Combat Kalaki a Style Filipinskie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze chodzi o popularyzacje, chyba to wlasnie zaszkodziło. Jednak fakt jest smutny ze zamiast sie zajac czyms wspolnie tworza sie szkoły, stoarzyszenia itp..
Dlaczego nie mozna robic czegos wspolnie dla popularyzacj FMA w Polsce, tego nie wiem. Czy to chodzi o pieniadze??? Nie wiem.
Stworzyc Stowarzyszenie i propagowac FMA. Nie dla pieniedzy, ale dlatego aby wiecej osob moglo sie szkolic w FMA. Wiecej osob daje nowe mozliwosci seminaria itp.
Dobrym przykladem jest liga stickfightingu DP... sa zawody ludzie sie spotykaja wymieniaja doswiadczenia, poznaja itp... Mam nadzieje ze coraz wiecej osob bedzie w tym uczestniczylo. Oczywiscie mozna sie pokusic o spotkania co dwa miesace ala Dog Brothers seminarium polaczome z zawodami itp. Oczywiscie nie z tamimi przepisami jak u dogsów
Czlowiek ktory zaczyna trenngi FMA, od razu dowiaduje sie o pewnych zgrzytach... ze to niby lepsze od drugiego. To nie jest dobre.
pzdr.
Spajk napisz jak u was to wyglada? Jak sie to ma odnosnie calego kraju czy macie jakies stworzyszenie, czy poszczegolne Sekcje robia we wlasnym zakresie??? Moze masz kontakt z kim z Londynu??
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi FMA jako sport mam mieszane uczucia. Ja nie zamierzam nigdy w to się bawić, uważam że można nabyć wielu niebezpiecznych nawyków. Owszem wykorzystanie amez w sparingach tak, nie chodzi przecież o to żeby sie pozabijać czy tez poobijać. Boję się jednak, że po usportowieniu FMA zyskuje rozgłos i popularność ale traci swój charakter.
Czy naprawdę trzeba dążyc do powstawania dużuch organizacji w Polsce? Może wystarczy podłączyć się pod te duże organizacje na zachodzie aby mieć dostęp do wiedzy ale w Polsce rozwijac FMA na trochę innej zasadzie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Spajk napisz jak tam bylo w dortmundzie, mielismy sie wybrac ekipa jednak ciagla zmiana ceny i skladu instruktorów nie napawala nas optymizmem, czy koszt byl wart tego co zobaczyles i sie nauczyles???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Combat Kalaki zostało stworzone 12.000 lat temu przez pierwotnych mieszkańców Filipin w oparciu o system BAS-3 dr. Andrzeja Bryla"
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
... wygłoszone przez Nycka w jednym programie telewizyjnym, chyba z 10 lat temu albo i więcej.
10 lat?? To kalaki już tyle jest w Polsce? Zawsze mi się zdawało, że początek polskiego kalaki to koniec lat 90. Dziesięć lat temu to J. Nycek jeszcze taekwondo ITF robił.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
... wygłoszone przez Nycka w jednym programie telewizyjnym, chyba z 10 lat temu albo i więcej.
10 lat?? To kalaki już tyle jest w Polsce? Zawsze mi się zdawało, że początek polskiego kalaki to koniec lat 90. Dziesięć lat temu to J. Nycek jeszcze taekwondo ITF robił.
No dokladnie to tego nie pamietam w ktorym roku to było, co za różnica czy to był 94-95 czy np. 97-98? Cóż to znaczy w obliczu 12.000 lat?
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
to jako, że tutaj wszyscy za młodzi żeby pamiętać (może za wyjątkiem Braingame)
Wosiu, dzieki za komplement
Napisano Ponad rok temu
to jako, że tutaj wszyscy za młodzi żeby pamiętać (może za wyjątkiem Braingame)
Wosiu, dzieki za komplement
Nie ma za co, o Tobie jakoś zapomniałem trochę a widzisz ile radości! :-)
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czytam jakis czas Wasze wypowiedzi i kilku z Was w miarę orientuje się w sytuacji CK. Jednak sporo nie wiecie... nie chcę wywoływać kolejnej burzy z tego powodu i nagonki na CK. Nawiązując do rozmowy Abanico z przedstawicielem CK na W-wę (Bogdanem S. - ksywa Kiełbasa) uważam, że nie było o czym romawiać. Jest to osoba, która posiada trzeci stopień mistrzowski w tym systemie i sama jej wypowiedź świadczy i daje ogólne pojęcie o tym czym się zajmuje. Nie uważam, że robi wszystko źle ... przecież jego syn zdobył kilka medali na zawodach ... Chodzi mi o to, że właśnie takie osoby nie mają pojęcia o tym czym sie zajmują - poprostu nie maja podstaw (patrz stopień). Powołują się na kontakty, szkolenia itp. Niestety takich osób w tym srodowisku jest bardzo dużo - ŁÓDŹ, WARSZAWA, KRAKÓW, WYSZKÓW ... Poza stopniami co ... Sam fakt orginalności i autentyczności dokumentów tez pozostawia sporo do życzenia. Pewien Pan z Australii juz ma X dan.
Napisano Ponad rok temu
co do kiełbasy - smiech na sali !!! to w ogle jest totalna kompromitacja
prosze tu nie pisac ze ten czlowiek os soba reprezentuje nawet w CK bo sie z krzesla spierdole
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobre kije w CK??? 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytałem o to ironicznie.
Dzięki za resztę rad, widać, że jesteś "świeży"...
Pozdro dla CK dezerterów od Smoka :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
7 następnych tematów
-
Kluby FMA w Polsce
- Ponad rok temu
-
Filmy
- Ponad rok temu
-
Silat