TERRY WINGROVE w Polsce !!
Napisano Ponad rok temu
Widać klasę Sensei T. Wingrove
Jestem pod wielkim wrażeniem i do dzisiaj żyję jeszcze seminarium.
Faktycznie cała reszta "mistrzów" wypadła co najmniej blado na tle T.Wingrove.
Pozdrowienia dla Wszystkich obecnych na seminarium
Mam nadzieję, że zobaczymy się na kolejnym seminarium z Sensei Wingrove. 8)
Napisano Ponad rok temu
Jestem pod wielkim wrażeniem i do dzisiaj żyję jeszcze seminarium.
Faktycznie cała reszta "mistrzów" wypadła co najmniej blado na tle T.Wingrove.
Cieszę się, że uważasz seminarium za udane... :-)
ale chyba nie było aż tak źle z innymi mistrzami ?
Zresztą poczytaj o seminarium na tej stronie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ciekawe, co inni powiedzą o technikach sensei Terry`ego ....
pozdrawiam serdecznie... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakieś fotki ze stazu?!dla tych którzy niestety mieli i nadal niestety mają sesję
witam...już podaję adres [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] szukaj seminarium Kalisz...2004...
pozdrowienia
ErykM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmhm..ale ona jest jakby to rzec nieaktywna :?
niemożliwe... przed chwilą sprawdzałem...i teraz też....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja również miło wspominam Semiarium w Kaliszu jeżeli chodzi o techniki i osobę sensei Terrego Wingrova .
Jestem pod wrażeniem metodyki nauczania oraz ogromną więdzą jaką posiada sensei Wingrove.
Lecz jest również parę niemiłych wspomnień dotyczących między innymi osoby pana kapitana (osoby zainteresowane wiedzą o kogo chodzi ) i z niecierpliwością czekałem aż któryś z chłopaków Eryka ( tacy dwaj w brązowych pasach 8) ) po kolejnej próbie zrównania ich z jakimiś KLAWISZAMI ( próbując wydawać im rozkazy, wydzierając się na nich itd.) delikatnie mówiąc WPIERDOLI 7 danowi :twisted: ale widzę że chłopaki nerwy mają ze stali ( nieźle ich szkoli Eryk ), a był taki moment na mniejszej sali, że pan kapitan potraktował ich bardzo nie ładnie i to w obecności sensei Wingrove, na którego polecenie tam przyszli.
Więc jeżeli ktoś może wyciągnąć jakieś wnioski to proponowałbym odsunąć pana kapitana od organizacji seminariów, bo co będą opowiadać Anglicy ( chyba tyle, że będą mieli kolejny temat do kawałów ) na temat polskich instruktorów.
A instruktorów mamy wspaniałych i niepowtarzalnych m.in:
-chylę czoło przed panem Erykiem Murlowskim, o którym myślałem, że już nic nie działa, a tu proszę prężnie działająca organizacja, której poziomu wszyscy mogą tylko pozazdrościć ( wiem bo miałem możliwość ćwiczenia z chłopakami na jednym z seminariów organizowanych przez Eryka), a na dodatek nie ma tam kolorowych pasów i płatnych egzaminów co jest moim zdaniem EWENEMENTEM w naszym kraju.
- no i oczywiście pan Adam Twardy który jak się dowiedziałem ze strony www jest prezesem KOBUDO, to on razem z Erykiem zaczęli działać wiele lat temu dzięki czemu mamy jujutsu, a nie tylko jakieś Goshinryu wiadomo kogo !!!
- no i oczywiście legenda polskiego judo, jak to powiedział sensei Wingrove jedyny polak, którego boją się jeszcze japońscy judocy czyli sensei Ryszard Zieniawa, którego wiedza i doświadczenie jest OGROMNE.
Pragnę, że moim skromnym zdaniem te osoby powinny być wzorami dla wielu instruktorów w naszym kraju :-)
Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś seminarium organizowane przez KOBUDO na które napewno się wybiorę
PS.mam nadzieję, że nie będzie to mój ostatni post
Napisano Ponad rok temu
i to po razie od "Dan-a"
Napisano Ponad rok temu
spoko teraz mogłem obejrzeć...i skzoda...bo człowiekowi żal ze takie staze mu uciekają przez sesję...szkoda..moge tylko zazdrościc...hmhm..ale ona jest jakby to rzec nieaktywna :?
