podobne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to sa brudne sztuczki i ja nie gram na takich patentach chyba ze gosc pierwszy mi tak zrobi albo bedzie mial bron lub kolegow do pomocy.
No to honorowy jestes
Jak gosc pierwszy Ci tak zrobi, to będzie już po wszystkiemu. Jak będzie miał broń, to tym bardziej. Z kolegami może byc podobnie
Chyba, że jak kolo wsadzi Ci palec w oko (a może być np. instruktorem tsunami :wink: ), to Ty mu powiesz: "enooooo - ja się tak nie bawię.... miało nie być chamskich zagrywek..." Do czego zmierzam? Na ulicy nie ma żadnych "patentów" (czyt. reguł)
Napisano Ponad rok temu
każdy może wybierać techniki, tylko feden wybierze "ładne" drugi honorowe, a zwycięży ten który wybierze skuteczne.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to sa brudne sztuczki i ja nie gram na takich patentach chyba ze gosc pierwszy mi tak zrobi albo bedzie mial bron lub kolegow do pomocy.
wydaje mi sie ze ty poprostu nie miales nigdy starcia ulicznego skoro tak mowisz na ulicy licza sie tylko takie patenty jak tego nie stosujesz to giniesz .
honorowo to mozesz walczyc w szkole na przerwie gdzie kazdy cie zna z widzenia i jak komus zrobisz krzywde to cie latwo znajda .
na ulicy nie ma miejsca na piekne i honorowe techniki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym najczesciej bije sie z ludzmi ktorych znam przynajmniej z widzenia i nie w szkole bo juz nie te lata.
No właśnie Ty się bijesz z nimi, oni z tobą. Taka solówa dla "starszaków"?
A ja się nie biję, a jak ktoś mnie napadnie, to mu daję odpór. Wszystkim, co mam pod ręką, najszybciej i najskuteczniej jak się da, bez żadnych bzdur o "niehonorowej" walce. Jedyne miejsce honorowej walki, to sala treningowa lub zawody. Jak ktoś szuka okazji gdzie indziej, to jego zmartwienie ...
Napisano Ponad rok temu
Nie nie ,Ty napewno nie mowisz powaznie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbym dostal normalnie tak jak powiedziales odpuscil bym co najwyzej bil bym sie drugi raz ale jak by ktos np. uszkodzil mi oko albo pozbawil ojcostwa albo skopal na ziemi jak psa to zrobil bym tak jak napisalem nie ma tu nic do smiania. Zalezy jeszcze od sytuacji ale jak ktos w pojedynku nakopalby mi bo wyraznie byl lepszy to nie scigal bym go chyba ze nakopalby mnie bo byl gorszy ale uzyl jednego z brudnych trickow wtedy bym oszalal i nie odpuscil.
Czyli jak ktoś fair-play Ci wybije zęby i połamie żebra, to w porząsiu Przybijasz piątkę i mówisz "Dzięki za honorową walkę" 8O
Wracam z roboty, śpieszę się odebrać dzieciaki z przedszkola i mam nagle brać udział w jakiś ulicznych eliminacjach, bo znudzony koleś po siłowni ma nadmiar pary. Sprzętem go a nie fair-playem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To Tobie chodzi o to, żeby nie mieć oślizłego palca umazanego gałką oczną. No względy estetyczne, to rozumiemTez bym uzyl sprzetu ale palca w oko na pewno nie.
Przeciez jak ktos ci ublizy to walniesz mu a nie odgryziesz mu przeciez krtani nie?
Ja jestem na wyższym poziomie oświecenia Nie zauważam ubliżających - wcale. Oni się albo nudzą , albo przechodzą do bardziej bezpośrednich prób zaczepki, wymuszając inny sposób reakcji.
Napisano Ponad rok temu
Szok.Gdzie ty zyjesz czlowieku?
Napisano Ponad rok temu
chłopie daj se spokój z walką... jeśli trenujesz sztuki walki dla przyjemności albo żeby być sprawnym -ok. Twoje podejście jest właściwe, ale gdy będziesz musiał się bronić na ulicy - bęcki masz pewne...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pewnie ze Krav Maga ma minusy
- Ponad rok temu
-
gdzie trenowac ??
- Ponad rok temu
-
Krav Maga - "Wielka Gra" - za pieniadze??
- Ponad rok temu
-
Obrona przed duszeniem z tyłu
- Ponad rok temu
-
Nabór do policji
- Ponad rok temu
-
[b]COMBAT JUJITSU[/b]
- Ponad rok temu
-
Ceny KM