Studiuję w Szczecinie i poszukuję coś dla Siebie w MA. Może Aikido ?

W Szczecinie dużo się mówi o J. Wysockim i troche o D. Bieńkowskim.
Możecie mi coś poradzić ? Gdzie jest lepiej (atmosfera, poziom itp.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż osobiście polecę Ci Darka Bieńkowskiego.
Fuj! czuję się jak Jusi :mrgreen:
Wracjąc do tematu. Podczas jego zajęć na Torze Kolarskim, na sąsiedniej macie czasem prowadzi też zajęcia Jacek Wysocki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...)Jeżeli chcesz się uczyć Aikido w szkole gdzie jest dużo ruchu a mało precyzji to do JW, a jeżeli chcesz się uczyć technik z uwzglednieniem szczegółów, gdzie sensei zwraca uwagę na wszystkie aspekty ich wykonywania ale jest to mozolna i trudna praca to radzę do D.B.
To zależy co preferujesz, hopsztosy czy ciężką pracę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Fajne . To teraz do reklamy .A co rozumiesz pod hasłem atmosfera??
Jeżeli chcesz się uczyć Aikido w szkole gdzie jest dużo ruchu a mało precyzji to do JW, a jeżeli chcesz się uczyć technik z uwzglednieniem szczegółów, gdzie sensei zwraca uwagę na wszystkie aspekty ich wykonywania ale jest to mozolna i trudna praca to radzę do D.B.
Napisano Ponad rok temu
Fee Panie Wingman nieładnie, oj nieładnieJeżeli chcesz się uczyć Aikido w szkole gdzie jest dużo ruchu a mało precyzji to do JW, a jeżeli chcesz się uczyć technik z uwzglednieniem szczegółów, gdzie sensei zwraca uwagę na wszystkie aspekty ich wykonywania ale jest to mozolna i trudna praca to radzę do D.B.
Napisano Ponad rok temu
To taka żaluzja do Twojego marudznia o sensei HoffmaniaEj! Co to miało znaczyc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To najlepiej idź na tor jak będą obaj panowie prowadzić zajęcia. Popatrz, porównaj, wybierz. I nie słuchaj ludzi którzy mówią że ten lepszy, ten gorszy - każdy swoim łokciem mierzy i każdy swoje chwali.Cześć.
Studiuję w Szczecinie i poszukuję coś dla Siebie w MA. Może Aikido ?![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cos T y szukasz dużo tych sztuk walki, o jiu-jitsu też pytałes, ale nich bedzie, jako miejscowy moge ci polecić tylko Soma, zajęcia na ulicy Dubois koło Stoczni w szkole co tam jest, bedziesz potrzebował to znajdziesz.... Dlaczego, bo prowadzący zajęcia to jedyny gośc, który potrafi wytłumaczyć to czego nie rozumiem i takie tam szczegóły, po za tym poswięca dużo czasu na aikido, no przynajmniej tak mi sie wydaje :-) Praktykuje od 1979 roku co kawałkiem czasu jest, na stażach które organizauje cwcizy razem z innymi a to jeden z waznych argumentów na tak.Studiuję w Szczecinie i poszukuję coś dla Siebie w MA. Może Aikido ?
Napisano Ponad rok temu
Co do reszty to jest różnie, D. Bieńkowski jest dobry, ale mnie jakoś tak nie przekonuje, za mało ruchu i dynamiki w jego aikido, to może jest i fajne. może tak ma być, ale ja widziałem aikido w wykonaniu Japończyków i było dynamiczne jak aikido somy.
Napisano Ponad rok temu
To taka żaluzja do Twojego marudznia o sensei HoffmaniaEj! Co to miało znaczyc?
![]()
Tak mi sie skojarzyło![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak będzie chyba najlepiej ! ThxTo najlepiej idź na tor jak będą obaj panowie prowadzić zajęcia. Popatrz, porównaj, wybierz.
Ciekawy jestem, szukam co lepsze. :roll:cos T y szukasz dużo tych sztuk walki, o jiu-jitsu też pytałes
Gdzie ich znaleźć ?Ja bym ci polecil Some albo Przemka.
Napisano Ponad rok temu
Czy mozna powiedziec ze istnieje cos takiego jak slepy fanatyzm. Jak czytam teksty Jusi to tak mi sie cos nasuwa takie skojazenie. Masa postow zadnej tresci i wychwalanie wciaz tego samego. Az sie chce ....... Nie dokoncze bo mimo wszystko mam szacunek dla kobiet.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu