Jak zostac "fighterem"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
nie ma czegos takiego.....jak nie chcesz kontuzji to idz na aerobik"Najlepesze przygotowanie do walki i wyrobienie doswiadczenia, przy niewielkiej ilosci kontuzji" ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Dla stójki- Muai Thai,Boks
- Dla zwarcia- Judo,Zapasy
- Dla parteru- Bjj,Sambo
Najlepiej ćwiczyć wszystko,czyli Vale Tudo.
Dobrze jest także umieć obronić się przed nożem,więc np.Kalaki Eskrima
A w ogóle,to kup sobie guna
Napisano Ponad rok temu
Po 2. PRzed nozem nie ma skutecznej obrony ;]
Po3. ja chce sie tylko bronic, ale nie nosze broni, bo gdybym nosil nuz albo gun, to znaczy ze musialbym ich uzywac, czyli w wiekszosci przypadkow zabijac.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz być bardzo rozciagniety i umieśniony zapisz się na balet (to oczywiscie nie sport walki, ale mówie serio, choc wiem, ze zaraz przyjdzie spec jeden z drugim i mnie wysmieje), balet świenie kształtuje miesnie i gibkosc, naprawde.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
ogólnie jak trafisz na leszcza, to dowolny sport jest dobry; lepszy refleks, siła, dynamika, kondycja, to zwykle wystarcza, jak na ulicznika - żaden sport nie pomoże.
pozdrawiam
osobiście, mimo jakiegośtam otrzaskania uliczniego, nie wyobrażam sobie starcia z koksoboksem, czy koksograplerem...
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio balet rozciąga -fakt.,ale jakim kosztem.
Bale.. tfu pozd.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
ps imho najwiecej zalezy od metodyki - jesli Twoj trener prowadzi sensowne treningi to wszystko jest git.
Napisano Ponad rok temu
Wos proszę cię,uspokuj się....Jaki balet...możliwe że poprawia samopoczucie na marszach tolerancji ,ramię w ramię z gejami ale to nie ulica...chociarz w sumie....
A tak na serio balet rozciąga -fakt.,ale jakim kosztem.
Bale.. tfu pozd.
8O
Ty myslisz, ze w balecie tanczą tylko geje? Mój brat ma znajomego, który jest baletnikiem, koleś jest taki jakby 6 lat joge ciwczył, rozciagniety do maximum. I pomysl jak takiem trudno założyc dźwidnie czy cos w tym stylu.
Ma zone i dziecko w drodze... . Lepiej zapisać sią na balet niz Capoeire.
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem, ale głupoty piszesz. Dla kogo lepiej? Dlaczego lepiej? Dopisz jeszcze, że lepiej grać w ping ponga, niż spacerować po lesieLepiej zapisać sią na balet niz Capoeire.
Jeśli chodzi o balet to kogośtam znam i zasada ogólnie rzecz biorąc jest taka, że od mężczyzn wymaga się dużo mniejszego rozciągnięcia niż od kobiet i bardzo wielu szpagatu nie robi. Wymaga się za to by bez trudu podnieśli partnerkę, podskoczyli z nią ileśtam razy, lub utrzymali w powietrzu ładny kawałek czasu. Baletnice ważą często poniżej 50 kg i rzecz jasna współpracują z podnoszącym, ale i tak wymaga to od faceta imponującej siły.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Dla organizmu. Balet lepiej ćwiczy organizm niz ten czy owy taniec.Dla kogo lepiej?
Lepiej zapisać sią na balet niz Capoeire.
Napisano Ponad rok temu
A organizm nie ćwiczysz przede wszystkim Ty. Przypuszczam, że gdyby porównać bliźniaków, gdzie jeden balet, drugi capo, to różnice w wydolności organizmu, bo o tym zakładam mówisz, byłyby statystycznie nieistotne. To moja opinia, bo nie sądzę by ktoś podjał się porównania tych dość zresztą zbliżonych form aktywności.
Czytałem kiedyś wyniki badań tego rodzaju. Utkwiło mi w pamięci kilka rzeczy, moim zdaniem niespodziewanych; niskie tętno u hokeistów, duża pojemność płuc u wioślarzy itp, relatywnie niska kontuzjogenność aikido (np w por. do tenisa, czy siatki).
Zainteresowanych odsyłam do najróżniejszych skryptów wydawanych przez awf;y. Oczywiście nie można zapominać, ze to tylko statystyka.
Pozdrawiam i zachęcam do czytania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krótka charakterystyka SW
- Ponad rok temu
-
co dla juniora?