Seminariu warszawskie
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazję uczestniczyć po kolei w trzech treningach prowadzonych przez podstawowych sansei PFA i jedyne co mogę powiedzieć to, to że cieszę się że ćwiczę tam gdzie ćwiczę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zaznaczyć, że posiadanie dobrej kondycji nie świadczy o poziomie wyszkolenia zdającego. Poziom techniczny natomiast pozostawiał wiele do życzenia, nie mówiąc o tym że to był egzamin na wysoki stopień mistrzowski, więc niektóre wpady nie powinny sie tam znaleźć.Jenocześnie pozwolę sobię nie zgodzić się z opinią, że Marek Grala wypadł słabo. Btw, wykazał się niezłą kondycją - wcześniej ukował dwóm ludziom.
Napisano Ponad rok temu
Widziałem gorsze egzaminy na 3dan. Ale nie będę się spierał bo to moja prywatna opinia.Chciałbym zaznaczyć, że posiadanie dobrej kondycji nie świadczy o poziomie wyszkolenia zdającego. Poziom techniczny natomiast pozostawiał wiele do życzenia, nie mówiąc o tym że to był egzamin na wysoki stopień mistrzowski, więc niektóre wpady nie powinny sie tam znaleźć.Jenocześnie pozwolę sobię nie zgodzić się z opinią, że Marek Grala wypadł słabo. Btw, wykazał się niezłą kondycją - wcześniej ukował dwóm ludziom.
Napisano Ponad rok temu
Widząc podpis pod zdjęciem chyba wiem co masz na myśli mówiać że cieszysz się że ćwiczysz tam gdzie ćwiczysz
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje, Magda! 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazję uczestniczyć po kolei w trzech treningach prowadzonych przez podstawowych sansei PFA i jedyne co mogę powiedzieć to, to że cieszę się że ćwiczę tam gdzie ćwiczę.
A mógłbyś uściślić kto to był ci podstawowi senseie
Dzięki za odpowiedź
pozdro
[/code]
Napisano Ponad rok temu
Marian Wiśniewski 4 dan
Jerzy Pomianowski 4 dan
Napisano Ponad rok temu
Magda - tak trzymać
Odnośnie treningów to najbardziej podobała mi się część prowadzona przez naszą Redakcję
Pancer (który nie mógł zostac do końca egzaminów )
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie treningów to najbardziej podobała mi się część prowadzona przez naszą Redakcję
Pancerku, co chcesz sobie załatwić czyżby przyjeżdzał znowu Steven Seagal, który ponoć jak pisał Fakt "podczas swoich wizyt w Polsce chętnie gości w Budojo najstarszym klubie aikido w Warszawie" :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Nie prowadziłem notatek. :-)kyrielejson czy mógłbyś opisać te egzaminy kto zdawał itp i czy ktoś oblał
Od nas zdawali:
1 dan
Jacek Chojnacki,
Zbyszek Orłowski,
2 dan
Kuba Drzymała,
Adam Radecki,
Jacek Rogala,
Monika Szachno,
3 dan
Marek Grala.
sory jeśli kogoś pominąłem, ale piszę z głowy, czyli z niczego
Zdali wszyscy poza Jackiem Chojnackim - Z początku dobrze mu szło, ale potem zaczął się gubić. Jednak na moje kaprawe oko u 'przeciętnego Japończyka' by zdał. Reszta Wypadła całkiem przyzwoicie, było kilka błędów, ale nic szczególnego. A Magda faktycznie fajnie wypadła, ale tak już u nich jest: Jak ktoś przeżyje trening u Rafała to potem dobrze wypada.
Napisano Ponad rok temu
Tak, też się bardzo zdziwiłem że byłem członkiem założycielem (jak wielu innych członków :wink: ), skarbnikiem a nawet Prezesem najstarszego klubu - czyli BUDOJO :wink: .Pancerku, co chcesz sobie załatwić czyżby przyjeżdzał znowu Steven Seagal, który ponoć jak pisał Fakt "podczas swoich wizyt w Polsce chętnie gości w Budojo najstarszym klubie aikido w Warszawie" :roll: :roll: :roll:
I to wszystko przez te 8 miesięcy - rzeczywiście aikido jest bardzo młodą dyscypliną a już ma jaką fluktuacje kadr :wink:
No a jak Steven słyszy BUDOJO - to już zamawia bilet do W-wy......
