Skutki zastosowania gazu w realnych sytuacjach
Napisano Ponad rok temu
Z moich historii:
1. Sprawdziłem działanie gazu na psie, ktore mnie obszczekał przez płot
(tak, wiem, to niemoralne, do dziś czuje sie winny, mlody byłem i
pijany). Co ciekawe, na psie, poza chwilowa dezorientacja, nie zrobiło
to zadnego wrazenia, mimo dośc długiej "salwy". Gaz - bodajrze KO
pepper
2. Dostałem gazem na imprezie, ale posrednio, bo został rozpylony w
sasiednim pokoju. Ból, szczypanie, ale glownie wrazenie takie, ze
przed niczym by mnie to nie powstrzymało. Gaz - czarny antidog,
pieprz
3. Widziałem taka walke - gosc dostawał wpierdol od taksówkarza i
zastosował gaz. Bez efektu.
4. Slyszalem historie kumpla - zastosował z zaskoczki gaz na dresie z
ktorym toczyl typowa "gadke". Brak efektów, wpierdol.
Piszcie co Wam sie przydarzyło
Napisano Ponad rok temu
Kumpel po prawej 1,5m ode mnie psiknal gosciowy centralnie w rylo gazem z takiej malej gasnicy... chmura, ze HEJ! ;-) koles momentalnie oslepiony i rozlozony, rzuca sie i drze, hehe. Pech chcial, ze zawialo i zielony oblok zahaczyl jeszcze o mnie...wypadek przy pracy.
Drugi kontakt tego dnia byl w autokarze, wszyscy sie poplakalismy wracajac z tej pieknej, integracyjnej imprezy ale tam o juz rozpylanie do glowy wpadlo nam z nudow.
Napisano Ponad rok temu
widac zalezy od gazu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiedziaBem o tym i potarBem sobie twarz.
bolalo
mojemu kumplowi gaz sie odpaliB w spodniach
ponoc nigdy wiecej nic juz go tak nie pieklo w jajka i w uda.
pozdrawiam
p.s zemscilem sie na kumplu ktory mi to zrobil z gazem nba rekawiczkach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A byl to chyab gaz lzawiacy ale nie jestem pewien ....
Napisano Ponad rok temu
psiknol tak w powietrze stal hmm 2m obok mnie...
po 15s poczulem szczypanie w gardle i swedzenie w nosie ciezko sie oddychalo... pozniej lzawienie oczu tak z 2min bo wkoncu wyszedlem na balkon
w ten sam dzien ten sam kumpel poprosil kumpla zeby mu psiknol w oczy gazem z odleglosci hmm 20-30cm w twarz chcial sprawdzic jaki to jest efekt na sobie hmm jaki efekt ? - na poczatku sie darl i polozyl na ziemi... tak z 5min pozniej nastepne 10min kleczal i trzymal sie za twarz i cos tam mamrotal po 15 minutach stal i probowal otwierac oczy ( twarz cala czerwona oczy napuchniete jakby mial pomarancze przy galkach ocznych ) i tak probowal otwierac z 5 min no wiec w sumie to po 20min tak juz w miare normalnie kojazyl
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Ale gdyby adrenalina dzialala to moze efekt bylby troche inny? Gdybym sie ruszal i nie byl zaskoczony (gdyby to byla walka) to pewnie nie weszlo by tyle tego syfu we mnie. Ogolnie rzecz biorac widzialem gdzie biegne - glowna rola gazu to odstraszenie i zdezorientowanie przeciwnika.
Widzialem tez uzycie gazu podczas walii. Bilo sie dwoch kolesi. Jeden nagle wyciagnal gaz i wrzucajac piesc do przodu jakby chcial uderzyc psiknal. Do jego oponeta nie dolecial (cofnal sie).
Podsumowujac dobry gaz to niezly pomysl. Podobno najlepszy jest zel. (zalozylem kiedys topic na Ulicy o gazie, jak kogos to interesuje to niech poszuka )
Napisano Ponad rok temu
Raz też byłem ofiarą, tylko że wyglądało to inaczej... W jednym z trójmiejskich klubów wpuszczono gaz pieprzowy do klimatyzacji, na pięterku ludzie zaczęli się dusić, kaszleć... Ja również poczułem to na własnym ciele, ciężko się oddycha, pieczenie w gardle, łzawienie...
Teraz dostałem środek obezwładniający RMG-75, ale jeszcze nie miałem okazji go użyć... Wiem tyle, że jest on używany w policji... Używał ktoś kiedyś takiego wynalazku? Z jakim skutkiem?
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie określam jako skuteczną zabawkę zmiękczającą najpierw gaz dla zwiększenie własnych szans i do boju preferowany dystans i akcje z doskoku szybkie proste, jak zrobi gardę to długie haki, sierpy - trudno je wychwycić jak się nie widzi za dobrze a podbródkowy lub sierp pośle gościa ładnie na ziemię.... i można znowy użyć gazu.....
W zwarciu gość Cię złapie i się przyklei i też może uderzać no chyba że nieobce jest Ci BJJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w szczególności zwracając uwagę na fragment:
"The spray is an alternative to CS gas, which can cause unpleasant after-effects and [/b]does not work on everyone. "[/b]
Mam ten "gaz" o którym piszą w artukule, jest za...sty!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gaz plazmowy
- Ponad rok temu
-
Broń gazowa - amunicja
- Ponad rok temu
-
"Gaz" a napastnik w okularach
- Ponad rok temu
-
gaz dla kobiet?
- Ponad rok temu
-
H - miotacz gazu
- Ponad rok temu
-
Gazowa jak palna - orzeczenie Sądu Najwyższego
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z przewiezieniem gazu samolotem.
- Ponad rok temu
-
Gaz
- Ponad rok temu
-
Co lepsze (gaz)?
- Ponad rok temu
-
Gaz dla bezpieczenstwa?
- Ponad rok temu