CQC 10
Napisano Ponad rok temu
Błądąc po necie odwiedziłem jeden z moich ulubionych (do oglądania sklepow) T.A.D. i zobaczylem tam Emersona CQC 10 8O a zaraz pozniej :peace:
Wyglada super, udalem sie do pana E. na stronke... a tam go nie ma
Czy ktos z Was moze ma/mial/zamierza miec ten nozyk i moglby cos o nim skrobnac?
Moze ktos juz go sprowadzal?
Czy istnieje wersja bez HK (chociaz to akurat jest OK) i wersja plain?
Pzdr
F
Napisano Ponad rok temu
Panowie,
Błądąc po necie odwiedziłem jeden z moich ulubionych (do oglądania sklepow) T.A.D. i zobaczylem tam Emersona CQC 10 8O a zaraz pozniej :peace:
Wyglada super, udalem sie do pana E. na stronke... a tam go nie ma
Czy ktos z Was moze ma/mial/zamierza miec ten nozyk i moglby cos o nim skrobnac?
Moze ktos juz go sprowadzal?
Czy istnieje wersja bez HK (chociaz to akurat jest OK) i wersja plain?
Pzdr
F
1. tez mi sie spodobal
2. kupujesz go poprzez knifeart lub inne stronki.
3. nie ma wersji bez HK jesli mowimy o produkcyjnej. Jak nie to szykuj 1500USD na custom.
4. z tego co slyszalem nie ma wersji plain.
5. rzeklem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.... a nie jak zwykle w emersonach kołek ....... :?
w Emersonach to chyba raczej dysk nie kołek ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
popieram. dziura jest doskonała ( zwłaszcza okrągła Spyderco) , nic się nie czepia przy wyciąganiu - tyle że wymusza specyficzny "garbaty" kształt noża. Dysk niewiele jej ustępuje ale nie jest juz tak wygodny. Ostatecznie chyba do każdego sposobu da się przyzwyczaić i po uzyskaniu wprawy nie robi to wielkiej różnicy.No dziura do otwierania to akurat dla mnie zaleta - gusty i gusciki
Napisano Ponad rok temu
Po prostu orałem tym i rowy robiłem jak chleb ciąć chciałem całą długościa głowni. Na kapuście po prostu nóż się blokował i trzebabyło zmieniać technikę krojenia aby obejść niedogodności spowodowane tym rozwiązniem.
Natomiast otwieranie jest po prostu bajkowe ...
I bądź tu mądry
Ja cem coś bardziej kuchennego teraz
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja cem coś bardziej kuchennego teraz
Spyderco Military
Nie znajdziesz nic bardziej kuchennego wśród atrakcyjnych cenowo folderków składanych . Masz u niego pełny płaski szlif i żadnych kołków, dysków czy nie daj boże łezek 8) . Ładnie naostrzona S30V w kuchni działa jak marzenie. Wiem to z doświadczenia, a moja narzeczona tylko się wkurza kiedy widzi że zabieram się do kuchni z Militarym w ręku. "Znowu się potniesz!..." - mówi - " ...jak ostatnim razem, kiedy prawie pół palca razem z bułką uciąłeś! ". Ale co ja poradzę, że nim tak miło się kroi chlebek i smaruje masełko... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spyderco Bill Moran Drop Point lub Strider MFS ... zależy od pieniążków.
A mały EDC na miasto:
Spyderco Native S30V lub Mini Socom Elite manual, plain, StoneWash .... też zależy od kaski ...
Ale narazie musi Amphi się sprzedać ...
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cyclone Glaive
- Ponad rok temu
-
Blokada w balisongach a w folderach ...
- Ponad rok temu
-