A pod moją oceną zajęć nie czają się moje żadne partykularne interesy :wink: - po prostu podobało mi się podejście Redakcji - zwłaszcza podczas części z jo.
Pancer (potwierdzający z czystym sumieniem)
Napisano Ponad rok temu
po prostu podobało mi się podejście Redakcji - zwłaszcza podczas części z jo.
Jakie to było podejście Opisz dokładniej jak to wyglądało i co ci się podobało
Napisano Ponad rok temu
Po drugie Redakcja ciekawie przedstawił kuzushi - a raczej moment, w którym to kuzushi następuje.
Jeżeli chodzi o jo to pokazał ciekawe ćwiczenie zbijania, czy też próby zbijania (w zalezności od tego jak komu wychodziło :wink: ) bokkena za pomocą jo. Zostało podkreślone znaczenie relaksu oraz konieczność unikania zbędnych przyruchów.
Ostatnia technika to ciekawe obezwładnienie gościa z bokkenem za pomocą jo - pocżatek ciekawy - zakończenie dziwne - ale to miało być jakby cóś policyjnego. Książki ś.p. M. Saito Sensei - tam są podobne rozwiązania ale zakończone rzutami.
Pancer (którego powyższe słowa nalezy traktowac jako osobiste odczucia)
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze Jeżu to trzeba wybierac dalsza praktykę a nie domowy obiadzik :wink: .
Wiesz, tu bardziej chodziło o lody...
Napisano Ponad rok temu
Redakcja ciekawie przedstawił kuzushi - a raczej moment, w którym to kuzushi następuje.
Jeżeli chodzi o jo to pokazał ciekawe ćwiczenie zbijania, czy też próby zbijania (w zalezności od tego jak komu wychodziło :wink: ) bokkena za pomocą jo. Zostało podkreślone znaczenie relaksu oraz konieczność unikania zbędnych przyruchów.
Ostatnia technika to ciekawe obezwładnienie gościa z bokkenem za pomocą jo - pocżatek ciekawy - zakończenie dziwne - ale to miało być jakby cóś policyjnego. Książki ś.p. M. Saito Sensei - tam są podobne rozwiązania ale zakończone rzutami.
Qrczaki Pancerku, renegat ale jaki uważny. 8)
A ja myślałem że z tej galerki to niewiele mogłeś dostrzec, a tu proszę.
Jestem mile zaskoczony. 8O
Może jednak nie na darmo tyle trudu wlałem w twoje podstawy (kiedyś)
Napisano Ponad rok temu
Redakcjo - jak każdy renegat muszę być czujny i gotowy na różne zdradzieckie działania i ciosy w plecy :wink:Qrczaki Pancerku, renegat ale jaki uważny. 8)
A ja myślałem że z tej galerki to niewiele mogłeś dostrzec, a tu proszę.
Ja też byłem mile zaskoczony. korzeni nigdy się nie wypierałem, a to co było na środku to nie było nic nowego - raczej potwierdzenie tego czego jestem uczony.Jestem mile zaskoczony. 8O
Może jednak nie na darmo tyle trudu wlałem w twoje podstawy (kiedyś)
Pancer (o Redakcyjnych korzeniach :wink: - mghm jak brzmi )
Napisano Ponad rok temu
Ja też byłem mile zaskoczony. korzeni nigdy się nie wypierałem
Pancer (o Redakcyjnych korzeniach :wink: - mghm jak brzmi )
Nasza Redakcja to taki nasz KuntaKinte
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Sebol
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Moze wiecie
- Ponad rok temu
-
niecala vs budojo ;P
- Ponad rok temu
-
aikido jest SKUTECZNE !!!
- Ponad rok temu
-
stopien i kontuzja :d...
- Ponad rok temu
-
A może by razem poćwiczyć ?
- Ponad rok temu
-
Jak padamy?
- Ponad rok temu
-
Pokaz Yoshinkan aikido
- Ponad rok temu
-
Czy twoj instruktor przestal sie rozwijac w aikido?
- Ponad rok temu
-
Staż z Daniel Brunner Sensei
- Ponad rok temu
-
Robert Mirek ?
- Ponad rok temu