A o delicy tez kurna mysle bo coraz bardziej zaczyna mi sie podobac. Kupilec plain, combo czy serrated ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co Wy z ta Delica?A o delicy tez kurna mysle bo coraz bardziej zaczyna mi sie podobac. Kupilec plain, combo czy serrated ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
A jak według was wypada porównanie Pika vs. Monochrome ??
Napisano Ponad rok temu
Pomijajac sluszna uwage KKamiLLa, to trudno je porownywac, bo to dwa zupelnie rozne noze, a roznia sie tak wielkoscia, jak i materialami, mozliwym zastosowaniem (jesli potrzebujesz cos przebic, czy tez w ogole potrzebujesz ostry czubek, to lepsza bedzie PIKA), czy rodzajem blokady.Witam,
Napisano Ponad rok temu
słusznie, trochę mało precyzyjnie to ujałem.Witam,
troche malo precyzyjne pytanie
Napisano Ponad rok temu
Jest wieksza, ale lzejsza.W takim razie jak pika wypada w orównaniu z monochromem jako nożyk trzymany na codzień w kieszeni.
Mono ma wyzszy szlif i na oko mniejszy kat klingi (nie zaostrzenia, bo ten sobie mozesz poprzerabiac), za to jest piaskowany, a PIKA to satin - jesli tniesz np. zarcie, to nie zauwazysz roznicy, ale w twardym kartonie tarcie mono moze byc minimalnie wieksze. U mnie jest to zauwazalne, ale jak dotad pomijalnie male - nie na tyle, zeby przeszkadzalo.Pod względem kształtu ostrza, który z nich jest bardziej poręczny przy codziennym użytkowaniu - żarcie, jakiś patyk przystrugać/uciąć, sznurki, jakieś dywany itd. itp.
Ehkm...Jak z trwałością i wytrzymałością obu nożyków- monochrome z wyglądu wydaje się delikatny, a ja potrzebowałbym coś czym można bez obaw operować w czymś twardszym.
Tu Ci niestety nie pomoge.Mam jeszcze jedno, zupełnie poboczne pytanie- gdzie za pośrednictwem neta najlepiej kupić pikę (nową). Narazie najtaniej znalazłem w military.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Monochrome ma stalowa rekojesc z teflonowymi podkladkami pod klinge, PIKA ma rekojesc z zytelu.A jeszcze co do okładzin... jak to jest w pice dokładnie, z tego co dojrzałem na zdjęciach to wygląda jakby ostrze było usadowione między 2 płatkami tworzywa, nie metalu jak w większości (a dopiero na tym metalu tworzywo, ew. nic).
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze co do okładzin... jak to jest w pice dokładnie
Napisano Ponad rok temu
W PICE?Linersow nie ma, ale podkladki sa.
Napisano Ponad rok temu
W PICE?
Rozkrecalem przedwczoraj, bo mi jakichs paprochow nawlazilo, nie widzialem.
Jest tam cos, co wyglada, jak podkladki, ale to ta 99% tylko tak uformowany zytel, bedacy czescia rekojesci.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu