zawodnicy Kyokushin Karate rozniesli najlepszych z K1
Napisano Ponad rok temu
Z mojej strony dodam,że przeciez nie walczyła tez czołówka najlepszych z KK z Kyjama na czele , tsukimoto, Kazumim, Yamaki, Suzuki itd duzo by jeszcze wymieniać z samej rosji jest ponad 10 dobrych zawodników :-)
Napisano Ponad rok temu
To kwestia pozytywów, nie ma jednak co pisać że na tych zawodach była czołówka K1 bo raczej nie była, choć nie można pominąć np. Remy'ego, choć i w jego wielkość mimo że champion jakby nie było też wielu obserwatorów wątpi.
Napisano Ponad rok temu
To weź se wyskocz z takim "leszczem". Jak ktoś bierze udział w K1 to na pewno nie jest jakaś skończona cipa. Przecież żeby walczyć w K1 trzeba przejść specjalne eliminacje. Tak więc ci goście na pewno są zajebiści. A że karatecy ich roznieśli to oznacza że są jeszcze lepsiale stary kto oberwał? czy dla ciebie goście z jedną walką na koncie to asy których pokonaniem należy się szczycić jak nie wiem czym? bo jak dla mnie to nie bardzo
Napisano Ponad rok temu
na jaką moją czołowke? stary póki co nie mam żadnej organizacji karate ale poważnie myśle nad stworzeniem swojego odłamu "jedynego prawdziweg kyokushin" w ostatnich czasach to bardzo popularne...wargrim z całym szacunkiem ale myśle że feitosa dostałby od sappa łomot aż się patrzy a dlaczego tak uważam? hmmm jako źródło spójrz może na bilans walk feitosy...Biceps ja nie twierdze i nigdy nie twierdziłem ze zawodnicy z K1 są słabi bo wiem i zdaje sobie sprawe jaki poziom trzeba reprezentować aby wogóle się tam dostać tylko chodzi mi o to że jak się pisze o nieznanych ludziach co jesczze nic w K1 nie znaczą i pewnie znaczyć nie będą ze to "najlepsi zawodnicy" to aż się śmiać chce...a teksty w stylu "weś wyskocz itp" to tylko świadczą o twojej nikłej inteligencji i niezrozumieniu tematu...pozdro i dalej podniecaj się swoimi "jeszcze lepszymi" zawodnikami kk...pitman:. podaj jednego zawodnika ,który walczył w K-1 może wreście ktos zawalczy z nich na MŚ KK co ? krytykowac to ty umiesz ale sjrz na swoja czołówkę , gdzie ona jest nawet w USA w pseudo MŚ walczy po dwóch ludzi w kategorii , a to przeciez największa organizacja na świecie.
Z mojej strony dodam,że przeciez nie walczyła tez czołówka najlepszych z KK z Kyjama na czele , tsukimoto, Kazumim, Yamaki, Suzuki itd duzo by jeszcze wymieniać z samej rosji jest ponad 10 dobrych zawodników :-)
Napisano Ponad rok temu
Jarek no co ty papa Oyama zajechałby Sappa bez problemu - najpierw stoczyłby z nim trzydniowe kumite a jakby to nie starczyło to pokonałby go tą techniką co łamał bykom rogi a jak nie to na miejscu wymyśliłby jakieś fatality jak w mortal combatNo nie do końca. Spośród tych dwóch nieżyjących zapewne tylko jeden miałby szanse, niekoniecznie ten starszy...
Napisano Ponad rok temu
A dodam ,że w japonii nikt nie słyszął o jakims trzy dniowym Kumite Mas. Oyamy Bajki lubia głupich prawda pit.............
