Skocz do zawartości

Zdjęcie

ból pleców

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

budo_maciejsobczak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 391 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ból pleców
Witam
Być może taki temat już był, więc wybaczcie.3 dni temu po prozaicznej wymianie koła w samochodzie wlazł mi ból w plecy. Oczywiście odkręcałem koło jak ostatni bałwan bo na prostych nogach i pochylony, lecz było to przed pracą i pośpiech wziął górę nad zdrowym rozsądkiem.
Wiem że ostateczna decyzja powinna paść od lekarza ale ból nie jest na tyle silny żebym nie mógł się spreawnie poruszać. I tu moje pytanie jeśłi ktoś miał taki przypadek, to czy mam leżeć kołkiem w łóżku i nie przeciążać kręgosłupa i mięśni czy delikatny wysiłek fizyczny jest bardziej wskazany. Dzięki za wszystkie porady
Pozdro
  • 0

budo_kubutek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: ból pleców
Jeżeli jest naprawde nieciekawie to idz do internisty
(czy jakiegoś innego I kontaktu)
dostaniesz wolne od pracy (:)) i fajny lek po którym sie dobrze spi i rozluznia miesnie wokołokręgosłupowe MIOLASTAN.
No i na litośc nie wymieniaj tak więcej koła :roll:
  • 0

budo_słoniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1975 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Objawy nie wskazują na poważne uszkodzenie (bo niby skąd). Jeśli więc nie ma towarzyszących objawów neurologicznych typu promieniowania bólu do kończyn dolnych. zaników siły etc., to nie wymaga to leżenia, ale dobrze by było przez kilka dni pilnować postawy fizjologicznej i raczej przeginać kręgosłup do tyłu niż do przodu. Powinno sobie pójść samo.
  • 0

budo_nothing
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 56 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mi czasem tez kregosłup niedomaga(ale to chyba rodzine schorzenie) jeśli ból nie minie radzę do lekarza, na wszelkii wypadek ..daj im zarobic :wink: pozdr
  • 0

budo_power-zone
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 416 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Voltaren Emu Gel powinien pomoc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025