Wada wzroku w AT
Napisano Ponad rok temu
-podciąganie na drążku nachwytem, min 15 razy
-wejscie na linie o wys. 7-8m z pomocą samyc rąk
-pływanie na dystansie 50m(czas ponizej 45s)
-25m pod wodą
-skok do wody z wierzy o wys. 5m
-pokonanie toru sprawnosciowego (czas ponizej 7min 30sek)
-sprawdzian strzelecki
Dodatkowe punkty sa przyznawane za kursy nurka, skoczka spdochronowego, walki wręcz, wspinaczka
Napisano Ponad rok temu
zapraszam na priv.
Napisano Ponad rok temu
młodszy ratownik i ratownik wopr:)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie, czy jak mam taka mala wade wzroku jak 0.5 i 1 to tez odpadam ??? [ ale dokladnie nie wiem jak z tym jest bo te badanie robilem w podstawuwce i tam mie wlasnie skierwoali na badania wzroku do okulisty i on mi wlasnie podal taka diagnoze ! ale jak robilem badania na boksie to babka zabardzo nie mogla uwiezyc bo wszystko elegancko czytalem i mowila ze cos jest nie tak hehe ]
I nastepne pytanko [ troche nie w temacie ale po co zasmiecac forum :) ] czy do at mozna sie dostac z malym skrzywieniem gregoslupa ??? tzn moze to wyrownam [ moze ktos wie dokladnie jakie cwiczenia powinienem robic ??? ] bo w mojej szkole pielengniarka nawet nie zobaczyla ale na badaniach bokserskich lekaz cos tam mruczal hehe
Napisano Ponad rok temu
wszystko. Ja mam wadę -2,5. Na komisji wstawili mi kategorie A1. Założyłem kontakty. jest tez technika pływania w taki sposób by nie wypłynęły. A jak ktoś ma wadę wzroku zwłaszcza minusową to wie, że troszkę mocniejsze szkła i ma lepszy wzrok od tego, co niby ma zdrowy. Tak apropo zdrowy wzrok ma około 5,2..% populacji całego świata. Mam poważne obawy czy aby te 5,2..% to rzeczywiście ludzie w jednostkach specjalnych.
Trenuje wspinaczkę i ostatnio zacząłem strzelać. A moje efekty są dobre, dlatego mogę się mylić ale punkty dostaje sie za wszystko. MOGE SIE MYLIĆ
A co do korekcji wad wzroku trzeba mieć cholernie zdrowe oczy, bo jak operacja sie nie powiedzie to już kontaktów się nie założy. Korekcja to poważna decyzja.
Pozdro.
Troche namotałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wszystkim wiadomo taki człowiek z ''plecakiem'' bedzie potem z toba ramie w ramie na akcji. :?Zgadzam sie z Lordem ze podstawa to plecy.A jak masz plecy to czasem i wada wzroku nie jest wazna...
Napisano Ponad rok temu
A ile za rabiaja ludzie np. w Orlen? Szef gigantyczne pieniadze, a reszta...
Jak liczysz na pieniadze w AT, to sie... przeliczysz...
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ja tylko pytam. Napisz tak orientacyjnie to co wiesz i to co możesz napisać. :wink:
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
sa normalne stawki policyjne plus dodatki za jakises specjalnosci i niebezpieczna parca czy jakos tak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wniosek: trzeba miec zdrowie kosmonauty, albo szerokie plecy, ewentualnie trafic na normalnego lekarza.
Napisano Ponad rok temu
Raczej ma prawo być wolniejsze. Przyspieszone jest niepokojacym objawem (mówimy o nie mieszczącym się w normie).a tetno ma prawo byc lekko przyspieszone u intensywnie trenujacego czlowieka
Napisano Ponad rok temu
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stopnie P w KM IKMF
- Ponad rok temu
-
Egzaminy w KM
- Ponad rok temu
-