folderek -trudny wybór...
Napisano Ponad rok temu
od pewnego czasu przymierzam się do zakupu foldera -coś typu EDC, długość koło 4" (mniej to jakość tak głupio... przyzwyczajony jestem do większego kalibru -ale dziwnie ludzie patrzą na stałą klingę, stąd folder)
w moim zasięgu cenowym i w moim guście :wink: wypatrzyłem 2 nożyki :
-CRKT M16-03
-Bendchmade 10200 ambush pardue
pytanie 1: czy możno to-to gdzieś w okolicach Poznania obejrzeć? bo osobiście nie znam sklepów z takim asortymentem
pytanie 2: co byście poradzili?
Stal niby podobna, przypuszczam że jednak co BM to BM, z drugiej strony nie przewiduję jakiegoś intensywnego używania, jakby co to przeciągne po TriAnglu, w końcu to sama przyjemność (dzięki, Piter )
A podobają mi się oba...
z góry dzięki -i pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Stal niby podobna, przypuszczam że jednak co BM to BM, z drugiej strony nie przewiduję jakiegoś intensywnego używania, jakby co to przeciągne po TriAnglu,
wiec masz juz odpowiedz :-)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Co do twoich wymagan chyba bardziej odpowiedni bylby BM Ambush.
To duzy folder, wiekszy niz te do ktorych Benchmade nas przyzwyczailo.
Dosyc wysoka klinga z wydatnym brzuscem to chyba lepszy wybor w przypadku roboczego noza EDC. CRKT M16-03 a wlasciwie jego klinga,
w porownaniu do Ambusha wydaje sie byc nieco delikatna i stworzona raczej do pchniec (bo chyba myslales o M16-03 w wersji spear point, a nie tanto) niz do intensywnej pracy nozem. Jesli juz EDC od CRKT to moze zastanow sie nad M21. Pare stron wczesniej znajdziesz watek na jego temat.
IMHO w tym zestawieniu lepszy bylby Ambush ale kosztuje tez odpowiednio wiecej.
pozdrawiam
Fred
Napisano Ponad rok temu
to jeszcze będę namolny: co sądzicie o Rolling Lock w BM (vs. LinerLock w crkt oczywiście)
nie przewiduję jakiś ekstremalnych zastosowań ale w życiu bywa różnie a jakoś się przyzwyczaiłem do swoich palców...
pozdrawiam -
navarre
Napisano Ponad rok temu
navarre kup BM'a (to dobry wybor) , przetestuj i ty nam opowiesz oco sądzicie o Rolling Lock w BM navarre
Rolling Lock'u bo o tym typie blokadybylo stosunkowo malo. Gdzies,
ktos, kiedys wspomnial ze jest dobra :wink:
Napisano Ponad rok temu
to chyba dozbieram na BM :?
pozdrawiam -
navarre
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktoś ma jakieś sensowne wyjaśnienie?
- Ponad rok temu
-
Zytel i inne
- Ponad rok temu
-
Strider SnG i Sebenza
- Ponad rok temu
-
CRKT Steve Ryan Plan B
- Ponad rok temu
-
noże z klinga z polimerów - co wy na to ??
- Ponad rok temu
-
Nowe strategie - produkcja nozy w krajach azjatyckich
- Ponad rok temu
-
Maczety
- Ponad rok temu
-
Najdroższe noże
- Ponad rok temu
-
MD i Mueala