Przydatność tego forum ;P
Napisano Ponad rok temu
Ale się zacząłem zastanawiać na przydatnością tego forum ;P
Niby można się dowiedzieć tu różnych rzeczy ze "sfery okołocapoeirowej", ale większość informacji to plotki, bzdurki, przepychanki albo zwykłe paplanie.
We Wrocławiu od 10 do 14 lutego odbywały się warsztaty capoeiry, codziennie po 6 godzin zajęć chyba. Było tam dwóch Mestres z grupy Axe Capoeira: Mestre Barrao i Mestre Itabora. Było też paru innych wysokich stopniami instruktorów z tej grupy. Z tego co słyszałem to w warsztatach brało udział 120 capoeiristas z różnych grup z Polski, warsztaty były otwarte. Dziś odbyła się impreza Batizado, połączona z pokazami, Otwartymi Rodami - widownia liczyła gdzieś chyba 200-300 osób bo to odbyło się w Teatrze.
Czemu o tym piszę? Bo taka duża impreza miała miejsce, a ani słowem o tym nie było wspomniane na tym forum. Gdybym nie miał wielu znajomych z capoeiry i bym nie zobaczył plakatów na mieście to bym nawet nie wiedział, że we Wrocku przebywało dwóch Mestres ;P
Więc skoro takie rzeczy można przeoczyć to czy warto tu codziennie zaglądać?
Chciałem się z wami tylko podzielić tymi przemyśleniami. Sam postaram się tu rzadziej zaglądać, ale za to więcej ćwiczyć, a nie tylko paplać
Gdybym ten czas co tu spędziłem, spędził na treningu...
Pozdroowka :0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A niby czemu ma ten topic usunąć, przeciez nie pisze tu nic obrazliwego ani nic w tym stylu, wiec chyba nie ma powodu aby to skasować. Zgodze sie $ero$lavem, ze wiekszosc topicow na tym forum to zwykle paplanie, ale to nas wszystkich wina :wink:no masz racje...pewnie Uirapuru zaraz go usunie!!
Napisano Ponad rok temu
temat rzeczywiscie ciekawy, niedawno poruszalismy temat sensu dyskutowania o capoeira; w koncu jestesmy tylko uczniami i jako tacy nie powinnismy posiadac wlasnych opinii.... z drugiej strony wymieniajac sie wlasnymi doswiadczeniami i poglądami uczymy sie tolerancji i innych rzeczy od siebei nawzajem.
Forum jak sama nazwa wskazuje sluzy do dyskusji. Od ogloszen są portale i serwisy internetowe, tutajk mozemy komentowac takie rzeczy jak batizado Axe Capoeira o którym notabene od samego Barrila wiedziałem już w październiku. Ale nie pisałem o tym, bo to oficjalnie sprawa Axe Capoeira.
Napisano Ponad rok temu
hmm
temat rzeczywiscie ciekawy, niedawno poruszalismy temat sensu dyskutowania o capoeira; w koncu jestesmy tylko uczniami i jako tacy nie powinnismy posiadac wlasnych opinii....
8O , ale o co chodzi? jak to nie powinnismy posiadac wlasnych opinii? u was nie wolno posiadac wlasnego zdania na temat capoeiry?
Napisano Ponad rok temu
a co do takiego infa o warsztatach..o tych nei bylo nic wiadomo ale bez Forum i tak bys sie nie dowiedzial..a tak jest szansa ze o tych czy o innych jednak sie dowiesz..i dalej tylko plusy:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zostaje jeszcze ta sensowana mniejszość i chodziażby dla niej warto zachować forum bo zawsze mozna tam znaleźć coś ważnego dla siebiewiększość informacji to plotki, bzdurki, przepychanki albo zwykłe paplanie
Napisano Ponad rok temu
Otwarte wasztaty Capoeira
Miejsce: Wrocław, 28-29 lutego 2004
Prowadzący warsztaty: contra-mestre Saulo Souza – Grupo I.U.N.A (Rio de Janeiro –Berlin)
contra-mestre Fumaca – Grupo capoeira Caracas (Rio de Janeiro – Berlin )
Program warsztatów: 28 luty ( sobota ) 18.00 – 21.00 warsztaty capoeira 21.00 -22.00 roda de capoeira – Miejsce hala sportowa przy ul Worcella 20-26; 29 luty (niedziela) 14.00 – 17.00 warsztaty capoeira, 17.00 – 18.00 otwarta roda - Miejsce hala sportowa przy ul Worcella 20-26; 20.00 impreza w klubie Szałas ul Nowa ( boczna Piotra Skargi ) pokaz capoeira, batucada, rytmy brazylijskie
Nocleg : Sala gimnastyczna Gimnazjum nr 19 ul Dembowskiego 39 ( zabrać ze sobą śpiwory warsztatach karimaty ) dojazd po warsztatach autobusem mpk linii 145-146
Koszt: 60 pln
Organizator : Gasparzinho e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]; 0 501 667 157
Uwagi : Proszę tydzień zgłaszanie uczestnictwa przynajmniej tydzień przed warsztatami
pozdrawiam
Gasparzinho
Napisano Ponad rok temu
hmm
temat rzeczywiscie ciekawy, niedawno poruszalismy temat sensu dyskutowania o capoeira; w koncu jestesmy tylko uczniami i jako tacy nie powinnismy posiadac wlasnych opinii....
8O , ale o co chodzi? jak to nie powinnismy posiadac wlasnych opinii? u was nie wolno posiadac wlasnego zdania na temat capoeiry?
Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że jako uczniowie z jeszcze nikłym bądź co bądź pojęciem o Capoeira nie wszyscy mamy prawo do szafowania opiniami, ekspertyzami itd. To jeden z pkt widzenia. O drugim napisalem troche niżej.
Napisano Ponad rok temu
a po co to forum?
a chocby po to zeby sie spytac jakie sa roznice w nazewnictwie pomiedzy jedna grupa a druga. albo zeby podyskutowac o skutecznosci capoeiry.
a bicie piany bylo, jest i bedzie i normalnym jest ze wartosciowe wiadomosci trzeba wylawiac z morza paplania
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pam pam pam periferia.....
- Ponad rok temu
-
kontuzje i ochraniacze
- Ponad rok temu
-
zakupy w zagranicznych sklepach internetowych