ktory styl wybrac?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Ludol
Napisano Ponad rok temu
Adres: Raszyńska 22, zajęcia są w zasadzie cały tydzień, ale o ile dobrze pamiętam aktualnie wushowcy ćwiczą w poniedziałki, wtorki i czwatrki od ok 18 do 20-tej i w soboty od 10-tej. Zajrzeć i zobaczyć.
K.
Napisano Ponad rok temu
moge sobie tak po prostu przyjechac i popatrzec? na razie nie za bardzo moge w ogole cokolwiek trenowac, bo cos mam nie tak z kolanami - popsuly mi sie jak trenowalam karate i jeszcze nie mialam okazji stawic sie u lekarza... w kazdym badz razie, jesli sie wylecze i spodobaja mi sie tamte zajecia, zapisuje sie jak najszybciej
Ludol
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludol
Napisano Ponad rok temu
ps. taiji rowniez obciaza kolana.
Napisano Ponad rok temu
Mw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jeszcze 2 rzeczy:
1) jak dluzej siedze, np. z noga zalozona na noge (ale nie jest to warunkiem koniecznym), to czasem mam problem z wyprostowaniem nog - tak jakby mi sie cos tam zle ustawialo i kiedy probuje wyprostowac noge w kolanie, czuje uklucie.
2) od dawna *strzelaja* mi kolana, tzn. zawsze jak kucam/robie przysiad/whatever po raz pierwszy czy drugi, to tak sie dzieje, a potem jakos przechodzi.
przy okazji jeszcze mam do Was pytanko kiedys w ferworze (lol) walki nie usztywnilam stopy w stawie skokowym i kopniecie bylo na tyle mocne, ze troche mi sie noga wygiela nie tak jak trzeba. wieczorem staw mi spuchl (ale bez przesady!) i utrzymywalo sie to jakis czas. jak tego dotykalam, to (brzmi obrzydliwie :? ) moglam tam cos sobie w srodku przesuwac 8O nie wiem co to bylo, ale kiedy opuchlizna zeszla wszystko wocilo do normy. tzn. nie wiem czy naprawde wrocilo - chyba nie do konca, bo czasem jak chodze czy biegam *czuje* ze musze uwazac na ten staw, bo nie czuje sie w 100% pewnie. czy moze ktos wie co dokladnie mi sie stalo?...
Napisano Ponad rok temu
Co to ma wspolnego z walka i czego uczy? :roll: Szkoda, ze trafilas do sekcji jakiegos popierdolenca
pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Ło matko 8O Daj sobie spokoj z treningami tzw. 'sztuk walki' na 3 lata - a w szczegolnosci kong-fu omijaj dalekim lukiem. Wiekszosc walsnie takich bzdurnych wushu nakierowanych na 'akrobacje' a nie na walke konczy sie tak a nie inaczej.
Odezwał się EXPERT od wushu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bol pod kolanem z ktorej strony z tylu czy z przodu?
z przodu - zazwyczaj calkowicie od frontu, a czasem troche od wewnatrz. poza tym, jak juz pisalam, kiedys sobie cos naderwalam przy rozciaganiu (przynajmniej tak mi sie wydaje :? ) i czasem czuje lekki bol - od wewnetrznej strony, troche z tylu (nie wiem jak to sie nazywa...).
ile Ty masz lat?
umm... 19?
powodzenia
(nie-)dziekuje
Idź do lekarza - koniecznie, tylko wybierz dobrego, który miał kontakt ze sportem.
Jakies sugestie?
Napisano Ponad rok temu
a teraz takie pytanie w próżnie - czy naprawde zrobienie szpagatu jest niezbędne w treningu??
Napisano Ponad rok temu
19??!!! i już problemy z kolanami??
ktos mi cos kiedys wspominal, ze dziewczyny maja ogolnie slabsze kolana, ale nie wiem czy to byl tylko sposob tlumaczenia mojej sytuacji czy prawdziwa informacja...
a teraz takie pytanie w próżnie - czy naprawde zrobienie szpagatu jest niezbędne w treningu??
Próżnia: czy ja wiem... mozna miec niezle choroby sciegien w przyszlosci, tak ze sie nawet nie rozszerzy nog na wiecej niz 90st... ale ogolnie szpagat sie przydaje, choc nie jest konieczny
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Marek Piechotka
- Ponad rok temu
-
Szkoła na mazurach??????
- Ponad rok temu
-
clipy kungfu