwo "zawlec" gościa na trening. Najważniejsze jest to, żeby poszedł i zobaczył, jak dużo mu to da, bo nie chodzi o to, żeby umiał się obronić na ulicy, tylko o to, żeby tak myślał- to 70% sukcesu. Jesli już uda Ci się zaciągnąć chłopaka na jakiś trening pojawia się jeszcze jeden problem: czy nie traficie do jakichś oszołomów, którzy będą się chcieli tylko naparzać, nie ucząc niczego- wtedy chłopak tylko się zniechęci. Niestety, nie znam żadnych klubów w Częstochowie, które mógłbym polecić, więc może jakiś inny forumowicz coś Ci doradzi w tej kwestii. I pamiętaj: On nie pokona tego strachu, jeśli nie będzie chciał go pokonać. Jeżeli mu z tym dobrze, to nic z tym nie zrobisz. Trzymaj się i pozdrów Przerażonego Chłopaka :wink:
  • 0

budo_gilotyna
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 360 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ehh dajcie już spokój z tą mydlaną operą... A co do tego, że Marek zerwał z Agą to przeczytajcie to, co jest napisałne pod dziłem ULICA, napis ten głosi: "Praktyczne zastosowanie technik w obronie własnej. Bez zasad." Kumacie o co mi chodzi? :lol:
Niedziel, szczena: popieram :wink:
  • 0

budo_sicc-lc
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dziewczyno daj znac na pw to sie umowimy :-) mam do ciebie 34 km i jestem super odwazny bo nie boje sie przyjechac :-) hehehe btw teraz to mnie zaczna nazywac "fighter" ;D
  • 0

budo_xaimoon
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 786 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najpierw psycholog potem jakieś sztuki walki ... Nie wrzuca się 50kg chłopakowi 200kg na klate :?
  • 0

budo_iron field
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak już pójdzie na sztuki walki to niech się zapisze na siłownie. Dobry trening i dieta zrobią z Niego "byka". Jak koleś będzie miał 100kg mięśni to i tak będzie niemal nie tykalny.

PS. Dzieki za kilka minut niezłego ubawu.

Pozdro.
  • 0

budo_tob
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 58 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Agnieszko
faceta do psychologa to raz.
Jemu potrzeba psychoterapii a nie krav magi.
Już teraz jest nadpobudliwy, agresywny, nie panuje nad emocjami, i ma obsesje i paranoje.
Po treningu krav magi będzie jeszcze gorzej, bo wtedy nauczy się jak wykorzystywać swoje ciało do przemocy.
Sądzę, że dla Ciebie się to może źle skończyć.
Takich ludzi trzeba do lekarza a nie na sztuki walki.

Natomiast Ty powinnaś jak najbardziej ćwiczyć krav magę.

KRAV MAGA sie nie odmienia i nie jest SZTUKA WALKI tylko SYSTEMEM WALKI :)

pozdrawiam
  • 0

budo_tob
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 58 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak już pójdzie na sztuki walki to niech się zapisze na siłownie. Dobry trening i dieta zrobią z Niego "byka". Jak koleś będzie miał 100kg mięśni to i tak będzie niemal nie tykalny.

PS. Dzieki za kilka minut niezłego ubawu.

Pozdro.

jasne 100kg miesni i bedzie tak rozciagniety, ze Agniesia bdzie musiala go po plecach podrapac, bo sam nie bdzie mogl dosiegnac... :)

PS
Agnieszko i Marku: powinniscie zekranizowac wasza "love story" i zatytulowac "Chlopakinie placza 2"
:wink:

pozdrawiam
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

jasne 100kg miesni i bedzie tak rozciagniety, ze Agniesia bdzie musiala go po plecach podrapac, bo sam nie bdzie mogl dosiegnac... :)
pozdrawiam

powiedz to gimnastykom z aten :wink:
  • 0

budo_zwierzak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z tym obciachem, to ja nie wiem...
Marków jest na świecie wielu. Za dwa dni zapomnę, że ten w ogóle istnieje... obciachu zero, bo dopóki ludzie ze sobą nie gadają w kilku tematach, to pozostają anonimowi...bęc...

niektóre rady radosne... :wink:
  • 0

budo_bachen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 343 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Tylko nie kazdy ma aspiracje wazyc 100kg ,byc napakowanym koksem i nie moc dotknac lewym lokciem prawego z przyczyn za duzej klatki.
  • 0

budo_kreiten
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 157 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja sam miałem sytuacje w której zostałem napadnięty przez kilku kolesi.
Nic mi sie nie stało ufffff. Ale każdy i ja też miałem potem manie oglądania sie za plecy, uważnego przyglądania się każdemu i nie pakowanie sie w kłopoty. Moja dziewczyna w swojej naiwnosci nie zauważa różnych sytuacji które mogłyby jej zaszkodzić. Zawsze ja zauważam takie sytuacje, dlatego jej nigdy się nic nie stało. Strach i lęk przechodzi po pewnym czasie. Można trenować wszystko na świecie,można nosić pistolet i nie móc się obronić. Po prostu są ludzie którzy nie mają w sobie pierwiastka agresji i chwała im za to. Kiedyś znalazłem ulotke z napisem :zapisz się na TKD, bądź mężczyzną. A czy mężczyźni to ci którzy potrafią się bić i rozwalać głowy innym? Lepiej unikać różnych sytuacji niż je prowokować. Strach temu chłopakowi przejdzie, a czujność zostanie. "Prawdziwym mężczyzną jest ten który radzi sobie z przeciwnościami dnia powszedniego"-Mas.Oyama (wszyscy wiedzą kto to).
  • 0

budo_zorro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 453 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mas.Oyama (wszyscy wiedzą kto to).

Ten co w śmiesznych majtaskach chwytaj za głowę śmiesznego cielaka i powalał ruchem skrętnym na ziemię ? :)
  • 0

budo_kreiten
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 157 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dokładnie ten śmieszny facet,który skasował więcej ludzi niż cała rodzina Gracie i inne zaprzyjaźnione.
Ale nie chce zaczynać kłótni, tylko wyrażam swoje zdanie.

Pozdrawiam
  • 0

budo_zorro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 453 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dokładnie ten śmieszny facet,który skasował więcej ludzi niż cała rodzina Gracie i inne zaprzyjaźnione.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
  • 0

budo_kreiten
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 157 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No zaczyna sie. Który styl lepszy, kto kogo pokona, ale bezsens.
Wyobraź sobie że też ćwicze BJJ jako dopełnienie kyokushinu.A Oyama jest dla mnie większą postacią w śwaitku sztuk walki niż cała rodzina Gracie. On stworzył kyokushin a oni jedynie ściągnęli judo. Pozdrówki
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024