Ceny treningów.
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuję w Radomskim Klubie Taekwon-do (federacja ITF) i płacę 25 PLN za miesiąc:-)
Za te pieniądze mam TKD dwa razy w tygodniu (po 1,5h) i raz w tygodniu samoobronę (na macie).
Samoobrona to wybrane techniki Sambo. To bardzo ciekawe zajęcia i niektórych mogą trochę zdziwić np: we wtorek kopiemy dollyo na głowę na treningu TKD, a w środę na samoobronie trener tłumaczy, że kopanie dollyo w głowę podczas prawdziwej walki to niezbyt mądre posunięcie Niektórzy zastanawiają się wtedy po co się wogle uczymy wysokich kopnięć skoro są nieprzydatne
Ale dzięki temu mamy pewien dystans do tego co robimy.
Napisano Ponad rok temu
jestem tu nowy (w TKD zreszta też)ale mam nadzieje szybko sie zaklimatyzuje:D
U nas trening kosztuje troche drozej. Studenci placa 30 zeta a "inni" po 60 zl na miecha. Moze i troche zdzierstwo ale w to wchodzi zaleznie od tego czy nam sie chce i mamy czas 4 razy na tydzien trening po 1.5h + 2 godziny samoobrony w sobote i 1.5h trening na skocznosc w niedziele czyli wsumie jak by niepatrzec 9 i pół godziny na tydzien. Chyba nie jest tak żle.
Napisano Ponad rok temu
Sala średniej wielkości, dość przyjemna, no i mamy jeszcze materac (taki duuży). :wink:
Napisano Ponad rok temu
worki są, tarcze też, maty (rozkładane na całą salę)... w sumie wszystko co potrzeba
Napisano Ponad rok temu
- chcę tutaj wnieśc małą poprawkę... jak zwykle w moim skrzywionym umyśle coś się pokręciło... chodziło mi o grupę średnią... Przepraszam za wprowadzanie w błąd...(grupa zaawansowana - wreszcie:P)...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seniorzy - Guru
- Ponad rok temu
-
TKD w Barze!!!
- Ponad rok temu
-
Zawody we free-style form TKD (bez broni)
- Ponad rok temu
-
ile czasu ważny jest stopień?
- Ponad rok temu
-
fala niepotrzebna?
- Ponad rok temu
-
"ITF = kickboxing, WTF jest lepsze"
- Ponad rok temu
-
Pytanie o trenera