Stinger czy Kubotan ?
Napisano Ponad rok temu
Nosze sie z zamiarek kupna czegos, co moglbym nosic na codzien w celu samoobrony - nie daj Boze. Zastanawiam sie nad czyms, co spelni nastepujace kryteria:
- bedzie legalne czyli w wypadku zatrzymania mnie przez Strozow Prawa nie pojde siedziec do paki za nunchaku czy kastet.
- bedzie tanie wszelkie kerambity, tytanowe necki itp odpadaja.
- bedzie hmm ... wspolgralo z moimi nawykami uderzeniowymi, ktore nabywam na karate kyokushin.
Stad moj wybor zatrzymal sie pomiedzy Stingerem a zwyklym metalowym kubotanem. Oba sa tanie, oba legalne... Tak wiec ktore polecacie ? Nie chcialbym zeby to byl temat (vide kastet) w stylu: czym latwiej wybic zeby itp. Z natury jestem spokojnym i sympatycznym chlopcem , ale czasy jakie sa takie sa, wiec na wszelki wypadek cos z soba trzeba nosic...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
......^
......||
......||
======
......||
======
trzyma to się w dłoni... (jeden rysunek wart miliona słów )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poniżej zdjątko z jego strony:
Raczej nie masz szans dostać stingera w jakimkolwiek innym sklepie z bronią w Polsce.
Pozdrawiam :-) .
Napisano Ponad rok temu
No ale schodzimy z tematu i jak na razie nikt mi nie doradzil
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stad moj wybor zatrzymal sie pomiedzy Stingerem a zwyklym metalowym kubotanem. Oba sa tanie, oba legalne...
Stinger tak zupełnie legalny, to może nie być. Wklejałem tu kiedyś orzeczenie sądu na tema użycia kastetu lub "innego przedmiotu o podobnym przeznaczeniu" (jak chcesz to poszukam treści i sygnatury)
A kubotan Ci może do nawyków uderzanych nie pasować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak długo jak nie użyjesz to możesz wciskać kit, że to celtycki amulet, egipski krzyż ankh itd. ale jak kogoś zdzielisz i dojdzie to skutków prawnych, to wtedy jest to niebezpieczne narzędzie-kastet.A kto ci udowodni, że ten piękny breloczek do kluczy, to "przedmiot o przeznaczeniu podobnym do kastetu"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeliczajac SRP na stronie Pitera wychodzi jakies 60 zl plus clo, vat, przesylka... jakby na to nie patrzec troche duzo jak na taki "breloczek"?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
LETNIA SZKOLA IAIDO - OPOLE ?
- Ponad rok temu
-
punkty nie witalne??
- Ponad rok temu
-
Nihon Kendo Kata i inne
- Ponad rok temu
-
Kobudo d'Okinawa - Kenyu Chinen - angielskie tłum.?
- Ponad rok temu
-
Teleskopy i noże w krajach europejskich - ich legalność
- Ponad rok temu
-
iaido w Gorzowie
- Ponad rok temu
-
Obrona w realu
- Ponad rok temu
-
Kluby FMA w Warszawie