policjant vs dwóch kretynów (video)
Napisano Ponad rok temu
Moje refleksje:
1. teleskop nie jest tak skuteczny jak sądziłem
2. ćwiczyć Judo, panowie, ćwiczyć...
Napisano Ponad rok temu
1. judo jak najbardziej.
2. dziwna ta demonstracja - np. przy pierwszym obaleniu ten niby zbrodzien blokuje gliniarzowi wejscie nogami, rodzaj gardy, pewnie ma jakas swoja nazwe, ale nie znam. Spokojnie moglby mu sprzedac pare kopow w jaja i byloby po zawodach, tam jest zreszta taki moment, jakby mu sie na jajach wlasnie opieral.
3. bandyty sie stawiaja? I juz byla szarpanina? Watpie, zeby w powaznej sytuacji "w zyciu" gliniarz siegal jeszcze po teleskop, zamiast od razu po pistolet. Skad wiedzial, co tamci zaraz wyjma chocby z bagaznika?
Eeee... IMO widac, ze to ustawiona scenka, w pierwszym momencie ten "gliniarz" nawet patrzy w kamere.
Napisano Ponad rok temu
Co do judo masz rację Tarciu...co do teleskopa jej nie masz. Nie sugeruj sie tą dziwną scenka. Weź teleskop do łapy (choćby w sklepie) i walnij sie w ramię albo udo...w przedramię względnie piszczele nie polecam. Sam zobaczysz jak cholernie jest to skuteczne. Przy odrobinie wprawy wręcz śmiertelnie w konfrontacji z nieuzbrojonym przeciwnikiem.
Napisano Ponad rok temu
Policjant wykazuje wysoki profesjonalizm okłądając się z jednym napastnikiem, podczas gry drugi spokojnie by mu wyjął broń z kabury.
Stawiam na akcję pozorowaną, mającą nic wspólnego z prawdziwym działaniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mnie sie jednak zdaje, ze policjant z takim nastawieniem, jak opisales, to dlugo nie pozyje.
To nie chodzi o tych facetow, tylko o to, ze "policjant" zlamal chyba wszystkie mozliwe zasady BHP
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Popelnianie" i "analiza" bledow jak najbardziej, ale to wyglada jak przebierancy bawiacy sie w policjantow i zlodziei.
Umawiamy sie we trojke, Jumbo, El Primo i ja - i krecimy taki filmik pt. "jak maly Jasio sobie wyobraza prace policji", najlepiej wg scenariusza synka ktoregos z forumowiczow, koniecznie w wieku do 12 lat.
To cos podobnego.
Widzialem troche akcji policyjnych (Stany) na filmach dokumentalnych i pare razy niemiecka (bo w Polsce to najwyzej legitymowanie przezylem ) policje na zywo.
Nie ma mozliwosci, zeby policjant szedl sie pojedynczo szarpac i okladac z dwoma typami, o ktorych nic nie wie.
Juz sam poczatek jest bez sensu.
Chyba, ze to scenka pt. "jak nigdy nie nalezy postepowac" dla pierwszych "klas" szkolki policyjnej. Wtedy masz moje pelne poparcie
Napisano Ponad rok temu
Z mojej strony EOT
Napisano Ponad rok temu
Na moje tez, ale kto skuwa obok stojacego sobie spokojnie kumpla zatrzymywanego i odwracajac sie do niego plecami w strone kamery?na moje oko gliniarz chce skuc delikwenta, trzyma go za reke i nakazuje sie odwrocic a dalej widac co widac
Ciekawe, co furumowi policaje beda mieli na ten temat do powiedzenia.
EOT too
Napisano Ponad rok temu
Na moje tez, ale kto skuwa obok stojacego sobie spokojnie kumpla zatrzymywanego i odwracajac sie do niego plecami w strone kamery?
Ale to jest Ameryka, a tam wszystko jest mozliwe -nie tylko w Hollywood :wink: Ja byc duzy amherykanski glina a to byc dwa male meksykany :wink:
Przepraszam nie moglem sie powstrzymac
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się. Mam teleskop i próbowałem na sobie "delikatnie" (na innych nie próbowałem) i miałem dokładnie takie zdanie jak Ty.Nie sugeruj sie tą dziwną scenka. Weź teleskop do łapy (choćby w sklepie) i walnij sie w ramię albo udo...w przedramię względnie piszczele nie polecam. Sam zobaczysz jak cholernie jest to skuteczne.
Ale na tym filmie gliniarz uderzył dwa razy, i to nie zwykłym teleskopem a 31" (25 cm dłuższy niż standardowy). Pierwszego gościa w okolice biodra/uda, drugiego w łydkę - bez widocznego rezultatu. W dodatku koleś jest conajmniej 20kg cięższy niż ja.
Inny przykład - uderz się lekko kostkami pięści w czoło. Też wydaje się że cios z całej siły byłby bardzo skuteczny. A jednak w walce można wyłapać kilkanaście takich strzałów i na poważnie poczuć je (i zobaczyć ich efekty - guzy) dopiero po walce. Co innego cios w szczękę czy nos.
Wniosek z tego taki, że o ciosach pałką w nogi można zapomnieć, trzeba celować wyżej, ale to jest ryzyko... nie daj Boże gdy trafi się w głowę - ryzyko zejścia klienta bardzo duże.
Napisano Ponad rok temu
albo chociaz nazwe pliku to zassam gdziesik z innego zrodla
Napisano Ponad rok temu
Policja nie wchodzi w kontakt o ile nie musi. Poza tym przepisy regulują zabezpieczenie przez drugiego policjanta z bronią.
Szarpanina to początek końca...
Napisano Ponad rok temu
Mówię tylko o uderzeniach w miejsca nabezpieczniejsze - ramiona,uda. Strzał w miejsce gdzie kość jest słabo osłonięta - żebra, przedramiona, dłonie, piszczele - zlamanie od razu praktycznie.
Po strzale teleskopem w łydkę raczej bym nie ustał :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na ulicy nie ma litosci
- Ponad rok temu
-
Dobrodusznosc?
- Ponad rok temu
-
WALTHER PRO SECUR
- Ponad rok temu
-
czy pałką teleskopową można sie obronic ??
- Ponad rok temu
-
Jak byście postąpili w sytuacji...
- Ponad rok temu
-
Molestowanie na uczelniach
- Ponad rok temu
-
Strony z kobietami w MA
- Ponad rok temu
-
Ja probowali pozbawic mnie komórki :)