SHIAIDO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak w tym filmie "Mały Budda" co szukali inkarnacji kogoś tam... specjalna rada shichanów by się tym zajmowała... wtedy to by mieli dopiero władzę...
Napisano Ponad rok temu
fuzje energii
Dla mnie bomba A gdzie slowa tantra i lewitacja?założyciel Shiaido uzyskał głęboki wgląd w naturę ludzkiego rozwoju, który pomógł mu zsyntetyzować indywidualną ekspresję z praktyką medytacyjną, świadomością energetyczną i ćwiczeniami zdrowotnymi
Napisano Ponad rok temu
... ale może mi ktoś powie, dlaczego tori w trakcie rzutu na każdym zdjęciu ma zamknięte oczy ?!?!?! Może flesz go oślepił? :wink:
To proste jest...orgazm przeżywa mentalny i tyle :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowanych odsyłam na stronę poświęconą Shiaido: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A tak z ciekawości, to na treningu prowadzone są dysputy filozoficzne, tak nie zbędne w egzystencji istoty ludzkiej?
To forum int. nie potrzebujecie .
Napisano Ponad rok temu
A gdzie slowa tantra i lewitacja?
Ależ prosze
Prawdziwie miszczowski poziom lewitacji
Napisano Ponad rok temu
A gdzie slowa tantra i lewitacja?
Ależ prosze
....ciach...
Prawdziwie miszczowski poziom lewitacji
e tam mistrzowski - ma po prostu lewitujace skarpetki
aa - mam pytanko jeszcze - mnie się wydaje, czy on go chce polizać 8O
Napisano Ponad rok temu
Shiaido w tłumaczeniu na nasz język znaczy "Droga Najwyższej Miłości". Aby być w naturalnej harmonii z sobą samym, innymi i całym wszechświatem trzeba rozwijać się nie tylko fizycznie, ale również umysłowo i duchowo. To właśnie jest głównym celem nauczania Shiaido i właśnie to różni je od innych sztuk walki. Aby rozwijać swoją świadomość trzeba poznać istotę rzeczy do czego niezbędna jest filozofia, a więc jest to bardzo ważna dziedzina życia istot ludzkich. Dlatego Shiaido powstało na nauce dwóch osób: filozofa John?a Mcmurraya i wielkiego mistrza Aikido Morinei Ueshiby. Bardzo ważną rzeczą jest również psychologia humanistyczna, która też jest potrzebna do rozwijania się. A więc Shiaido jest ogromną składnicą wiedzy, którą wciela się w praktykę aby była ona jak najbardziej efektywna. Prowadzącym Shiaido jest Artur Rybowicz, który ma długie doświadczenie w sztukach walki takich jak np. karate, judo i innych jak również duże w filozofii i teologii. To on właśnie założył Stowarzyszenie Edukacji Integralnej.
Zainteresowanych odsyłam na stronę poświęconą Shiaido: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
yhy...... i to wszystko po to, żeby komuś dac w ryja jak bedzie fikał ?? 8O
:wink:
Napisano Ponad rok temu
aa - mam pytanko jeszcze - mnie się wydaje, czy on go chce polizać 8O
Analizująć zdjęcie jescze raz dochodze do wniosku ze on sie trzyma swojego uke zeby nie odleciec za daleko
Napisano Ponad rok temu
Kurka, gdzie można kupić takie skarpetki
zielone, to chyba z demobilu
Napisano Ponad rok temu
W technice to chyba raczej uke powinien latać a nie tori :wink:
Może się poślizgnął na skarpetkach? hmmmm, a więc aby rozwijać sie, należy ćwiczyć nie tylko ciało, ale też ducha? Oryginalna koncepcja, nie ma co... Krótko, zwięźle, bez konkretów...
:?
Kolejny knif reklamowy, gdzie bierzemy jakąś sztukę walki (często na niskim poziomie zaawansowania), trochę zmieniamy i nadajemy zupełnie inną, egzotycznie brzmiącą nazwę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeczytaj jeszcze raz POWOLI
Napisano Ponad rok temu
Kurka, gdzie można kupić takie skarpetki
Takie skarpetki mogą nosić tylko miszczowie i to od 5 DAN-a :wink:
Napisano Ponad rok temu
co gorsza w adresie jest slowo Gliwice...
nie znalazłam na stronie adresu tego tworu... ale strach mnie obleciał. co to w moim miescie powtsac moze
Napisano Ponad rok temu
O ile sie orientuję Hombu Dojo na Polskę jest w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W gliwicach tą szkołę Iaido ćwiczą w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślałem że z widzenia znam tam wszystkich starych ćwiczących....
Napisano Ponad rok temu
Pytanie jak się ma ta jego szkoła do kodeksu szkoły w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Redakcja i PUBiSW
- Ponad rok temu
-
Poruszające tematy
- Ponad rok temu
-
brecha
- Ponad rok temu