TERRY WINGROVE w Polsce !!
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko, czy są zainteresowani (wojownicy i wojowniczki) udziałem w seminarium jujutsu - Yawara ryu w Polsce (przełom maj-czerwiec) które będzie prowadził sensei Terry Wingrove 9 dan EJJU ?
Kwestia terminu do uzgodnienia (przedział pomiędzy 14.05 a 20.06). Można podawać terminy (weekendy p-s-n).
Po śmierci przewodniczącego EJJU w Londynie (24 lutego b.r.), Pana V. Bella, zostaną podjęte nowe kroki w celu poprawienia i zjednoczenia EJJU jak i IJJF. Jest ku temu duża i niepowtarzalna szansa, aby w tym nowym akcie "stabilizacji" europejskiego jujutsu brali także udział nasi przedstawiciele. Nie tylko pojedyncze osoby z jednego ośrodka, ale wielu z różnych.
Oczywiście, mam na myśli zainteresowanych treningiem i tworzeniem dobrej atmosfery!
Po prostu - JUJUTSU i to wszystko !
Ciekaw jestem Waszej opinii, tym bardziej, że większość (czarnych pasów) ćwiczących w latach 1989-1987 uczestniczyła w seminariach z sensei Terry.
Zostałem upoważniony do przekazania tej informacji co niniejszym czynię.
pozdrowienia
Eryk Murlowski
IJJF Polska
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Środki przeciw bólowe juz kupiłem.
I jestem gotów.
NOrbisan
Napisano Ponad rok temu
Już składam kasę, a jak nie uskładam to na piechotę pójdę :wink:
PS. Jak ktoś był to wie, a jak nie był to ja mu powiem że warto jechać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wymysl jakies fajne (i tanie) miejsce.
Peter
Napisano Ponad rok temu
Wymysl jakies fajne i tanie miejsce.
Witam, 8)
właśnie w tym kierunku zmierzają moje działania. Niedrogo i w miarę dostępnym miejscu (mieście). Będę informował na bieżąco.
pozdrawiam... :-)
Eryk Murlowski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. czy to jest ta kultowa postać od szkoleń SAS?
2. co miałoby być przedmiotem seminarium?
3. związane bezpośrednio z pyt. 2, czy ma sens udział w tym seminarium ludzi nie związanych z jiu jitsu, chodzi mi o adresata seminarium - czarne pasy jj, czy wszyscy zainteresowani?
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
1. czy to jest ta kultowa postać od szkoleń SAS?
2. co miałoby być przedmiotem seminarium?
3. związane bezpośrednio z pyt. 2, czy ma sens udział w tym seminarium ludzi nie związanych z jiu jitsu, chodzi mi o adresata seminarium - czarne pasy jj, czy wszyscy zainteresowani?
Witam :-)
Pytania jak pytania, a kto pyta ponoć nie błądzi, prawda
Na pierwsze odpowiem krótkim fragmentem biografii Wingrowa, która za kilka dni ukaże się na naszej stronie:
"...Później Terry, już jako ekspert japońskich sztuk walki szkolił specjalistów z różnych grup specjalnych. m.in. II Regiment Spadochroniarzy w Anglii, grupy szturmowe SAS, spec grupy niemieckie i południowoafrykańskie. Wykładał na Tokijskiej Akademii Policyjnej. Prowadził szkolenia w Anglii, Japonii, Singapurze, Filipinach, Ameryce i w wielu krajach Europy, także w Polsce...."
Natomiast na pozostałe dwa odpowiem tak:
Nie ma znaczenia jaki styl czy sztukę walki ćwiczysz... sensei zawsze dołoży jakąś nową cegiełkę wiedzy do tego co już potrafisz. Jeżeli jesteś początkujący, poznasz nowe zagadnienie od pewnych podstaw, które nakierują cię na jakąś drogę. Wybór należy do Ciebie !
Dlaczego styl nie gra roli ? Oto następne fragmenty z biografii !
"...Zaraz po przyjeździe do Japonii zaczął ćwiczyć także aikido u mistrza Morihei Ueshiby w Honbu Dojo. Poprzez egzaminy uzyskał tam stopień sandan..."
"...Poprzez swoją pracę miał możliwość trenowania bez ograniczeń m.in. z takimi mistrzami jak: Ohtsuka (Wado ryu), Nakayama (Shotokan), Gogen Yamaguchi (Goju ryu), Iwata Manzo (Shito ryu).
Po tym okresie wyjechał do Osaki gdzie ćwiczył okinawskie style karate Uechi ryu oraz Shorin ryu u mistrza Fujimoto..."
to tyle na dziś...
pozdrowionka...
Napisano Ponad rok temu
pozdrówka...
Eryk Murlowski
Napisano Ponad rok temu
No to działaj, nareszcie trafia okazja poćwiczyć u kogoś nowego (jak dla mnie) i z doświadczeniem. Już się napaliłem na staż, muuuuszę jechac.
aha, żeby to była miejscowośc, gdzie piwo jest po normalnej cenie :-) 8) bo lubię :drinking: piwko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak bedzie organizowal to zapewne w Opolu- wszystko ma pod reka i latwiej nadzorowac niz gdzie indziej.
Witam...
no panowie, trochę uśmiechu
Opole raczej odpada, jak już to raczej Kalisz.
Muszę jeszcze uzgodnić parę szczegółów i bedę informował.
pozdrówka...
Eryk
Napisano Ponad rok temu
Eryk, chcesz się dogadać z chlopakami z kaliskiej służby więziennej w Kaliszu Szczypiornie ?
pzdr :-)
marcin z miasta nad piękną modrą rzeką Odrą :-)
Napisano Ponad rok temu
jak łatwo zauważyć demokracja nie jest najlepszym rozwiązaniem w naszym kraju.
Oczywistym jest, że każdemu będzie odpowiadał inny termin czy miejsce.
Sam musisz zdecydować o terminie, myślę że staż/nauczyciel jest na tyle atrakcyjny, że wiekszość zainteresowanych mając taką informacje odpowiednio wcześnie poustawia sobie wszystko tak żeby móc przyjechać.
Napisano Ponad rok temu
Tak ze jesli ktos bedzie mial byc to dojedzie jesli nie to dojedzie innym razem. Do wszystkich sie nie dopasujesz i tak.
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie to moze byc i w Gdańsku.
Jezeli ktoś bedzie chciał przyjechac to pojedzie i nic mu nie przeszkodzi.
Jedyna wazna sprawa to to zeby wiedziec szybciej date i mniejwiecej miejsce (sprawy logistyczne czasem trochę zajmują a i sprawy w pracy trzeba załatwic)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki jest prawdziwy sens sztuk walk? Co to jest BUSHIDO?
- Ponad rok temu
-
skutecznosc - rzuty czy podciecia ?
- Ponad rok temu
-
stopnie Dan w JJ
- Ponad rok temu
-
renshi mirek wiśniewski?! sekcja świebodzin..
- Ponad rok temu
-
Czy ktos byl na seminarium w Namyslowie(13-14.03.2004)
- Ponad rok temu
-
Wyniki III OMP Kempo Tai Jutsu
- Ponad rok temu
-
WYNIKI III OTWARTYCH MISTRZOSTW POLSKI W KEMPO TAI JUTSU
- Ponad rok temu
-
ideogram ju-jitsu
- Ponad rok temu
-
Turniej w Ne-waza Ju-jutsu 03.04.04 - COZJJ
- Ponad rok temu
-
Jak już o historii jj w Polsce ... (Martius odpowiesz?)
- Ponad rok temu