Kershaw Chive pytania techniczne
Napisano Ponad rok temu
1. Nóż nie za każdym razem się blokuje po otworzeniu, trzeba ręcznie przesunąć ostrze. Czy to jest kwestia wyrobienia się noża i po kilkudziesięciu razach wszystko będzie OK?
2. Na stronie Pitera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czytamy "Chive zbudowany jest w układzie FrameLock. Rękojeść tworzą dwie stalowe okładziny (410 stainless steel) skręcone śrubami torx i zabezpieczone dodatkowo niebieskim LockTite’m." i faktycznie na zdjęciu gdzie nóż jest pokazany od tyłu widać takie niebieskie coś :-) Mój nóż jest ze stycznia 2004. Czy firma Kershaw przestała z tego patentu korzystać, czy może jest to to samo tylko nie niebieskie :? a ja lubię niebieski kolor
Z góry thx za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
2. Na stronie Pitera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czytamy "Chive zbudowany jest w układzie FrameLock. Rękojeść tworzą dwie stalowe okładziny (410 stainless steel) skręcone śrubami torx i zabezpieczone dodatkowo niebieskim LockTite’m." i faktycznie na zdjęciu gdzie nóż jest pokazany od tyłu widać takie niebieskie coś Mój nóż jest ze stycznia 2004. Czy firma Kershaw przestała z tego patentu korzystać, czy może jest to to samo tylko nie niebieskie a ja lubię niebieski kolor
loctite jest srodkiem, ktory twardnieje przy odcieciu dostepu powietrza, innymi slowy jak posmarujesz srube z zewnatrz, to nie chwyci, musisz posmarowac gwint i wkrecic srube. Innymi slowy, pewnie niebieski loctite jest na twoich srubach od Chive, tylko go po prostu nie widac. Jak chcesz sie przekonac czy jest, to rozkrec noz, z tym, ze wtedy musisz nalozyc nowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie w Boa jest do tej pory lekko niebiesko, po trzech rozkładaniach, ale spokojnie, człowieku, nie ma to przeciez najmniejszego znaczenia, a jesli loctite wystaje to raczej xle swiadczy o dopracowaniu montażu... :wink:
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czasami takie domowe sposoby moga dac ciekawe rezultaty 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Micarta-informacja dla tuningowcow i knifemakerow
- Ponad rok temu
-
Tunning noża...
- Ponad rok temu
-
MOD na Allegro
- Ponad rok temu