Komentarze do Przygód Miszcza Mariana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale po przeczytaniu streszczenia widzę że napisałaeś gotowy scenariusz na tasiemca 8O
:wink:
no nic... muszę nadrobić zaległości w czytaniu to ocenię :wink:
Napisano Ponad rok temu

jak dla mnie bomba, poprosił bym tylko co jakiś czas o przerywnik w postaci klasycznych marianków...
Napisano Ponad rok temu

Autor w osobie pmasza (bo nie zapominajmy, że i inni próbowali sił w tworzeniu) ewoluował, rozwinął się... (choć moim zdaniem ostatnia część o rzezi w willi pisana na szybko pod natchnieniem chwili...)
Z pierwotnych, przesyconych abstrakcyjnym humorem i lekkim piórem pisanych dykteryjek powstała opowieść bez trudu mogąca zdobyć pierwszą nagrodę w lokalnym konkursie literackim 8)
I w mojej opinii powrót do poprzedniego stylu byłby cofaniem się, uwstecznianiem... Oczywiście decyzja należy do autora - ale jeśli pisze tak jak pisze to znaczy, że tak mu pasuje.
Zamiast marudzić, wstrętni malkontenci, chwyćcie za pióra (klawiatury) i czerpiąc natchnienie z poprzednich historyjek stwórzcie coś na miarę pmasza

I wklejcie do tematu (ewentualnie pytając najpierw o opinię twórcy lub właściciela praw edytorskich, Gambita)

Napisano Ponad rok temu
- ja to pisze w wordzie i przeklejam do vortalu -wtedy text głupieje i wyswietla mi np kwadraty zamiast myslników i kropków. zacząłem ostatnio to w notatniku wczesniej zapisywać ale dalej to samo jest. moze to ma cosik wspolnego z tym ze jak sie na vortalu zaloguje to mi nie wyswietla polskich znakow. rowniez od jakiegos roku przestaly mi przychodzic maile informyjace o postach. moze to jakos powiazane jest.
jest tu jekiś mod? wiem ze to na priva powinno być...

do kolegi Miziela - z turpizmu kieruje sie do trupizmu. ja amator jestem to szekspira prosze nie oczekiwac - sredni czas powstawania posta marianowego - okoó 5-15 minut. głębi za duzej proszem nie oczekiwać... dodatkowo zauwazyłem ze im wiecej nad tekstem pracuje tym mniej sie podoba :-)
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 z Miszczem jakiego znamy z pierwszych odcinków - poezja abstrakcji - tego lubie najbardziej
a 2 z Miszczem ala Wiedzmin - ciekawa powieść przygodowa ( tylko proszę mu oddać oko - Miszcz bez oka wygląda nieszczególnie
A tak wogóle to zawsze nie mogę się doczekać nowych odcinków
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

A słyszałeś by Lenin albo Castro byli mlodzi ??

W.
Napisano Ponad rok temu
zaraz, zaraz � Iwo wstał patrząc Marianowi w oczy niepewnie � mówisz, że jesteś Maniek, syn Pawła? Że jesteś jedyny żyjący z rodziny tych dwóch? Ja pamiętam Mańka � ojciec jego a nasz mistrz wygnał go z domu jak miał lat 16
(...)
I nadszedł taki dzień, kiedy mnie do siebie zawołał i kazał z domu iść precz. Powiedział mi, żebym na 5 lat w świat poszedł i zakazał przez ten czas ani nawet słowo jedno rzec. Kazał mi na wschód przed siebie iść i własną drogą powtórzyć wyprawę Burdulaka.
Młody Maniek odwiedzjący sławnych mistrzów różnych sztuk walki...To mogło by być ciekawe, nie sądzicie?
Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Nie piszę, bo niegodnam

Ale skoro sam poklon Miszcz Pmasz poklon pamięcią mnie zaszczyca, to na jego słowa nie zareagować nie mogę.
1. Coś, co wprawiło mnie w osłupienie i sprawiło, żem się w medytacji głębokiej pogrążyła na długie miesiące: ile zakonnic szkolił ksiądz Jerzy. Wiele wskazuje na to, że jedną - siostrę Joannę. Ale nie wszystko. Więc? poklon Miszczu Pmaszu poklon rozjaśnijcie mroki, bo siostry Joanny nie ma już wśród żywych i nie wiem, czy faktycznie można mieć nadzieję, że dzieło sarapackich zakonnic będzie kontynuowane.
2. O takie drobiazgi jak szlak zamiast szlag nie warto się potykać - dawnom poprosiła, aby zechciał poklon Miszcz Pmasz poklon uczynić mi tę łaskę i zezwolić na korektę, co - nie ustaję w nadziei - kiedyś uczyni, chyba że nędzny stopień magistra polonistyki jednak zbyt marny mu się do tego dzieła wyda.
3. Zaczynam mieć to samo do tramwajów, co poklon Miszcz Marian poklon . A do ZTM-u jeszcze bardziej. Ostatnie zmiany rozkładów i tras, szczególnie linii 25, utwierdzają mnie w tych uczuciach. Powiedzcie, zacni mistrzowie, czy to znaczy, żem na właściwej drodze do oświecenia?

4. Rozwój akcji - zaskakujący, wciągający, choć postaci jakby się narobiło trochę za dużo w pewnym momencie. W sumie całkiem dobrze żeście poklon Miszczu Pmaszu poklon zrobili, że tam trochę przetrzebiliście szeregi.
Na tym na dziś kończę, bo i tak wzruszenie paluszki mi paraliżuje, że poklon Zacny Miszcz Pmasz poklon o głosie moim niegodnym pamiętał...

Napisano Ponad rok temu
hahahaha miło panią czytać ponownie...
pierwsza część do bitwy w sarapatach zamierzam rozbudować do wielkosci 200 stronicowej - dopracowanej powiesci - prace trwają.
drugi tom zaczyna się od szwedającego sie slepca - mariana.
zamierzam oba tomy sprzedać w milionowym nakładzie i twardej jak pośladki mariana okładce. zarobie krocie i bede miał willę i dwa małe głupawe pieski z kokardkami a półnagie hostessy bedą nosić jogurt malionowy i grzeski w czekoladzie wokól marmurowego basenu....
Napisano Ponad rok temu
nie twórzcie portretu (zdjęcia) Miszcza, bo tak mi się coś wydaje, że skończona jego forma, taki, wiecie, ostateczny obraz, pozabija wszystkie wyobrażenia o Miszczu jakie lęgną się w naszych głowach. Wystarczy zdjęcie marianowego dojo, spadnięte listki dębowe, wilk, wiewiórek, pogięty rower listonosza w rowie... nieomylny znak, że Miszcz tu był. To taki klimat niesamowity tworzy, a Marian wciąż nieodgadniony, nieprzewidywalny, tylko w wyobraźni...
Ma to sens, czy bredzę?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Wielkanocne seminarium z Yoshigasaki Sensei w Berlinie.
- Ponad rok temu
-
AiKIDO w Słupsku
- Ponad rok temu
-
Kobayashi Hirokazu i Budojo
- Ponad rok temu
-
dostawac w d... na treningach aikido
- Ponad rok temu
-
Aikido Walka na śmierć