Uke na wakacjach
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
takie to aikido.. nice and gentle.. i trzeba uważac by sie uke nie spocil. Bo się przeziebi i nie daj boże umrze.
Uke wystepuja nie tylko w aikido. A nie wszystkie style oparte na dzwigniach sa "nice and gentle". Poza tym mysle, ze nawet to "n&g" aikido moze dac porzadnie w kosc. Dlatego czepiasz sie
Napisano Ponad rok temu
Dziś wróciłem ze stażu z senseiem Hoffmannem w Gliwicach i tak sie chciałem zapytać czy nie zauważyliście że wykonujac techniki dajecie swoim uke sporo czasu na poprawianie sie czy wrecz kontrowanie. Uwagę tę przekazał na seminarum sensei przytaczajac rozmowę z shihan Yokota który stwierdził że uke nie jest na wakacjach i nie ma leżec na macie jakby sie wybrał na plażę ale ma miec ułaki sekund na zastanawianie sie i reakcje. Osobiście bardzo mi się to spodobało ale wszystkim którzy byli uke już nie bardzo :wink: jestem ciekawy czy patrząc krytycznie na trening ćwiczycie tak że uke dostaje bilet na wczasy ??
Pozdrawiam
Yokota to akurat chyba nie jest dla mnie autorytetem po tym, co widzialem w jego wykonaniu. Uke trzeba szanowac.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam^^
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak żeby się nauczyć permanentnej kontroli, potrzeba uke, który z głową będzie uciekał i atakował. Na początku to na pewno nie wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam..lenuchów...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Agrawka
- Ponad rok temu
-
Wiosenny staz w Bostonie
- Ponad rok temu
-
X x sensei, czy staropolskie sensei X X ? ;)
- Ponad rok temu
-
Stopnie odzwierciedleniem wiedzy
- Ponad rok temu
-
Shigeo Tanaka sensei, 9 dan
- Ponad rok temu
-
Z okazji dnia kobiet
- Ponad rok temu
-
Napewno jest juz taki temat...
- Ponad rok temu
-
Czemu aikido nie posiada wyzszosci etycznej nad innymi SW?
- Ponad rok temu
-
seika tanden
- Ponad rok temu
-
Krótka relacja ze stazu z Tamura sensei w Budapeszcie....
- Ponad rok temu