pytanie o Shidokan
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie odnosnie Shidokanu. Jak to jest w tym stylu jesli chodzi o formuly, kazdy moze sobie wybrac w jakiej bedzie startowal (knockdown, kick, mma) czy musi we wszystkich trzech po kolei. To samo na treningach czy ma sa dni w ktorych cwiczy sie tylko jedna formule czy po trochu z kazdej ? sory za laickie pytanie Zainteresowlaem sie shidokanem ostatnio i chcialbym dowiedziec sie co nieco onim a na stronkach niewszystko jest opisane.
Napisano Ponad rok temu
yo
mam pytanie odnosnie Shidokanu. Jak to jest w tym stylu jesli chodzi o formuly, kazdy moze sobie wybrac w jakiej bedzie startowal (knockdown, kick, mma) czy musi we wszystkich trzech po kolei. To samo na treningach czy ma sa dni w ktorych cwiczy sie tylko jedna formule czy po trochu z kazdej ? sory za laickie pytanie Zainteresowlaem sie shidokanem ostatnio i chcialbym dowiedziec sie co nieco onim a na stronkach niewszystko jest opisane.
Niczego nie musisz. Nawet trenować nie musisz Tym bardziej startować, jeśli nie będziesz chciał - wszak nikt Ciebie nie będzie zmuszać do startów. Co do treningów - wszystko zależy od prowadzącego zajęcia. Nie lepiej pochodzić i się przekonać ?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o trening sportowy na zawodniczym poziomie to często dokonuje się specjalizacji - jedni mogą czuć się lepiej w bare-knuckle, inni w Thaiboxingu, a jeszcze inni w MMA. Ważne jednak jest to, że zawodnik na dobrym poziomie jest w stanie przygotować się do każdej z tych (bardzo różnych czasem) formuł. Oczywiście nie każdy i nie zawsze ale dlatego właśnie jest możliwość walki i startów w różnych formułach.
Zresztą, już wkrótce w Gliwicach rozpocznie działalność sekcja Emers Team. Tak więc pojawia się okazja zobaczenia tego w praktyce.
Zapraszam.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
shotokan w Katowicach
- Ponad rok temu
-