Teleskopy i noże w krajach europejskich - ich legalność
Napisano Ponad rok temu
wszystko wskazuje na to ze mozna, ja niedługo tam jade, ale kumpel ktory wrócił, w czasie kontroli policji miał batona przy tablicy rozdzielczej (w fordzie jest takie fajne miejsce , jak by producent sam o to zadbał), został zauwazony i nieskonmentowany.
przez miesiac pobytu tam koles poruszał sie z batonem w miejscach publicznych, pytał sie patrole o informacje co jest gdzie itp. i ani razu nie zwrócono uwagi.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a gdzie można kupić takiego batona ,
w polsce ? ,
i za ile ?
pozdr
gandy
Napisano Ponad rok temu
W USA, Montana - mozna za wyjatkiem automatow i skaldakow powyzej ´4 palcow´.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mozna posiadac nawet w bagazniku, w samochodzie noza bo podczas kontroli drogogwej auta na obcych blachach sa dosyc czesto kontrolowane. i konczy sie to takze aresztem.
pod wzgledem nozy palek itp jest w holandii gorzej niz w angli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a poza tym to mało kiedy jest okazja i powod zeby to powiedziec ale w tym przypadku ciesze sie ze w Polsce zyje
Napisano Ponad rok temu
w holandii totalny zakaz noszenia czegokolwiek. centra miast sa strefa "zdemilitaryzowana". totalny zakaz noszenia jakielkolwiek broni lub narzedzi potencjalnie mnogacych sluzyc za bron. po godzinie 20 nawet za posiadanie srubokreta w przypadku zatrzymania idzie sie do aresztu.i co najmniej grzywna 150e + konfiskata.
nie mozna posiadac nawet w bagazniku, w samochodzie noza bo podczas kontroli drogogwej auta na obcych blachach sa dosyc czesto kontrolowane. i konczy sie to takze aresztem.
pod wzgledem nozy palek itp jest w holandii gorzej niz w angli.
jests tego pewien? bo jak bylem w holandii to nikt sie specjalnie mojego noza nie czepial. tyle tylko, ze mnie nie wpuscili do klubu z nim - ale nikt nie robil z tego powodu jakiegos wielkiego 'halo', ani nie wzywal policji.
Jesli chodzi o Anglie to tez kibel bo lazilem tam z nozem.. czlowiek cale zycie sie uczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o Anglie to tez kibel bo lazilem tam z nozem.. czlowiek cale zycie sie uczy.
tez nosilem i nie bylo problemu bo tam poki nie robisz burd to nikt cie nie bedzie prewencyjnie spisywal czy macal na ulicy.. kiedys mnie patrolka w nocy zatrzymala bo szukali jakiegos zlodzieja co zrobil dom w okolicy - ale grzecznie z nimi pogadalem - powiedzialem ze wracam od narzeczonej - i nawet do mnie nie wysiedli z samochodu tylko zyczac dobrej nocy pojechali dalej szukac kolesia.. a wygladalem dosc niefajnie w glanach, bojowkach z kapturem na glowie i caly na czarno.. (taa.. stare czasy)
natomiast na disco zawsze byly bramki wiec nie dalo sie nic wniesc.. i bardzo dobrze bo przynajmniej czlowiek sie czul bezpiecznie
na plazach znowu kursowalo duzo grup angoli z nozami itd - ktorzy probowali kroic przyjezdnych (glownie francuzow ) - ale po tym jak nadziali sie pare razy na polakow z nozami - to akurat nasze grupki omijali dosc szerokim lukiem..
ale jesli chodzi o przepisy prawne - to niestety jakby znalezli noz przy mnie - to sankcje bylyby zblizone do tego jakby z PL znalezli przy mnie pistolet.. wiec niefajnie :?
Napisano Ponad rok temu
jests tego pewien? bo jak bylem w holandii to nikt sie specjalnie mojego noza nie czepial. tyle tylko, ze mnie nie wpuscili do klubu z nim - ale nikt nie robil z tego powodu jakiegos wielkiego 'halo', ani nie wzywal policji.
tak jak pisal dzey. jak nie bedziesz zwracal na siebie uwagi to noz mozesz nosic. ale np. w amsterdamie (centrum) po 20 nie mozna miec przy sobie niebezpiecznych przedmiotow. jak podejrzanie wygladasz= zbakany, robiacy duzo halasu, to mozesz sie spodziewac przeszukania. policja lubi tez wchodzic do knajp i szukac mocnych dragow. (grzecznie prosza o pokazanie np. plecaka-jak nie to na postarunek)
co do policji w holandii: sa malo profesjonali (IMO) szczegolnie mieszane patrole. ale od czasu do czasu urzadzaja ostre pokazowki np. blokady drog wyjazdowych albo centrum miasta z dokladna kontrola.
zatrzymanie za posiadanie noza i grzywne przezylem na wlasnej skorze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem ze w Polsce noz jest legalny dopuki go sie nie uzyje .. a jak jest tak naprawde z batonami ? Tez mozna je legalnie nosic dopuki sie ich nie uzyje ?
W pewnym sensie jest to broń ukryta w przedmiocie nie posiadającym wyglądu broni.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
iaido w Gorzowie
- Ponad rok temu
-
Obrona w realu
- Ponad rok temu
-
Kluby FMA w Warszawie