Nóż EDC - problemy z wyborem
Napisano Ponad rok temu
Boję się, co bedzie, gdy zwiększy mi się kolekcja :?
Też macie z tym problemy? może metoda: parzyste dni Emerson itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem 80 litrowego plecaka nie potrzebujesz. wystarczy 25 litrów miejski plecaczek jenysporta albo bergsona i zawsze masz przy sobie nóż na każdą sytuację
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Posiadając sensowne 4 foldery i la griffe (innych bagnetów, nozy nie wliczam) w momencie wychodzenia z domu dylemat - który nóż tym razem
Boję się, co bedzie, gdy zwiększy mi się kolekcja :?
Też macie z tym problemy? może metoda: parzyste dni Emerson itd.
W zasadzie jako EDC uzywam leathermana micre (w malej kieszonce dzinsow swietnie sie miesci i wzbudza raczej zainteresowanie niz poploch po wyjeciu ), a w plecaku mam Victorinox SwissTool 8) Taki mobilny Slodowy
Inne noze b. rzadko nosze ze soba po miescie.
Napisano Ponad rok temu
Teraz tylko EC, ktorego nie widac w noszeniu, a zauwazony budzi srednia sensacje i IMPCAT Kermabit DTL z przymocowanymi do niego kluczami, ktory prawie nikomu nie kojarzy sie z bronia tylko duzym brelokiem. (Duza zaleta!)
Ostatnio zastanawiam sie czy nie nosic tylko balka, ale na klipie nie w etui, zeby bylo troche... szybciej - ma on bowiem zalety foldera (skrytosc) i budzi moje zaufanie jak monolit, choc operuje sie nim mniej pewniej niz np. EC, ktory z reki raczej nie wylizgnalby sie.
Ostatnio w ramach wyrownania szans - zastanawialem sie, czy znowu nie wrocic do kastetu. Do takiej refleksji sklonilo mnie spotkanie na silowni z gosciem, przy ktorym jeden z naszych najwiekszych kolegow (ponad 95 kg i 190 cm) wygladal jak odchudzane dziecko. Takich zwwalow miesni dawno nie widzialem.
Jak sadze, w spotkaniu z takim gosciem, ktory na dokladke by mnie nie bardzo lubil, kastet wyrownalby odrobinee te jakies 50-60 kg roznicy na moja niekorzysc.
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
fallkniven
- Ponad rok temu
-
Becker Extreme i czarny MAXX
- Ponad rok temu
-
noże TOPs - wasze opinie
- Ponad rok temu
-
Nie uzywaj noza jako kubotana...
- Ponad rok temu
-
Lady Kiler
- Ponad rok temu
-
Strider fixed&G10
- Ponad rok temu
-
Błotny szczurek ...
- Ponad rok temu
-
A co do kuchni?
- Ponad rok temu
-
mial ktos z was kamien gerbera do ostrzenia???
- Ponad rok temu
-
Master Cutlery - warte kupienia?
- Ponad rok temu