Napisano Ponad rok temu
sory tylko ja jakos nie wierze w te kumite Oyamy tylko bidulki z kk co im sensei opowiada historie jak to Oyama trzy dni nie jadł nie pił nie robił siusiu tylko walczył...zresztą ty sam w to wierzyłeś chyba do niedawna...ale teraz twój szefo z nowej organizacji zakwestionował tą historyjke więc i co tobie pozostaje- tylko powtarzać to co skośnooki miszczu powie (to się nazywa małpowanie a kto małpuje to się łatwo domyśleć... )olamasy to cieniasy- mów sobie co chcesz być może niedługo będziecie walczyć na jednych zawodach z "cieniasami" z oyama karate i zobaczymy jak wam ( lub tobie) pójdzie...wogóle czasami cie nie rozumiem - naśmiewasz się z oyama karate że słaba organizacja i wogóle a sorka że spytam ile jest klubów tego twojego nowego super mega realnego kk w naszym kraju? ciekawe jak będziecie rozgrywać zawody? z kimś czy sami?wargrim popieramciebie w całej rościągłości olamasy to cieniasy hhehe
A dodam ,że w japonii nikt nie słyszął o jakims trzy dniowym Kumite Mas. Oyamy Bajki lubia głupich prawda pit.............
Napisano Ponad rok temu
Ja mam w dupie co, kto trenuje. Jak ktos treniuje tsunami i jest dobry to ok....Mam to gdzies. mozesz sobie nawet sobie sam stworzyc swoja organizacje.... Ja juz mam dosyc klotni.... Spotkamy sie na macie.....
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy się spotkamy bo mnie karate już nie kręci...Pitaman - zamiast pierd...... zabierz sie za trening - moze sie kiedys spotkamy.....
Ja mam w dupie co, kto trenuje. Jak ktos treniuje tsunami i jest dobry to ok....Mam to gdzies. mozesz sobie nawet sobie sam stworzyc swoja organizacje.... Ja juz mam dosyc klotni.... Spotkamy sie na macie.....
Napisano Ponad rok temu
Jest tyle wspaniałych karateków nie małpujących kk ,że zabawa kręci sie bez nich ile klubów zobacz hehheheh od dwóch miechów hhhehehe
czas będzie klocki rozdawać , a młapami są Ci do próbują naśladować np. USA jakiś odwykowiec co został sam z powodu terapi odwykowej .............
No dobra przesadziłem ale jak sam piszesz nie kręci Cie juz karate to zmień działke tematyczną tego forum i nie nakręcaj się
Życzę więcej kresek i doznań
Napisano Ponad rok temu
Zresztą podobna idea przyświeca turniejom K-1. Nie ważne co robisz - jeżeli umiesz się bić w tych regułach i przejdziesz pewne eliminacje to dołącz do nas - może zarobisz trochę grosza przy okazji.
Czy tak wogóle ktoś sie zastanawiał co każdy zawodnik ćwiczył zanim zaczął startować w K-1?? - hm.... i czy to ma znaczenie???
Gdyby Sapp wygrał jakis turniej to okazało by się, że całe to środowisko sportów walki to ciecie bo wygrał footbolista amerykański.
Faktem jest, że czołówki - ze znanymi nazwiskami po stronie drużyny K-1 aż takiej nie było - no i drugiej strony być może też kogoś brakowało.
Fakt, że ten rezultat pojedynków napewno zostanie propagandowo wykorzystany przez paru tzw. "poltyków karate" - no ale cóż takie jest życie - ale to i tak nie spowoduje lawinowej wręcz popularności i zwiększonej ilości ćwiczących na sali.
Wiele stylów walki ma bardzo ciekawe rozwiązania taktyczne i techniczne pojedynku. Pewnie ze niektóre odpowiadają jednemu a inne drugiemu - wkońcu po to je stworzono.
Fakt również, że kyokushin w swojej propagandzie jest agresywne i zupełnie niepotrzebnie próbuje zrobić z siebie naj naj na całym świecie. Z drugiej, strony co tu mówić, przez takie działanie - praktycznie wszędzie można znaleść kyokushin dojo.
No a tak na koniec mnie również takie dyskusje irytują - i właściwie nie wiem czemu się w nią wdałem.
Aha Panie .:pitman:. - życze powodzenia w tworzeniu "organizacji karate czy tam jakiegoś innego tworu" .
