...no i roncka mnie boli...
Napisano Ponad rok temu
a dzisiaj wstaję (balaszka była wczoraj) - i - cholera by to - rączka biedna zgięta..i nie można jej wyprostować bez (dosyć konkretnego) bólu...jak zginam to też coś tam pod łokciem ssie...
... co się właściwie dzieje jak taki armbar jest lekko przeciągnięty...coś mi mówią kiedyś ludzie, o jakichś mięśniach uciskających jakieś tam nerwy (or sth)...czy to stawy...
I co zrobić, żeny jak najszybciej sie tego (bólu) pozbyć (uciachanie łapy odpada) ?!?!?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taki uraz z regóły nie jest poważny ale boli i to dość długo. Aviator ma rację, łokieć powinien od razu pójść do lodu albo pod zimną wodę, żeby obrzęk się nie zrobił. Rtg raczej nic nie pokaże, bo przy przeciągniętej dźwigni nie pękają kości, tylko dochodzi do urazu tkanki miękkiej. Dlatego jeśli już to usg. No i zaleca się nie obciążać jej przez jakiś czas oraz robić wcierki z maści leczniczych...
Napisano Ponad rok temu
...dzięki chłopaki za repy...
..zaraz spadam pod kran z zimną wodą...
...byłoby mi miło jakby mi ktoś polecił jeszcze jakieś mazidło...
czego używacie ? co przynosi efekty ? ...nic takiego w życiu nie używałem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kręciel: Nie prawda. Jeśli przyczyną jest obrzęk, to np. maść zawierająca heparynę zmniejszy ten obrzęk. Wiadomo, że maść nie zagwarantuje szybkiego powrotu do zdrowia ale może go znacznie przyspieszyć. Ja stosuję m. in. maści: Altacet, Lioton, Mobilat, Reparil...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
T.
Napisano Ponad rok temu
...zakupiłem mazidło o wdzięcznej nazwie "nApRoXeN" (or sth) i po czterech smarowaniach jest WIDOCZNA poprawa....przeciągnięcie na szczęście nie było chyba aż tak hardcorowe - bo brak opuchlizny...
za tydzień już pewnie będzie luzik...
-=trzymajcie bala...tzn kciuki=-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety ból odzywa się do dzisiaj czasem przy długich prostych czasem przy jakiś ćwiczeniach i balachy klepię prawie od razu jak ktoś mnie złapie za rękę.... dmucham na zimne, no ale teraz już sobie nie pozwalam tak łatwo na balachę bo pamietam o łokciu :twisted:
Ćwiczę przedramię i ramiona, a przed każdym treningiem rozgrzewam łokcie na maksa i rozciagam pod różnymi katami - zauważyłem, że to bardzo pomaga po takiej kontuzji a szczególnie rozciaganie przed treningiem
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W ramach podsumowania:
1. stosowac masci celem zmniejszenia bolu i stanu zapalnego
2. odpoczynek od treningow
3. stopniowe wzmanianie okolicznych miesni, (przedramie, biceps, triceps) celem lepszej ochrony stawu, na silowni.
4. stopniowy powrot do treningow.
Calosc to sprawa na dluzszy okres czasu. W moim przypadku trwalo to pol roku (2-4).
Napisano Ponad rok temu
Ale - tak...jest już ok.
Szkoda tylko, że po drodze ...zamiast trafić tym czym trzeba to trafiłem kilka razy stopą w biodro w trakcie "waleczki"...i czasem mam wrażenie, że coś się tam poprzestawiało A mówili: "...zobacz synku jak Tong-Po korzysta ze swoich piszczeli..." Ale to już off-topic....
Reasumując....
...roncka mnie już prawie nie boli...
...nie "siłujcie" się z kimś o kim nie macie większego pojęcia
-=: respect :=-
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wywiad z Carlsonem Gracie
- Ponad rok temu
-
czy zacierają się różnicę między bjj a sambo?
- Ponad rok temu
-
Poszukuję klubu BJJ w Częstochowie
- Ponad rok temu
-
LUBLIN BAD BOY
- Ponad rok temu
-
Uwaga na MMAGear
- Ponad rok temu
-
3 najprawdopodobniej tendencyjne pytania