ktory styl wybrac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a teraz takie pytanie w próżnie - czy naprawde zrobienie szpagatu jest niezbędne w treningu??
to zalezy do jakiego treningu;) do sportowego wushu konieczny tak samo jak sznurek;) a tak naprawde to warto robic wiecej niz szpagat... a co do chorob sciegien to mozna ich uniknac przez wzmacnianie w koncowych zakresach ruchow;)
Cytat:
19??!!! i już problemy z kolanami?? Gratulacje dla Twojego trenera
no wiesz to nie koniecznie zalezy od trenera. zawsze sa jakies tam predyspozycje i genetyka;)
Napisano Ponad rok temu
1) jak dluzej siedze, np. z noga zalozona na noge (ale nie jest to warunkiem koniecznym), to czasem mam problem z wyprostowaniem nog - tak jakby mi sie cos tam zle ustawialo i kiedy probuje wyprostowac noge w kolanie, czuje uklucie.
2) od dawna *strzelaja* mi kolana, tzn. zawsze jak kucam/robie przysiad/whatever po raz pierwszy czy drugi, to tak sie dzieje, a potem jakos przechodzi.
Temat już z lekka przeterminowany, ale może się komuś przydać... Ja miałem identyczne te dwa objawy o których tutaj piszesz. Byłem u ortopedy i stwierdził, że to tzw. "miękkie rzepki". To się da wyleczyć tabletkami. Zapisał mi jakieś, przez 2 miesiące brałem (na co wydałem 180 zł) i pomogło! Już nie mam żadnych bólów tego typu w kolanach i mi nie strzelają (no czasem się zdarzy przypadkowo, ale to normalne). Potem jeszcze można zastosować trochę fizykoterapię. W każdym razie problemu nie należy lekceważyć - im szybciej się zabierzesz, tym lepsze perspektywy na wyleczenie.
Udaj się do dobrego ortopedy, opisz dokładnie o co chodzi a powinien pomóc.
Napisano Ponad rok temu
zależy do czego am być ten szpagat "niezbędny" ? do walki na pewno nie jest do sportowego - no cóż to jednak są uklady gimnatyczne - ale nie wszyscy ludzie są w stanie wykonać fizycznie jeden ze szpagatów (bo w sumie są dwa, niee? :> )
uważaj na kolana - one się naprawdę potrafią nieźle zepsuć jak się nie uważa
Napisano Ponad rok temu
dokladnie mi sie stalo?...
Na odległość nie ma szansy tego sprawdzić - zrób koniecznie USG.
Zrób to szybko, bo każdy miesiąc od urazu, to 3-4 miesiące dłuższa rehabilitacja.
Nie daj się wystraszyć, zerwałem sobie więzadła krzyżowe, wycięli mi łąkotkę ale to się naprawia i ćwiczy się dalej.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Marek Piechotka
- Ponad rok temu
-
Szkoła na mazurach??????
- Ponad rok temu
-
clipy kungfu