Sabertooth Custom - Ground Zero (design)
Napisano Ponad rok temu
na początek chciałbym przywitać wszystkich forum'owiczów
na swoje poparcie świetnej idei kącika dla "domorosłych nożorobów" (pomysł z nowym pokoikiem naprawdę baaardzo dobry, szkoda tylko że tak późno ) podsyłam jeden z moich ostatnich rozpoczętych projektów.
Bardzo ciekaw jestem Waszych opinii, gdyż "dopiero" udało mi się wyciąć ogólny kształt... więc całą resztę można jeszcze ulepszyć!
seeya!
Sabertooth
Napisano Ponad rok temu
Aaaa i na obrazku jest MICRATA, a winno być MICARTA chyba.
Napisano Ponad rok temu
...co do MICRATA czy MICARTA... szczerze mówiąc spotykałem i takie i takie nazwy, ale i tak każdy wie o czym mowa...
seeya
Napisano Ponad rok temu
nie jestem "użytkownikiem"... ;-((
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po drugie - narzędzia? ...z elektrycznych to szlifierka stołowa (dość rzadko i raczej do pierwszych prac "ciężkich")+kątowa oraz wiertarka (!) + kilka dobrych wierteł (najlepiej kolbalt i tytan), z pozostałych narzędzi to chyba standardowo - imadło ;-) brzeszczot zwykłty (czasami wolframowy, ale rzadko), pilniki do metalu plaskie, iglaki, a na sam koniec to wszelkiego rodzaju elementy do polerowania, filc, pasty, itp.
Napisano Ponad rok temu
...niestety "nóż z obrazka" aktualnie wycinam ze stali D2, która najłatwiejsza w obróbce nie jest, więc pewnie będzie trzeba znów po wycięciu kształtu podskoczyć na szlifierkę stołową... ale do tego czasu wszystko w wykonałem w warunkach domowych! ;-)
niestety nie posiadam żadnego nawet pół-profesjonalnego warsztatu. Praca zdecydowanie na "zimno". Na kucie przyjdzie jeszcze czas... tak myśle! ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
seeya
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj niedziela, a ja uwielbiam zapach szlifowanej stali o poranku!!!! Ciekawe, czy moi sąsiedzi też już go lubią....
Napisano Ponad rok temu
kompozycja IDEALNA...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wogóle wydaje mi się, że ciekawym pomysłem byłoby zamieszczenie posta z namiarami na sklepy w całej polsce handlujące stalą w detalu.
dodatkowo myślę, że także ciekawe byłby by namiary na firmy zajmujące się obróbką cieplną stali dla klientów indywidualnych - czyli dla nas
Nożyk oczywiście,że robię ze stali niezahartowanej - inaczej przypuszczam, że zamiast tego co zaprojektowałem poprzestałbym na zwykłym gwoździu, a i to nie wiem czy udało by mi się obrobić
Oczywiście na samym końcu - hartowanko!
Napisano Ponad rok temu
D2 zanabyłem drogą kupna w jedynej z podwarszawskich firm handlujących stalą. Jeżeli Cie to interesuje bliżej - to wyślę na priva.
Oczywiście na samym końcu - hartowanko!
daj tutaj. wszystkich interesuje.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale, ale - ciesze sie Piter ze i tobie przypadl do gustu - a moze jakies uwagi? Chetnie poslucham krytyki - co mozna by ulepszyc, bo tak jak pisalem wczesniej - na razie jedynie wyciety ksztalt...
pozdrawiam
mam nadzieje, ze dzis zdolam umiesnic pierwsze fotki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zrobić oplot a'la Strider
- Ponad rok temu
-
śmieszna sprawa
- Ponad rok temu
-
Własna stal
- Ponad rok temu
-
Jak zaczac?
- Ponad rok temu
-
Egzotyczne drewno
- Ponad rok temu
-
Hartowanie u Paula Bosa
- Ponad rok temu
-
Witam wszystkich, komu nie brak odwagi do ciężkiej pracy :)
- Ponad rok temu
-
Wpadlo mi w rece.....
- Ponad rok temu
-
Fox - Jumbo Custom
- Ponad rok temu
-
Właściwości noży "custom"...
- Ponad rok temu