Kontuzja kręgów???
Napisano Ponad rok temu
Moja wersja: po treningu bolała go trochę szyja to poszedł do jakiegoś 'szpecjalisty' i ten mu 'nastawił' szyję co spodowawło wypadnięcie kręgów (potwierdzone podobno przez lekarza). Druga wersja: poszedł po treningu jeszcze gdzieś coś ćwiczyć lub w coś pograc i pogorszyło się.
Na szczęście jesdnak, że z chłopakiem jest wszystko ok. Jaka jest Wasza opinia? Może jest tutaj jakiś lekarz co by się wypowiedział w tym zakresie????
Napisano Ponad rok temu
Ale masz ciekawy sposob myslenia
Jesli wyszedl o wlasnych silach i nikt go nie wynosil to umywam rece... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"bal" sie zaczal dopiero nastepnego dnia po wstaniu - przejmujacy, przemieszczajacy sie bol w karku i lewej rece, czesciowy jej niedowlad. W tej chwili jestem po kilkumiesiecznej rehabilitacji. Wrocilem prawie do zdrowia. Ale... bardzo czesto zadrza sie, ze nie wiadomo z jakiego powodu reka nie bardzo jest taka jak byc powinna, niecalkiem sprawna, pierwsza mi ziebnie, cierpnie, mrowi, takze fragmenty twarzy. Niekiedy zdarza mi sie, ze po 10 lewych prostych zwyczajnie musze zakonczyc trening. Albo zaczyna mnie bardzo bolec kark tylko dlatego, ze przez pol godziny jechalem na rowerze, trzymajac glowe w "kolarskiej" pozycji.
Wzmacniam (delikatnie) kark izometrycznymi cwiczeniami. Czesto boje sie, zeby sie to wszystko znowu nie powtorzylo, albo nie bylo jeszcze gorzej niz za pierwszym razem.
K_P
Napisano Ponad rok temu
tak wiec czlowiek, o ktorym pisales wcale nie musial sam ruszac tego kregoslupa...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
niedobor magnezu lub/i zelaza tez wchodzi w gre.taa mi niedawno reka lewa troche dretwiala ale jakos z tydzien po tym wydarzeniu mialem rezonans magnetyczny i nic nie pokazalo. Bylem pewien ze to jakies przemeczenie polaczone z totlanym niewyspaniem i imprezowaniem(akurta taki okres byl...wymiana szkolna:)) Cyzli moglo to byc od starych urazow??
Napisano Ponad rok temu
niedobor magnezu lub/i zelaza tez wchodzi w gre.
A niby na jakiej zasadzie? Bo choć się staram uzasadnienia nie znajduję.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Artroskopia... albo nie
- Ponad rok temu
-
Laserowa operacja wzroku
- Ponad rok temu
-