niemożliwe... przed chwilą sprawdzałem...i teraz też....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i pogratulować organizacji takiej imprezy...mam pytanie a jak sie zaprezentowal prezdyent polkiej akademii ju-jitsu?! eugeniusz sikora?!
pozytynie?!pytam bo należe do PAJJ i chciałbym wiedziec..
rei all
Napisano Ponad rok temu
No cóz zaprezentował sie tak ze wyszedłem po 5 minutach z terningu bo szkoda mi było czasu marnowac (pójście na cole było jak dla mnie rozwiązaniem ciekawszym) a ze Pan kapitan był swinią i na próbe przejscia do T.Wingrove reagował agresja to nic innego mi nie pozostałomam pytanie a jak sie zaprezentowal prezdyent polkiej akademii ju-jitsu?! eugeniusz sikora?!
pozytynie?!pytam bo należe do PAJJ i chciałbym wiedziec..
rei all
Pan Sikora ponoć stwierdził ze techniki T.Wingrove-a to bzdury i nie realne ale potem chyba zmienił zdanie jak go Wingrove na matę zapraszał (choc z zaproszenia nie skorzystał
Napisano Ponad rok temu
Dlatego multiseminaria z robieniem w tym samym czasie treningow roznych instruktorow nie sa dobrym rozwiazaniem.a ze Pan kapitan był swinią i na próbe przejscia do T.Wingrove reagował agresja to nic innego mi nie pozostało
Pan Sikora ponoć stwierdził ze techniki T.Wingrove-a to bzdury i nie realne ale potem chyba zmienił zdanie jak go Wingrove na matę zapraszał (choc z zaproszenia nie skorzystał
No coz moze komus nie odpowiadac ruch i styl cwiczenia i tego nie cwiczyc ale szacunek powinno sie miec dla kazdego poswiecajacego zycie na doskonalenie sie.
No ale skromnosc nie jest nasza narodowa cecha.
Napisano Ponad rok temu
Skoromność ???No ale skromnosc nie jest nasza narodowa cecha.
Facet chodził jak PAW
Ja rozumiem ze robi cos innego i to szanuje i napewno nic do tego nie mam.
ALe niech nie robi z ryja wiadra, a skoro twierdził ze to nie działa to czemu tego nie udowodnił
Oczywiście sam sobie odpowiem
BO nie przystoi człowiekowi z takim stopniem i takim doświadczeniem bić jakiegos 63 letniego staruszka no bo jak by to wyglądało
Napisano Ponad rok temu
Skoromność ???
No ale skromnosc nie jest nasza narodowa cecha.
Facet chodził jak PAW
Ja rozumiem ze robi cos innego i to szanuje i napewno nic do tego nie mam.
ALe niech nie robi z ryja wiadra, a skoro twierdził ze to nie działa to czemu tego nie udowodnił
Oczywiście sam sobie odpowiem
BO nie przystoi człowiekowi z takim stopniem i takim doświadczeniem bić jakiegos 63 letniego staruszka no bo jak by to wyglądało
Wyjasnie ze chodzilo o szacunek dla Wingrowa nie dla naszych Polskich Mistrzow - jesli pomyslales inaczej
Ale takie sytuacje sa nie tylko na seminariach w naszym kraju tak jest wszedzie. Czesc przyjezdza pocwiczyc czesc pokazac nowy stroj i nowy dyplom
Po prostu tacy ludzie sami sie osmieszaja i dlatego jest wiele organizacji i duzo ludzi cwiczacych nie zrzeszonych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki jest prawdziwy sens sztuk walk? Co to jest BUSHIDO?
- Ponad rok temu
-
skutecznosc - rzuty czy podciecia ?
- Ponad rok temu
-
stopnie Dan w JJ
- Ponad rok temu
-
renshi mirek wiśniewski?! sekcja świebodzin..
- Ponad rok temu
-
Czy ktos byl na seminarium w Namyslowie(13-14.03.2004)
- Ponad rok temu
-
Wyniki III OMP Kempo Tai Jutsu
- Ponad rok temu
-
WYNIKI III OTWARTYCH MISTRZOSTW POLSKI W KEMPO TAI JUTSU
- Ponad rok temu
-
ideogram ju-jitsu
- Ponad rok temu
-
Turniej w Ne-waza Ju-jutsu 03.04.04 - COZJJ
- Ponad rok temu
-
Jak już o historii jj w Polsce ... (Martius odpowiesz?)
- Ponad rok temu