Witaj,
Probuje sie zapisac na jakies SW, CAPOEIRA mi sie podoba,aczkolwiek nie wiem czy mozna sie nauczyc czegos fajnego na tym,i czy jest to w ogole przydatne??
Co to znaczy czegos fajnego? I do czego ma byc przydatne? Jeli pojdziesz na kilka treningow to poczujesz czy capoeira cie wciagnie :-) Trenowanie capoeiry ma sprawiac przyjemnosc a nie byc tylko srodkiem do uzyskania jakiegos efektu.
Wiem ze cwiczacy CAPOEIRA sa bardzo dobrze rozciagnieci, i chcialem jeszcze spytac, czy dlugo trzeba trenowac dla takich efektow??
Takich tzn jakich? Jesli teraz nic nie trenujesz to naprawde sie rozciagniesz :-) i pierwsze efekty zobaczysz w miare szybko.
Jestem z Czestochowy, i wiem ze jest u nas sekcja CAPOEIRA, nie orientuje sie moze ktos czy jest ona jakas dobra??
Z tego co pamietam to w Czestochowie swoja sekcje ma grupa Artes das Gerais. Nie wiem jak z innymi grupami. Jesli sa jakies inne to powinienes przejsc sie do wszystkich i zobaczyc gdzie najbardziej spodoba sie styl, sposob prowadzenia treningu i klimat. A jak nie to AdG chyba nie bedzie zlym wyborem :-)