Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Skocz do zawartości

Zdjęcie

dodatek do Kravki ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

budo_charlie
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dodatek do Kravki ?
Problem jest tego rodzaju. Przez najblizsze 2-3 miechy wakacji mam zamiar sobie odpocząć od KM i podszkolić się w innej gałęzi SW.
I tu pojawiają się schody. W Krakowie szkól jest od groma, a ja tak do końca nie wiem czego chcę 8) Myślałem nad BJJ (w KM nie ma w ogóle parteru, poza tym funkcjonuje całkiem niezła sekcja), muay thai (niezwykle skuteczny), kickiem i boksem (aby opanować ruchy, wyczucie dystansu, uderzenia itp. itd.). A może coś jeszcze innego ? Co będzie dobrym dodatkiem do KM i sprawy że przynajmniej w części będę nieco lepszym fighterem ? ;)

Czekam na opinie i rady

z góry thx

pzdr
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Re: dodatek do Kravki ?
Kurde wszystko, co tu wymieniłeś jest dobre pytanie brzmi, na czym ci zależy?? Ja ostatnio doszkalam się w sekcji bjj i jestem bardzo zadowolony z tym, że od początku za czymś takim (znaczy jakimś graplingiem) się rozglądałem musiałem tylko znaleźć sekcję z odpowiednimi terminami treningów.
  • 0

budo_johnny_bit
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 175 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chcesz coś do kravki, aby ci pomogło w starciach (krawka nie uczy kilku najwarzniejszych rzeczy) to idź na boks, albo mhau thai, pomogą ci...
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja trenuje KM i nie mam zamiaru tego zmieniac.
Natomiast rozwazam dodatkowo treningi valetudo przy sekcji bjj.
Nie wiem czy uda mi sie czasowo (na KM mam 3 treningi tygodniowo)ale bylem wlasnie w ta sobote na treningu i musze powiedziec ze bardzo mi sie podoba.
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trzy razy w tygodniu kravka? Te piec patentow? Przeciez mozna zanudzic sie na smierc.
K_P
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

o co chodzi?
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cytat

Trzy razy w tygodniu kravka? Te piec patentow? Przeciez mozna zanudzic sie na smierc.
K_P

Nie przesadzasz troszki ?? Czy poprostu robisz sobie jaja??
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie deprecjonuje kravki, sam ja cwicze, ale raz w tygodniu i to zupelnie moim zdaniem wystarcza.
Chyba, ze pod haslem kravki cwiczymy takze techniki bokserskie etc.
K_P
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_Kubuś Puchatek napisał

Nie deprecjonuje kravki, sam ja cwicze, ale raz w tygodniu i to zupelnie moim zdaniem wystarcza.
Chyba, ze pod haslem kravki cwiczymy takze techniki bokserskie etc.
K_P

Ale cos jeszcze trenujesz?

Zreszta Charlie napisal ze w KM nie ma parteru w ogole. A nie odnosi sie to do sekcji lubelskiego ikmp.
Z tego wniosek ze w kazdej sekcji jest troche inaczej.
Ja tam sie nie nudze.
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli nie traktujemy kravki jako kompletnego systemu razem z technikami bokserskimi, kick bokserskimi i z wszystkim, co zostało przez nią wchłonięte to nie wydaję mi się żebyśmy rozmawiali o kravce.
  • 0

budo_charlie
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

panowie każdy inny temat rozmywajcie ale nie mój :twisted:
na pytanie: na czym mi najbardziej zależy, nie umiem odpowiedzieć. szukam czegoś co uzupełni KM. coś na bazie czego b sam nic nie wydedukowalem wiec mialem nadzieje na rady bardziej doświadczonych.

pzdr
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiesz ciężko jest ci doradzić, jeśli nie wiemy, w czym się czujesz mocny a w czym słabszy. Jeśli nie masz żadnego parteru to bjj powinno uzupełnić tę lukę w twoim wykształceniu, jeśli masz problemy z wyczuciem dystansu poruszaniem się czy czymś takim to pewnie ci pomoże któryś z styli kopano uderzanych ja nie jestem z Krakowa, więc ciężko mi się wypowiadać na temat tamtejszych sekcji, bo przecież też bardzo wiele zależy od trenera itp. itd...
  • 0

budo_jan smuga
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 51 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hej!ja trenowalem kravke a teraz rozpoczalem treningi bjj.POLECAM!Jesli w sekcji bjj ucza takze technik bokserskich(a tak najczesciej jest -jak mi wyjasnil trener)to masz swietne polaczenie!Pozdr!
  • 0

budo_trzyule
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_jan smuga napisał

