Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czym zastapic CS SRK?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

budo_fire
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 341 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czym zastapic CS SRK?
A teraz innej beczki jestem "czasowo" w Londynie I przez przypadek dowiedzialem sie ze niedaleko miejsca kolo kturego mieszkam grasowal nie kto inny tylko Kuba Rozpruwacz!!! Wchitechapel :twisted: 8O :evil: to ta stacja na kturej "urzedowal" Biore A-Z mapka i az mnie ciarki przechodza tak bliziudko
Moze to nie przystoi ale to forum o NOZU 8O

Czy interesuje sie ktos w tym temacie Chetnie bym wymienil opinie i podyskutowal na priva lub zrobie posta hym... :evil:
  • 0

budo_kaligula
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 889 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ja lubie siekiery... mam dwie sztuki - jedna normalna, do lupania z trzonkiem wlasnej roboty + jedna do wycinania, po dziadku, przekuwana przez miejscowego kowala - jest o wiele ciensza, i za kawalkiem convexu przy ostrzu dalej ma plaski, albo nawet lekko wklesly szlif - tej trzonek nadaje sie do wymiany. ta druga swietnie tnie i jest nie do zajechania! (no ale do rabania sie zupelnie nie nadaje) pare razy jak przeleciala mi kolo nogi to juz widzialem jak leze w kaluzy krwi, a moja noga obok mnie :)
a mam na oku jeszcze 2 sztuki takich przekuwanych, tylko jeszcze wieksze - wygladaja prawie jak katowskie topory
pozdro
btw ktos moze sie orientuje jaka jest roznica miedzy 'axe' i 'hatchet'? bo czytajac kilka stronek wnioskuje ze hatchet jest do wyrebu, a axe do rabania. ale jak sie pytalem jednego anglisty to wzruszyl ramionami.
  • 0

budo_citizen
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 95 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

btw ktos moze sie orientuje jaka jest roznica miedzy 'axe' i 'hatchet'?

Hatchet = samll ax, czyli toporek i siekiera. Np. zakopać topór wojenny - to bury the hatchet.
Ostry gość ten anglista ... :paker:
  • 0

budo_kaligula
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 889 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powiedzial, ze hatchet sie prawie nie uzywa, pokombinowal cos z 'bury the hatchet' toporami i siekierami (bo z tego wynika ze hatchet to topor - czyli niby wiekszy niz siekiera), i skwitowal ze nie wie
pozdro
  • 0

budo_fire
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 341 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:) Siekierki to moze i warte szerszej dyskusji aa budo To troszke zapomnian temat Widac to po ofertach najlepszych firm USA temat popularny i maja duze z tym doswiadczenie Traper bez noza 9 cali i toporka 8O :) -raczej niemozliwe Moze by cos "ala" Busse Fusion Na male wypady do lasu mmm...miodzo
  • 0

budo_fire
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 341 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jesli to ma być nóż typowo do lasu to polecam Busse, ale nie Natural Outlaw tylko minimum Steel Heart albo Battle Mistress.
Ewentualnie ich wcześniejszy odpowiednik Busse Basic 7 lub 9 cali.

a to że ciężko dostać , no cóż zależy jak bardzo Ci zależy...mi zależało bardzo :)

Opcja Steel Heart uff...strasznie mi sie podoba Ale Natural Outlaw z
6-oma calami wydaje mi sie najbardziej do reki. Zobacze co mi sie uda znalesc. Zeby do Outlaw zdobyc jeszcze pochewka z kydexy taka jak w Badger Attack do noszenia poziomo na pasku!!! Bylo by poprostu idealnie :)
Moze Piter cos pomoze Sam poszukam Jak bys mugl podpowiedziec Robercie gdzie sie tak bardzo "starales" za Busse? Byl bym ci naprawde niezmiernie wdzieczny
FIRE
ps:Dzieki za dobre slowo dobrzy ludzie !!!!
  • 0

budo_roberto
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1028 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

gdzie się starałem :) polecam wielogodzinne i systematyczne przeglądanie prywatnych ofert sprzedaży na różnych stronach poświęconych tej tematyce ( których nazw nie mogę tu wymienić :) )

To dla mnie sprawdzony i najszybszy sposób zdobycia wymarzonego Busse i nie tylko Busse.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024