* ZAWIERA WYSOKIEJ JAKOŚCI IZOLAT BIAŁKA SERWATKI
* NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZY I WĘGLOWODANÓW
* DODATEK ENZYMÓW TRAWIENNYCH
* PYSZNY SMAK I BARDZO DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ
W składzie Iso-Pro Cooler znajdziemy:
Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat (wymiana jonowa) gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników – tłuszczy i węglowodanów.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA oraz Glutaminy:
# L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.
# L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.
# L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
# L-Glutamina - najpowszechniej występujący w organizmie aminokwas, pełniący szereg bardzo ważnych funkcji: wpływa na proces uzupełniania glikogenu, poprzez zwiększenie tempa jego syntezy w wątrobie, jak również przez bezpośrednią konwersje do glukozy, wpływa pozytywnie na tempo syntezy białek oraz ogranicza ich rozpad, wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała chorobom, które mogły by utrudnić trening, odgrywa ważną role w procesie transaminacji (umożliwia syntezę nowych aminokwasów), przekształcana jest w kwas glutaminowy stanowiący źródło energii dla tkanki nerwowej oraz pełni szereg innych, ważnych, ale mniej istotnych z naszego punktu widzenia, funkcji.
Proteaza I, Proteaza II – enzym odpowiedzialny za proces rozkładu białek do łatwo przyswajalnych aminokwasów
SKŁADNIKI AKTYWNE Iso-Pro Cooler
Porcja jednorazowa 1 miarka (24g)
Ilość porcji w opakowaniu 37
Opakowanie 908 gram
Zawartość w 1 porcji (24g) zaw: % DZ
Kalorie 90kcal
Tłuszcze całkowite 0.1g
Tłuszcze nasycone 0g
Cholesterol 0mg
Węglowodany całkowite 1g
Błonnik 0g
Cukry proste 0.7g
Białko 20g
Proteaza I
Proteaza II
Wapń 10%
Sód 30mg
Potas 85mg
Sukraloza 24mg
Zalecane Dzienne Dawkowanie
# Rozpuścić jedną miarkę (24 gramy) w 200-300ml wody niegazowanej bądź mleka. W zależności od indywidualnych potrzeb spożywać jedną do trzech porcji dziennie.
# Dzień Treningowy: Porcja (24g) rano, zaraz po przebudzeniu, 30 minut przed treningiem oraz bezpośrednio po treningu.
# Dzień Nietreningowy: Porcja (24g) rano, zaraz po przebudzeniu, następne w odstępie kilku godzin, najlepiej w przerwach pomiędzy posiłkami.
# UWAGA - produktu nie należy traktować jako substytut pokarmu, a jedynie czasem jako zamiennik.