Nogalski/ full contact karate
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Mariusz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do zasad walki to jeszczenie wiadomo do konca, mialaby to byc formula zblizona do K1, walki na macie, szczeki, rekawice, low kick, moze lokcie i kolana (choc to pewnie nie przejdzie). Udzial moglby wziasc kazdy kto cwiczy karate, niezaleznie od stylu. Organizacja zawodow, mistrzostw Polski itp.
Ponoc sa ludzie chetni do wziecia udzialu w takich walkach, kilka klubow tez wyrazilo chec, plany sa... a co wyjdzie to sie okaze.
Napisano Ponad rok temu
Nogalski nie był zły, ale z tym full contact to chyba jednak lekko przegiął.
Dlaczego?
Napisano Ponad rok temu
Co do pomyslu, wydaje mi sie fajny. Zwlaszcza, ze zabral sie za to ogolnie szanowany karateka.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do zasad walki to jeszczenie wiadomo do konca, mialaby to byc formula zblizona do K1, walki na macie, szczeki, rekawice, low kick, moze lokcie i kolana (choc to pewnie nie przejdzie). Udzial moglby wziasc kazdy kto cwiczy karate...
A jaki profil w tej chwili maja treningi u Nogalskiego, mam na mysli oczywiscie te z shotokanu, jego zawodnicyu nadal startuja na zawodach w shotokanie (moze to nie powazne pytanie, ale ostatnio nie jestem w temacie) i na co zwraca wieksza uwage, jesli chodzi o przygotowanie do zawodow, kata czy kumite??
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Co do zawodow sportowych w shotokanie to nie wiem. Kilka osob z mlodszej grupy faktycznie bierze udzial w takich zawodach, zarowno w kumite jak i kata. Jednak na co Nogalski zwraca przy tym uwage to nie mam pojecia... pewnie na to zeby wygrac
Jednak nawet osoby biorace udzial w zawodach sportowych shotokanu, na codzien robia na treningach to co wszyscy: tarcze, worki, rekawice, sparingi, duzo elementow Muay Thai i boksu.
Napisano Ponad rok temu
Profil zdecydowanie w strone realnosci technik, skutecznosci, full kontaktu.
Co do zawodow sportowych w shotokanie to nie wiem. Kilka osob z mlodszej grupy faktycznie bierze udzial w takich zawodach...
Czyli co do zaawansowanej grupy to mozna powiedziec, ze w zawody sie nie bawi??
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
W mlodszych grupach sa osoby zaawansowane bawiace sie w zawody sportowe shotokanu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
...i po seminarium we wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Kyokushin a Shotokan
- Ponad rok temu
-
Perfekcyjne techniki
- Ponad rok temu