Kyokushin Karate vs Wing Chun
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty no marchewTo fakt, ten styl cos w sobie ma, nie trenuje juz od roku, ale kimono z haftowanym kanji wisi caly czas i budzi duzo dobrych wspomnien 6 lat roboty.
M.
Czemu na salce mowisz ze to stracone lata a tu co innego :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Gdyby na sparingu ktoś zachowywałe się tak jak ci z Wing Chun na filmie dostałby w 5 sekundach. Na wing Chun pierwszy raz zobaczyłem "vale tudo" na żywo :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a przejcie z uderzanego chudan na jodan nie wymaga zadnej zmiany gdyz przychodzi to automatycznie (choc i tak wielu sie ze mna nie zgodzi )
Napisano Ponad rok temu
Sparingi byly full contact z ciosami na twarz. Byc moze sa jacys wibitni fighterzy ale watpie zeby urzywali "normalnego" kung fu raczej sklanial bym sie w strone technik kickboxerskich.
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
a przejcie z uderzanego chudan na jodan nie wymaga zadnej zmiany gdyz przychodzi to automatycznie (choc i tak wielu sie ze mna nie zgodzi )
Ja tylko tak profilaktycznie...
Bylo juz pisane wiele razy... to nie chodzi o uderzanie na jodan, tylko o obrone przed ciosami na jodan.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akurat u nas w klubie zaczal cwiczyc chlopak wczesniej walczacy w Oyama (2kyu) i sam mowi ze juz nawet nie chce sparowac w knockdown bo wraca do zlych nawykow. Cwiczymy czasem razem i to wszystko wychodzi (choc teraz jest juz znacznie lepiej) ale to nie jest ot tak hop i sie przestawiam na walke z ciosami na glowe. To jest juz zupelnie inna zabawa, wierz mi, dystans, skracanie go, mozliwosci kontrowania - po prostu inny swiat.
pzdr
Brat Pit
PZ MMA & Vale Tudo Polska
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bynajmniej daleki jestem od wrzucania wszystkich do jednego worka i uwazam ze style knockdownowe maja kilka zalet.
Ale zreszta - zamiast teoretyzowac wez posparuj z kims kto trenuje boks/kb/mt gwarantuje ze juz pierwszych kilka lewych sprawi ze zmienisz poglady na te sprawe.
pzdr
Brat Pit
PZ MMA & Vale Tudo Polska
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sędziowanie - pytanie
- Ponad rok temu
-
Tomasz Najduch wystartuje w K-1
- Ponad rok temu
-
Czy SW które ćwiczycie mają wady?
- Ponad rok temu
-
Seitedo proponuje ligę karate
- Ponad rok temu
-
Odnośnie Karate Shotokan
- Ponad rok temu
-
Karate w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Karate czy KickBoxing?
- Ponad rok temu
-
test 100 kumite co to takiego
- Ponad rok temu
-
skutecznosc sztuk i sportow walki w aurze zimowej i innej
- Ponad rok temu
-
troche fajnej historii Kyokushin (niestety english)
- Ponad rok temu