Jesli w sekcji bjj ucza takze technik bokserskich(a tak najczesciej jest -jak mi wyjasnil trener)

Możesz wyjaśnić? W sekcji bjj uczą boksu? Nic już chyba nie rozumiem...
  • 0

budo_jan smuga
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 51 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak wlasnie!Łączą bjj z technikami bokserskimi i kopnieciami z boksu tajskiego.Mozna wybrac opcje najbardziej odpowiednia dla swoich potrzeb:mozesz cwiczyc tylko bjj,bjj+boks,bjj+boks+muay thay.Z tego co sie zorientowalem -daje to ogromne mozliwosci rozwoju i roznorodnego treningu.
  • 0

budo_trzyule
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

rozumiem, tyle że to przestaje być bjj. to po prostu mma, swoją drogą fajna rzecz.
  • 0

budo_carlao benetto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_trzyule napisał

rozumiem, tyle że to przestaje być bjj. to po prostu mma, swoją drogą fajna rzecz.

TRZYULE! TO ŻAŁOSNE ZE TY NIESTETY NIC NIE ROZUMIESZ. JAK SIE ZDAJE NIE MASZ ZADNEGO POJĘCIA O TYM CO TO JEST MIXED MARTIAL ART.JAK TO NAPISANO POPRZEDNIO SA ROZNE OPCJE -MOZNA TRENOWAC BJJ,MOZNA RENOWAC BJJ I BOKS ,MOZNA TRENOWAC BJJ,BOKS I MUAY I TO CZESTO W JEDNYM KLUBIE U ROZNYCH INSTRUKTOROW
  • 0

budo_zjarany_swistak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 756 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cytat

TRZYULE! TO ŻAŁOSNE ZE TY NIESTETY NIC NIE ROZUMIESZ. JAK SIE ZDAJE NIE MASZ ZADNEGO POJĘCIA O TYM CO TO JEST MIXED MARTIAL ART.JAK TO NAPISANO POPRZEDNIO SA ROZNE OPCJE -MOZNA TRENOWAC BJJ,MOZNA RENOWAC BJJ I BOKS ,MOZNA TRENOWAC BJJ,BOKS I MUAY I TO CZESTO W JEDNYM KLUBIE U ROZNYCH INSTRUKTOROW

No i wlasnie to jest MMA...Jak nazwa wskazuje to jest MIX roznych styli a nie czyste bjj.
  • 0

budo_carlao benetto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

JESLI JEDNEGO DNIA TRENUJE SIE JUDO A DRUGIEGO -KARATE TO JEST TO MIX SZTUK WALKI?!:) ALBO JESLI PO TRENINGU KICK-BOKSERSKIM PRZEJDZIE SIE NA MATE POTRENOWAC ZAPASY TO BEDZIE MIX SPORTOW WALKI?! OCZYWISCIE MOZNA POTEM WYKORZYSTAC CHWYTY I UDERZENIA Z KOPNIECIAMI I BEDZIE TO WSZECHSTRONNE W ROZNYCH SYTUACJACH ALE NIE JEST TO MMA.TYPOWYM PRZYKLADEM MMA JEST SHOOTFIGHTING ,PANKRACE CZY VALE TUDO GDZIE W SPOSOB ZSYNCHRONIZOWANY SA POLACZONE TECHNIKI UDERZEN,KOPNIEC I CHWYTOW.MOZNA TRENOWAC JEDNOCZESNIE:JUDO,ZAPASY,BOKS I KARATE I WYKORZYSTAC TA WIEDZE ALE NIE MA TU PLYNNEGO POLACZENIA ROZNYCH TECHNIK
  • 0

budo_jan smuga
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 51 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_trzyule napisał

oczywiscie ze jest to bjj. Dodatkowo w klubie trenuje boks.Nie jest to zadne MMA!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025