Napisano Ponad rok temu
jakbyś mógł rozwinąć jakoś swoją myśl bo póki co to właśnie twoja wypowiedź brzmi jak bełkot pijaka z tym że ty jesteś z Poznania a nie z USA co do jakis pomówień i twoihc uwag na temat alkoholizmu S.Oyamy to doprawdy jakbys raczył napisać skąd dysponujesz takimi wieściami to byłbym bardzo wdzięczny a jeśli nie i są to tylko twoje kolejne bzdury pisane ot tak żeby cokolwiek napisać to zamilcz i nie rób już z siebie durnia...równie dobrze ktoś może bez podania knkretów oczerniać szefów twojej organizacji a to że tego nikt nie robi świadczy tylko i tym że są bardziej rozwinięci od ciebie...nieszczęśliwe dziecko klocki mu zabrali i juz się ni bawi
Jest tyle wspaniałych karateków nie małpujących kk ,że zabawa kręci sie bez nich ile klubów zobacz hehheheh od dwóch miechów hhhehehe
czas będzie klocki rozdawać , a młapami są Ci do próbują naśladować np. USA jakiś odwykowiec co został sam z powodu terapi odwykowej .............
No dobra przesadziłem ale jak sam piszesz nie kręci Cie juz karate to zmień działke tematyczną tego forum i nie nakręcaj się
Życzę więcej kresek i doznań
wilus- z tym tworzeniem organzacji kk to był złośliwy żart którym chciałem pokazać co myśle na temat tego co dzieje sie w kk na świecie - a co się dzieje to widać...ludzie którzy do niedawna lizali dupe Drewniakowi dziś najwięcej na niego psioczą , na niego na całe IKO na PZK na wszystko co się da...
Napisano Ponad rok temu
A co do moich informacji to może potwierdzisz je sobie u żródła i dowiedz sie doskonale o przyczynach rozpadu i odejściu Miury i innych o Sigeru w USA.
Ostanie zawody pod jego szyldem nie zgromadziły wielu zwodników ,gdyz z wyników było widac,że były puste miejsca w niektórych kategoriach wagowych czy to kobiet czy meżczyzn.
ALE NIE MARTY SIĘ I WYZLUZIJ COS PISAC TRZEBA , A TY SIĘ ZARAZ OBRAŻASZ JAK DZIDZIUŚ W PRZEDSZKOLU. WIĘCEJ OPTIMIZMU KOLEGO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam rozumiec ze ktos od shigeru Oyamy a być może nawet on sam przyznał ci sie do problemów alkoholowych?jakos srednio w to wierze...to nie wiesz ,że wystarczy wysałc meila do osby ,która tam jest u żródła i wiesz wszystko? nie trzeba jechac no chyba ,że chce się bardzo!, a po trzecie to dziwne ,że nikt nie wie co się dzieje z osoba nr 2 w Oyama i dlaczego rzucił tak dochodowy interes
Napisano Ponad rok temu
Wszystko ok z Toba z ka takie skojarzenia 8O poprostu mam funfla w Ameryce ,który ma coś wspólnego z tym środowiskiem 8)
Ale wiesz co spokojnie i kończym tą dyskujsę bo wiem ,że chcesz mieć ostatnie słwo w tym temacie , więć niech tak pozostanie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do turnieju to podam opinie jóż wcześniej przytoczoną, jak na pierwszy raz jest dobrze a za rok będzie lepiej. O ile zdecydują się zorganizować ponownie takie zawody bo tym razem honoru będą bronić zawodnicy K1 więc powinni wystawić silną ekipę a Kyok będzie teraz jako mistrz, a każdy chce lać mistrza ;]
Napisano Ponad rok temu
ja słynnego pana Drewniaka niestety albo stety nie znam i nie mam z nim nic wspólnego ( ani nigdy nie miałem ) więc nigdy nie lizałem , nie liżę ani nie bedę lizał mu dupy.E O TPitman - żart zrozumiałem - no ale z tym "lizaniem dupy" Drewniakowi - Przesadziłeś!!! - przynajmniej za takiego się nie uważam - a TY??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pozytywne Tsunami?
- Ponad rok temu
-
Zebranie przedwyborcze przedst. klubow zrzeszonych w PZK-Sho
- Ponad rok temu
-
uzupelnienie karate czy cwiczycie cos oprucz karate?
- Ponad rok temu
-
XXXI Wagowe Mistrzostwa Polski Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Ashihara Karate w Polsce
- Ponad rok temu
-
Kyokushinkai Kumite
- Ponad rok temu
-
forum i kobiety...