Pytanie odnosnie low kickow
Napisano Ponad rok temu
Ogladalem K1 na Eurosporcie no i wiadomo sa tam low kicki. Pamietam jak ten redaktor powiedzial ze zawodnicy staraj sie kopac w kolano. Czy to prawda? Jak to jest? Low kicki kopiemy w udo czy w kolano?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- nie może kopać,
- nie może stać i pada...
Tyle. A jak przy okazji będzie fart i trafi się "common peroneal nerve" - też dobrze. Ale to trudne. Golden kick - to fart niezwykły.
Napisano Ponad rok temu
Hehe. Komentator sie znow popisal. Kopiemy w udo, albo w staw kolanowy. W kolano ?
Czym się różni kolano od stawu kolanowego?
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie:
Ogladalem K1 na Eurosporcie no i wiadomo sa tam low kicki. Pamietam jak ten redaktor powiedzial ze zawodnicy staraj sie kopac w kolano. Czy to prawda? Jak to jest? Low kicki kopiemy w udo czy w kolano?
Teraz - w kolano - to może spowodować kontuzję i to bardzo poważną. Jak ktoś chce wyeliminować przeciwnika z walki - to tak. Ale w K1 zawodnicy tak raczej tak nie robią (kasa kasą, a bezpieczeństwo swoją drogą). Zdarzało mi się zbierać w kolano, widziałem jak goście zbierają - bardzo nieprzyjemne. Brr - kolana ma się jedne.
Napisano Ponad rok temu
Czym się różni kolano od stawu kolanowego?
Chodzilo mi zeby kopac "od tylu" w kolano, bo co poniektorzy od przodu kopia i jest nieprzyjemnie :?
Napisano Ponad rok temu
Zdarzało mi się zbierać w kolano, widziałem jak goście zbierają - bardzo nieprzyjemne.
Też nieraz zebrałem. I faktycznie nieprzyjemne - już wolę zebrać low'a na udo. Dodatkowo trzeba uważać na sparingu żeby nie zrobic tego za mocno, gdyż kolano łatwo uszkodzić (ale to chyba każdy wie :wink: ).
Napisano Ponad rok temu
w kolano - to może spowodować kontuzję i to bardzo poważną. Jak ktoś chce wyeliminować przeciwnika z walki - to tak. Ale w K1 zawodnicy tak raczej tak nie robią (kasa kasą, a bezpieczeństwo swoją drogą).
w k1 nie robią tak bo nie chcą czy raczej nie mogą ?
myśle że przepisy zabraniają kopnięć w kolana bo inaczej nikt by się z przeciwnikiem nie cackał
a może trafić w kolano jest bardzo trudno?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oj, Niedziel....Chodzilo mi zeby kopac "od tylu" w kolano, bo co poniektorzy od przodu kopia i jest nieprzyjemnie :?
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Raczej nie dlatego nie kasują sobie kolan. Przepisy to regulują.a może trafić w kolano jest bardzo trudno?
Inna sprawa, że jak na moje wykrzywione oko to wiele kopnięć trafia pół centymetra nad stawem, co i tak niewiele zmienia jeśli idzie o kontuzję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kaliq vs Julio - widzieliscie?
- Ponad rok temu
-
gdzie trenowac w warszawie
- Ponad rok temu
-
gdzie trenowac w warszawie
- Ponad rok temu
-
Marcin Parcheta
- Ponad rok temu
-
ICBO House-Gala Oberhausen-Germany 06.03.04
- Ponad rok temu
-
KICK BOXING w Lublinie.....Gdzie warto??
- Ponad rok temu
-
Ból głowy po sparingu
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Turniej Muay Thai
- Ponad rok temu
-
bolące kostki...co zrobic?
- Ponad rok temu
-
Walki Tysona (link)