Poczatek z CAPOEIRA
Napisano Ponad rok temu
Probuje sie zapisac na jakies SW, CAPOEIRA mi sie podoba,aczkolwiek nie wiem czy mozna sie nauczyc czegos fajnego na tym,i czy jest to w ogole przydatne?? Wiem ze cwiczacy CAPOEIRA sa bardzo dobrze rozciagnieci, i chcialem jeszcze spytac, czy dlugo trzeba trenowac dla takich efektow??
Jestem z Czestochowy, i wiem ze jest u nas sekcja CAPOEIRA, nie orientuje sie moze ktos czy jest ona jakas dobra??
Please - HELP!
Napisano Ponad rok temu
Co to znaczy czegos fajnego? I do czego ma byc przydatne? Jeli pojdziesz na kilka treningow to poczujesz czy capoeira cie wciagnie :-) Trenowanie capoeiry ma sprawiac przyjemnosc a nie byc tylko srodkiem do uzyskania jakiegos efektu.Probuje sie zapisac na jakies SW, CAPOEIRA mi sie podoba,aczkolwiek nie wiem czy mozna sie nauczyc czegos fajnego na tym,i czy jest to w ogole przydatne??
Takich tzn jakich? Jesli teraz nic nie trenujesz to naprawde sie rozciagniesz :-) i pierwsze efekty zobaczysz w miare szybko.Wiem ze cwiczacy CAPOEIRA sa bardzo dobrze rozciagnieci, i chcialem jeszcze spytac, czy dlugo trzeba trenowac dla takich efektow??
Z tego co pamietam to w Czestochowie swoja sekcje ma grupa Artes das Gerais. Nie wiem jak z innymi grupami. Jesli sa jakies inne to powinienes przejsc sie do wszystkich i zobaczyc gdzie najbardziej spodoba sie styl, sposob prowadzenia treningu i klimat. A jak nie to AdG chyba nie bedzie zlym wyborem :-)Jestem z Czestochowy, i wiem ze jest u nas sekcja CAPOEIRA, nie orientuje sie moze ktos czy jest ona jakas dobra??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajecia prowadzi Graduado Cigano. Mialem okazje spotkac tego czlowieka. Jest to naprawde niesamowity capoerista. Pod jego okiem naprawde pokochasz Capo i "zamotane ruchy wykonac, i takie podobne! I moze jeszcze cos a la BREAKE DANCE!" zejdzie na drugi plan
zycze powodzenia, DZIK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet ktoś kto trenował -dajmy na to - miesiac , do konca nie wie co to jest prawdziwa Capoeira. Ja sam zrozumiałem to i owo dopiero po 5-6 miesiacach ... zakapowałem o co biega z tym całym "dialogiem" miedzy graczami. Wiec jak ktoś kto zaczyna trenować i mowi o Brazylijskim braku to sie nie dziwcie tylko starajcie sie czem prendzej naprowadzić go na light side of the force .........
pozdr ......... a ty kaleson zaczynaj trenować .... i na poczatku sie na acrobacje nie napalaj ... co do sparności fizycznej i rozcziagania to goraco polecam ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze cie tak nie ciagnelo do elementow bo miales juz wczesniej z nimi stycznosc,normalka...Źle mówisz Archon...Ja np. breake ćwiczyłem dobre 3 lata temu i mi się szybko znudził. O capo dowiedziałem się cos ponad rok temu i od razu chciałem umieć ginge, a nie bary czy twisty...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ekhm... sztuka walki...ale czy ogolnie uwazacie CAPOEIRA za fajny sport??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idź na capo nie pożałujesz poświęconego czasu chyba, że będziesz bąki zbijał po kątach zamiast trenować ;P lub trafisz na jakąś omkłą grupę hehehe
Napisano Ponad rok temu
Stanowczo tez nie uwazam Capoeiry za "sport" fajny. Treningi to ciagla ostra i smiertelna rywalizacj i niesmowita presja ze strony grupy i prowadzacych. Capoeira jest "sportem" ktory wykonczy twoja psychike spowoduje u ciebie szereg koszmarnych kontuzji. Po wielu latach treniowania nabawisz sie na pewno schizofrenii, kiły oraz owsikow.
Czlowieku ! To jest forum fanatykow capo. Niektorzy z tych ludzi choduja tykwy w swoich ogrodkach. A ty sie zastanawiasz co ci odpowiedza na pytanie "Czy capoeira to "fajny" sport ???" No a jak myslisz. Masz w swoim miescie swietna sekcje, z swietnym prowadzacym. Zamiast siedziec przed kompem, przejdz sie na trening (pierwszy za friko) posluchaj bateria, zobacz jak ludzie graja w roda, pogadaj z trenerem. Nie poczujesz tego czytajac to forum. IDZ NA TRENING. Powodzenia stary :wink:
pozdrawiam, DZIK
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
hm
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Gazecie wyborczej
- Ponad rok temu
-